StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WERK MAKEN VAN EEN SERIE SUCCESVOLLE THUISMATCHEN.

We mogen niet overdrijven, maar het contrast waarmee Waasland-Beveren na nieuwjaar op verplaatsing punten pakt en de moeizame wijze waarop het thuis aan kostbare punten geraakt, is bijzonder groot. Die vaststelling werd afgelopen zaterdag in Genk bevestigd, want na een bijzonder spektaculaire wedstrijd die W-B nooit uit handen had mogen geven, werd het uiteindelijk 3-3 in de Luminus-Arena. Op het moment dat ik deze voorbeschouwing schrijf moest ik terugdenken aan de voorbije voorbereiding die, ondanks het uitblijven van de gezochte versterking, door de insiders als prima verlopen werd bestempeld. Twee dingen van die voorbereiidng vielen op : het scoren was nog steeds een hekel probleem, maar het incasseren van goals werd flink gereduceerd ten opzichte van vorig seizoen. Resultaat van de openingsmatch in Genk : het scoren lukte vlotjes, maar ook de tegengoals vlogen ons ouderwets om de oren. Met 6 goals, een pak kansen en een wisselend scoreverloop was Genk - W-B overigens met voorsprong de meest spektaculaire wedstrijd van het openingsweekend en alhoewel dit geen officiële erkenning is, mag dit wat mij betreft nog even doorgaan en laat de Freethiel dit seizoen maar wat vaker door de voetballiefhebber als de "place to be" worden uitgeroepen.

Aan het begin van de week schreef ik dat het in Genk wel eens de laatste match van Ibrahima Seck voor W-B kon geweest zijn, maar zijn vertrek naar de bakermat van het voetbal is "voorlopig" wat stil gevallen, voor de buitenwereld althans. Zowel vanuit het standpunt van de speler als dat van de club zou een vertrek van Ibrahima (op voorwaarde dat er genoeg centen op tafel komen, want sportief is het wellicht een aderlating) een goeie zaak zijn. Seck heeft er nooit doekjes om gewonden dat hij graag en stapje hoger wil zetten en voor de club nog een mooie stuiver opstrijken voor een eindecontractspeler, is altijd meegenomen. Trainer en supporters zien dit ongetwijfeld liever niet gebeuren, maar worden geacht de clubfilosofie die de toekomst moet verzekeren, te respecteren. De interne beslommeringen omtrent Seck hebben de aandacht over de al langer verwachte bijkomende doelman en linkerflankspeler wat naar de achtergrond verdrongen, maar aan de intentie van club en trainer is niks veranderd. De glansprestatie van Opoku Ampomah is bijzonder hoopgevend, maar vraagt om bevestiging en gezien de nog vrij jonge leeftijd van Nana (22) is dat niet meer dan logisch.

KV Mechelen kwam zondag in het Afas-Stadion niet verder dan een licht teleurstellende 1-1 tegen een lastig in te schatten Standard, maar is en blijft een voor W-B (net zoals alle anderen) te duchten tegenstander. Play-off II meegerekend zakte KV het voorbijeseizoen tweemaal naar de Freethiel af, maar de oogst was met 1 op 6 veel te karig op basis van het vertoonde spel. In de reguliere competitie liet W-B zelfs een in het openingskwartier verworven 2-0 voorsprong na goals van Schrijvers en Seck, alsnog ontglippen waardoor de partij op 2-2 eindigde. Ook in play-off II verdiende de Waaslanders meer dan een 1-2 nederlaag waardoor het al vroeg moest afhaken voor een rol van betekenis als groepswinnaar, want die ging verrassend naar STVV en niet naar KV.

Icoon van de voetbaljournalistiek Peter Vandenbempt had Philippe Clement hoog staan op zijn lijstje van trainers die snel zou moeten opstappen en dit vanwege weinig ervaring en de slechte reputatie van W-B op dat vlak. Na Genk - W-B is hij al wat minder zeker van zijn stuk en aan de spelers van Waasland-Beveren om het enthousiasme over de aanpak van hun nieuwe coach met een eerste driepunter het ongelijk van Vandenbempt in de verf te zetten.
Niet zo netjes Peter om zo over onze club te denken, maar zelfs de beste kan zich vergissen ! En hopelijk vergissen wij supporters ons niet in de afloop van dit duel dat zich als zeer interessant aankondigt, want geen van beide coaches zal vooraf tevreden zijn met een puntendeling.
O ja, ik las deze week ergens dat Mechelen in het openingsweekend het meeste toeschouwers over de vloer kreeg van alle thuisploegen en reeds 9400 abonneehouders telt. Dat is toch geweldig voor deze club, maar een toeval is het evenmin.

Patrick Van Wesemael.