We hebben Propaganda voor het voetbal gemaakt, zo omschreef Philippe Clement de wedstrijd van zijn elftal tegen KV Mechelen, maar de ontgoocheling over het missen van de eerste driepunter was nog groter dan vorige week in Genk waar W-B een 0-2 voorsprong na rust in een dol Genks kwartier te grabbelen gooide. Toen scoorde Gano in blessuretijd de 3-3, terwijl Waasland-Beveren ditmaal op een lullige wijze in het slotkwartier de 2-2 incasseerde die zowel in de media als bij de aanwezige toeschouwers als een jammerlijke keepersfout werd bestempeld. Spijtig puntenverlies en dat terwijl deze wedstrijd op basis van het aantal afgedwongen kansen maar één winnaar verdiende en dat waren de mannen van Clement.

Wanneer een wedstrijd bol van de kansen staat zijn de suppporters de grote winnaars en dat was zaterdagavond zeker het geval. Ter illustratie vond ik een alleszeggend verslagje op de website van de JPL en dat wil ik jullie niet onthouden. We voegen er uiteraard graag nog enkele persoonlijke bedenkkingen bij. Wat een grote meneer is Ryota Morioka ! Zelf scoren en laten scoren zoals vorige week in Genk, het gebeurt allemaal met een vanzelfsprekend gemak. Schitterende tweede helft ook van Ampomah die in de eerste helft zijn meerdere moest herkennen in zijn rechtstreekse tegenstander, maar er na rust de mat mee veegde. Vorig jaar niet eens een vaste invaller en nu nog amper weg te denken uit de ploeg. Het gaat snel voor Nana Oppoku Ampomah, hopelijk niet te snel.
En wat is er aan de hand met onze doelman ? Niet dat hij het slecht doet en hij hield zaterdag Rob Schoofs met een geweldige redding van de 1-2 kort voor rust, maar zowel in Genk als gisteren tegen Mechelen ging Goblet telkens niet vrijuit bij de gelijkmaker. Gebrek aan gestalte en ervaring ?
Hopelijk vergooit het bestuur met het wachten van het aantrekken van een bijkomende doelman niet de bonus die de spelers op basis van hun sportieve inzet hadden verdiend en voor de o zo belangrijke rust en stabiliteit vroeg in het seizoen. Maar dan nu het beloofde wedstrijdverslagje van de JPL en voor zij die op de match aanwezig waren wordt het een prettig herbeleven van een uiterst genietbare pot voetbal.

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en Mechelen heeft geen winnaar opgeleverd. Het werd 2-2. Morioka maakte beide doelpunten voor de thuisploeg. Rits deed dat voor Mechelen.

De wedstrijd begon aardig met twee ploegen die aanvallend voetbal op de mat wilden brengen. Via Gano kreeg Waasland-Beveren meteen een grote kans. Oog in oog met Coosemans besloot hij naast. Het spel ging goed op en af in de openingsfase, maar de kansen waren voor de thuisploeg. Ampomah trapte hard op Coosemans en Seck zag zijn kopbal een meter naast gaan.
Nadien zakte het tempo wat weg en bekampten beide ploegen elkaar vooral op het middenveld. Spelverdelers Morioka en Schoofs werden niet genoeg aangespeeld om het spel te versnellen. Op het half uur zette Croizet zich door op rechts. Hij haalde de achterlijn en bediende Claes. Claes leek te gaan scoren, maar Jans keerde de bal nog voor de doellijn. Aan de overzijde was het wel raak. Jans bracht de bal voor doel, waar Morioka goed binnenkopte.
Mechelen antwoordde onmiddellijk. Drazic speelde knap binnendoor naar Rits, die het leer in één tijd droog in doel schoot. Vlak voor de rust kregen de bezoekers nog een goede kans. Op aangeven van Drazic mikte Schoofs van dichtbij pal op doelman Goblet. 1-1 was de tussenstand na de eerste helft.
De tweede periode kon niet beter starten voor Waasland-Beveren. Ampomah haalde de achterlijn en legde de bal goed achteruit. Aan de tweede paal dook Morioka op en die schoot zijn tweede van de avond via de paal in doel.
Mechelen had ditmaal niet meteen een antwoord klaar en had het moelijk met de snelle Ampomah. Ditmaal leverde hij in bij Myny, die hard naast mikte. Aan de overzijde probeerde Schoofs het van ver. Zijn schot ging een metertje naast.
Op het uur werd Myny door de buitenspelval geloodst. Myny wou Coosemans omspelen, maar die ging goed in de voeten. In de nabeurt ging Myny iets te fel in op Coosemans, wat hem op een geel karton kwam te staan. Even later vond Morioka alweer Ampomah. Hij omspeelde zijn man, maar zijn schot werd geblokt. Een minuut later zette Ampompah Cocalic in de wind. Ditmaal had hij moeten passen, maar schoot zelf op Coosemans. De nabeurt van Myny werd door De Witte voor de lijn gekeerd.
Aan de overzijde vond Croizet de ingevallen Pedersen. De Deense spits omspeelde zijn bewaker, maar besloot in het zijnet. Nog geen 40 seconden later haalde Croizet opnieuw de achterlijn. Ditmaal koos hij er met Kawaya een andere invaller uit. De linksepoot had teveel tijd nodig en zag zijn schot over en naast gaan. Even later was het dan toch raak. Rits mocht een vrije trap nemen op respectabele afstand van het doel. De bal werd door niemand aangeraakt. Goblet was verrast en zag de 2-2 aan de tweede paal binnenwaaien.
Het spel ging opnieuw goed op en af en beide ploegen kregen kansen. Ampomah schilderde het leer vlak naast de verste kruising. Voor Mechelen nam Croizet de bal op de slof. Zijn volley ging meters naast. Vijf minuten voor tijd was de grootste kans voor Boljevic, die alleen op doel afkon, maar via de paal naast mikte. Op aangeven van Gano kon diezelfde Boljevic nogmaals uithalen.
Ditmaal was er een prima parade nodig van Coosemans om de 2-2 op het bord te houden.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match :
Met nog een kwartier te spelen gooit Rits een vrije trap voor doel. Niemand kan bij het leer. Doelman Goblet staat aan de grond genageld en ziet de bal aan de tweede paal binnenwaaien.
de MAN van de match : De Japanner Morioka toonde andermaal dat hij over een paar goede voeten beschikt. Met twee goals werd hij daarvoor beloond.
onze MENING over de match : Over 90 minuten verdiende Waasland-Beveren het meer dan Mechelen om te winnen, maar het liet na de kansen om te zetten in doelpunten.