StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OOSTENDE DOET HET GOED TEGEN TEAMS MET NAAM? MAAR WAAR SITUEREN WE W-B ?

Morgenavond mag Waasland-Beveren om 2.30 uur beginnen aan zijn derde competitieopdracht van het seizoen en omdat er geen gemakkelijke wedstrijden bestaan wordt dit dus één van de nog 28 lastige matchen. Als W-B de voorbije weken en maanden iets om op terug te vallen heeft neergezet is het wel zijn (en ik wik en weeg mijn woorden) de verbazende manier waarop het buitenshuis vaak goed overeind blijft en dat regelmatig doet met voetbal wat gezien mag worden. In Genk werd die vaststelling die eind vorig seizoen gestalte kreeg alvast doorgetrokken en als ook de match tegen KV een voorbode is van wat de Freethiel de komende 14 thuiswedstrijden in petto heeft, mogen de supporters van W-B zich in de handen wrijven.

Het nieuwe seizoen staat pas in de startblokken, maar ook bij tegenstander Oostende is er al een kleine trend te bespeuren waarvan we moeten hopen (en dat klinkt wat onsportief) dat deze zich nog minstens een weekje doorzet.
Met tweemaal Marseille en Anderlecht kregen de Kustboys sterke tegenstanders met naam voorgeschoteld waartegen het voetballend niet moest onderdoen, maar zich niet kon plaatsen in het geval van Marseille of verloor zoals afgelopen zondag in Anderlecht. Schouderklopjes voelen dan net iets minder trots aan dan wanneer het goeie spel wordt bekroond met resultaat. De op papier gemakkelijkste wedstrijd liep dan weer slecht af voor de mannen van Yves Vanderhaeghe, want zondag jl. moest zijn Oostende (zal wel dat van Marc Coucke zijn zeker) nipt de duimen leggen in de Versluys-Arena tegen het meer bescheiden Moeskroen van Rednic.
Vraag is met wie Yves Vanderhaeghe in zijn groepsbespreking voor de match tegen W-B de Waaslanders zal vergelijken ? Zou W-B door de 2 schitterende partijen die het tot nu toe speelde al een beetje in de achting gestegen zijn bij de tegenstander ? Of dat een goeie zaak zou zijn is wat anders natuurlijk, want zo wordt de kans op onderschatting kleiner. En zou Merveille Goblet al wat bekomen zijn van het Rits-syndroom ? Zou hij op weg naar Oostende nog terugdenken aan het ook al lullige tegendoelpunt van vorig seizoen toen hij na amper 2 minuten uit zijn goal kwam gelopen en de bal pardoes tegen de rug van Camacho knalde waardoor het leder hoogst ongelukkig in eigen doel verdween.

Oostende begint dus met een voor coach en club vervelende 0 op 6, maar geen voetbalsupporter die er aan twijfelt dat KVO straks weer aan de weg naar play-off I gaat timmeren. En er is natuurlijk de betrekkelijkheid van de 2 verliespartijen van Oostende en de 2 knappe, weliswaar niet gewonnen matchen van Waasland-Beveren, want wanneer de West-Vlamingen zaterdagavond de 3 punten aan de kust houden springen zij al meteen over de Waaslanders in het klassement.
En toch denk ik dat W-B met meer vertrouwen aan de aftrap zal verschijnen dan de thuisploeg, maar of dat voldoende is om een eerste nederlaag af te wenden moet nog blijken.

Patrick Van Wesemael.