StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg NAAR DE TRAINER LUISTEREN, ZO SIMPEL KAN HET ZIJN !

Vooruit durven voetballen en de tegenstander tot fouten dwingen, in een tijd van ruit, panna en andere theorieën en omschrijvingen lijkt het een stap terug, maar het kan even efficiënt zijn. Een van vertrouwen bulkend Waasland-Beveren was zaterdagavond naar de kust afgezakt om uitgerekend een zonder het minste lef spelend Oostende resoluut naar de keel te grijpen en voor niets minder dan de 3 punten te gaan. En ja, aan de basis van de 0-1 van Ampomah (derde minuut) en Gano (twaalfde minuut) lagen ferme individuele missers van Oostendenaren, maar als men de tegenstander niet onder druk probeert te zetten doen die zich nu eenmaal niet voor. En zoals in mijn voorbeschouwing reeds vernoemd, dit soort blunders zoals Proto en Tomasevic ze maakten komen vaker voor dan we denken (remember Goblet vorige week en helaas ook Goblet vorig seizoen in de eerste minuten van dezelfde wedstrijd toen hij onoordeelkundig uitkwam en pardoes op de rug van Camacho knalde waardoor de bal in eigen doel belandde. Aannemen dus de geschenken als men er gul mee is, want onze tegenstanders hebben die in het verleden met evenveel plezier uitgepakt. Trouwens, het lijkt wel alsof de confrontaties tussen W-B en Oostende worden gekenmerkt door knullige goals, want vorig seizoen op de Freethiel mocht Dimata op slag van rust scoren nadat zowat de hele Wase defensie aan het blunderen sloeg met eerst Seck en in diezelfde fase vervolgens het duo Camacho-Buatu en dus tot slot Dimata die feestelijk bedankte.

Een inspiratieloos Oostende dat in de eerste helft W-B tot een kansloze 0-3 zag weg lopen, mocht na rust zijn ding wat doen van de Waaslanders die echter op de loer bleven liggen voor de 0-4. Dat de Beverse vierde goal er niet kwam net als de Oostendse eerredder was te danken aan de twee Wase pechvogels van vorig weekend. De ingevallen Boljevic miste wederom een reuzekans na aarzelend optreden van Lombaerts, maar positief was dan weer dat Merveille Goblet in het wedstrijdslot met een schitterende parade uitpakte op een poging van Canesin en zo de nul waar hij ongetwijfeld als geen andere doelman in de JPL naar snakt, kon houden. Het is je van harte gegunt Merveille, want de voorbije dagen en weken zijn door diverse oorzaken allesbehalve gemakkelijk geweest.
Ik hoorde de Beverse supporters gisteren meermaals en volkomen terecht "merci Philippe" zingen, maar alhoewel meerdere voornamen hadden gekund, wil ik er graag die van voorzitter Dirk Huyck aan toevoegen. Onze president is zonder twijfel het boegbeeld/spreekbuis van een hard werkende bestuursploeg, sportieve cel en technische staf en na enkele jaren in stilte noeste arbeid te hebben geleverd voor en achter de schermen, slaagt hij er in wat ik niet voor mogelijk had gehouden : een goeie en jonge ploeg op de been brengen, Belgisch getint ook en die in staat is een flink spektakelgehalte te koppelen aan dito resultaat en dat is gezien onze financiële mogelijkheden een prestatie om U tegen te zeggen. Hiermee legt Dirk Huyck de bal in het kamp van de supporters die nu niet anders meer kunnen dan mee te stappen in dit schitterend verhaal. Tot vervelens toe hebben we onze voorzitter toen hij kloeg over een te geringe belangstelling, de mond gesnoerd met telkens weer hetzelfde verhaal over een gebrek aan resultaat en spektakel als voornaamste oorzaak. Dat excuus heeft hij ons nu uit handen genomen en laten wij als supporters van Waasland-Beveren de handschoen opnemen en de uitdaging aangaan om de Freethiel nog gezelliger druk te maken dan voorheen, te beginnen met nu zaterdag in de derby tegen Lokeren.
O ja, jullie willen natuurlijk graag nog eens de wedstrijd van gisteren herbeleven en dat doen we met het verslagje dat ik voor jullie heb gevonden op de website van de JPL.

PVW

Waasland-Beveren swingt naar stevige zege in Versluys Arena.
Waasland-Beveren zet haar uitstekende seizoensstart verder met een klinkende overwinning in de Versluys Arena. De verrassing van de eerste drie speeldagen ging met 0-3 winnen bij een ontstellend zwak KV Oostende, dat achterblijft met een stevige blamage én 0 op 9.

Na amper tweeënhalve minuut was het al prijs aan de kust. Silvio Proto wilde een voorzet opvangen boven de kruin van Nana Opoku Ampomah, maar sloot onvoldoende de handen. Het leer schoof onder zijn handpalmen door op het hoofd van de kwieke aanvaller. Die moest even de bal zoeken alvorens een poepsimpele 0-1 tegen de netten te tikken.

En nog was de dramatische start van Oostende niet voorbij. Want een terugspeelbal van Brecht Capon moest bij Zarko Tomasevic terecht komen, maar de verdediger gleed uit. Zinho Gano nam het cadeau aan, omspeelde Proto en legde de 0-2 in een leeg doel. De thuisploeg acteerde, zeker verdedigend, als los zand. De bezoekers waren lucide aan de bal, straalden dreiging uit en zetten hoog druk zonder het leer.

KVO werd compleet knockout geslagen toen twee minuten voor rust Ryota Morioka met een strakke voorzet het hoofd van Gano vond. De spits scoort dezer dagen met de ogen dicht en knikte de 0-3 in doel tussen drie verdedigers. De Versluys Arena ging in shock naar de kantine om een opkikkertje.
Yves Vanderhaeghe stuurde een signaal door zowel Kevin Vandendriessche als Michiel Jonckheere in de wei te sturen na de rust. De kustboys hadden meteen een vloedgolf nodig om geloof in een comeback te kweken, maar verder dan enkele golfjes kwam het niet. Gano trapte de 0-4 nog bijna voorbij Proto.
Bij KVO leek de veer gebroken, Waasland-Beveren liet de wedstrijd rustig verder kabbelen. Terwijl het uitvak feest vierde als nooit tevoren, kregen Joseph Akpala en Fernando Canesin nog kansjes.
Lombaerts ging nog maar eens de mist in tijdens het uitverdedigen, maar invaller Aleksander Boljevic vergat het cadeautje uit te pakken. Het grootste pakketje was allang uitgedeeld, want de wedstrijd was al bijna een uur beslist. Fans van zowel Waasland-Beveren als KV Oostende gaan een slapeloze nacht tegemoet, al zullen ze die wellicht op een geheel andere manier doorbrengen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match : De 0-1 zette meteen de toon. Waasland-Beveren liet zien dat het niet naar Oostende kwam voor een puntje.
de MAN van de match : Gano legt er alweer twee in het mandje. Tien goals al in 2017, enkel Onyekuru deed beter in België. De spits had vroeger veel kansen nodig voor een goaltje, maar hij heeft met Morioka nu de ideale aanvoer gevonden. Waasland-Beveren moet hopen dat de buitenlandse interesse in dovemansoren valt bij hun jonge sterkhouder.
onze MENING over de match : Waasland-Beveren swingt. En dat met amper één zomertransfer in de basiself. Het loopt uitstekend voor Clement en de zijnen. Bij Oostende is er malaise, zoveel is zeker. Een absolute non-match waarvan je er geen twee wil meemaken op het seizoen. Laat staan in eigen huis.