StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zinho Gano mag het Vislied gaan repeteren.
Wat indien Oostende afgelopen zaterdag probleemloos had gewonnen van Waasland-Beveren en Gano een onopvallende wedstrijd gespeeld ? Zou Zinho dan nog een Beverboy zijn geweest dit weekend ?
Het zijn vragen waarop we waarschijnlijk nooit een eerlijk antwoord zullen kennen, maar het is uiteraard wel de bedoeling van het spelletje dat spelers zich sportief tonen en dat impliceert nu eenmaal het risico op mogelijke interesse van andere clubs.
Niet langer dan 3 speeldagen heeft het geduurd of de fantastische start van W-B heeft een vervelende keerzijde laten zien. Zinho Gano, man in vorm en de laatste weken vlot bij de les als het op scoren aankwam, heeft woensdag overeenkomst bereikt met KV Oostende over een contract dat hem de komende 4 seizoenen zal verbinden aan de Versluys-Arena. Onderhandelingen tussen beide clubs waren in principe niet nodig omdat Zinho een clausule in zijn contract met W-B heeft staan waarin een bedrag is opgenomen waarvoor hij Waasland-Beveren kan verlaten. Indien Marc Coucke bereid is zijn zakgeld voor komend weekend over te schrijven naar de bankrekening van W-B, is deze deal een feit, of we dat nu jammer vinden of niet. We kunnen de clubleiding van W-B zelfs niet eens kwalijk nemen dat het in de pers meermaals genoemde bedrag van 2,2 miljoen Euro te laag is, want wie bij het begin van dit seizoen had voorspeld dat Gano voor dit bedrag nog in augustus zou worden verkocht, werd ongetwijfeld als "niet goed bij zijn verstand" nagekeken. De zaak is simpel : sportief gezien is het vertrek van Gano zo net voor de derby tegen Lokeren (en natuurlijk ook voor de daaropvolgende wedstrijden) een domper, maar qua leefbaarheid van de club op korte en middenlange termijn is deze transfer nuttig en interessant.
Sneu voor de supporters en vooral Philippe Clement die al 2 maanden wacht op een doelman en linkerflankaanvaller, ondertussen schitterend werk levert, maar in plaats van 2 spelers te verwelkomen, nog een hoeksteen van zijn elftal ziet vertrekken.
Financieel echter is het mogelijk dat dit naar Beverse normen monsterbedrag, toelaat het been langer stijf te houden voor andere spelers uit de kern (tenzij ze natuurlijk een opstapclausule hebben). Voor clubs als Waasland-Beveren zijn dit soort transacties een godsgeschenk dat mits een goed beleid (en daar heb ik sinds enkele jaren het volste vertrouwen in) de toekomst op het hoogste niveau kan/moet verzekeren.
Zinho Gano startte in juni jl. aan zijn derde seizoen op de Freethiel en was, omwille van het missen van soms handenvol kansen en twijfels over zijn technische bagage, ver van onbesproken en vaak verguisd. Zijn nog jonge leeftijd en immer tomeloze inzet, maar toch ook zijn 27 goals in deze relatief korte periode, maakte hem de voorbije weken tot gegeerd wild en dat heeft dus gisteren geleid tot deze miljoenentransfer. Met spijt in het hart zien we Gano naar de kust vertrekken en het is niet voor een daguitstap of verlengd weekend, maar definitief. Veel succes Zinho en dat de weg naar de netten als een rode draad doorheen dit nieuwe hoofdstuk van je carrière mag lopen en dat Waasland-Beveren dankzij deze transfer verdere stappen in zijn uitbouw naar een mooie toekomst zal zetten.

PVW.