Waasland-Beveren heeft zaterdagavond in de derby tegen Lokeren zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na rust slaagde het er net niet in de onwaarschijnlijke 0-3 in de eerste helft opgelopen achterstand goed te maken. W-B bleef steken op 2-3, maar speelde wel een verbluffend sterk tweede bedrijf waarin het door toedoen van een fantastisch ingevallen Aleksandar Boljevic opnieuw het niveau haalde van de voorgaande wedstrijden. De laatste nul is nu van de tabellen, maar dat was wat mij betreft geen must.
In tegenstelling tot de 3 voorgaande partijen begon Waasland-Beveren te aarzelend aan de wedstrijd. In plaats van het door Clement zo gepredikte vooruit voetballen, speelde W-B de eerste minuten de bal voortdurend breed of achteruit en voor het goed en wel besefte dat het doel aan de andere kant van het veld stond had Marzo voor de 0-1 gezorgd. Waasland-Beveren was van slag door de eerste Lokerse goal van het seizoen en vond geen antwoord op de rake counters van de bezoekers waardoor er na nauwelijks 34 minuten een onwaarschijnlijke 0-3 op de bordjes stond in het voordeel van een dodelijk efficiënt Lokeren.
Aan de rust bracht Clement Boljevic in voor Ndiaye en dat deed partij kantelen. Lokeren zag alle kleuren van de regenboog en met goals van Ampomah en Camacho (telkens op aangeven van Morioka) was de aansluitngstreffer in de 72ste minuut een feit. De Beverse storm ging in het slotkwartier wat liggen, maar toch hadden de bezoekers heel wat fouten nodig om de wind uit de zeilen te nemen bij een W-B dat een geweldige tweede helft speelde, maar in de eerste te lief was voor een op dat moment nog puntenloos Lokeren. Een teleurstellend resultaat voor de manne van Philippe Clement, maar voor de neutrale toeschouwer wel een heel fijne wedstrijd waarin elke ploeg een helft voor zijn rekening nam. Voor de wedstrijd was het gissen wie de plaats zou innemen van de naar Oostende vertrokken Gano en uiteindelijk gebeurde dat door Ndiaye die qua positie daarvoor de meest logische keuze was. Achteraf bekeken, maar dat is wel lvaker het geval, had de keuze voor een gevaarlijk dreigende Boljevic wellicht voor een andere eerste helft en dus tussenstand kunnen zorgen, maar hiervoor enkel Ndiaye met de vinger wijzen zou onterecht zijn.
Lees hierna het verslagje van de Jupiler Pro Leauge.

Lokeren wint Wase derby met twee gezichten.

Lokeren heeft een eerste zege van het seizoen geboekt. De Waaslanders wonnen met het kleinste verschil op het veld van Waasland-Beveren, na een wedstrijd met twee gezichten.

Lokeren stond onderaan het klassement met nul punten, terwijl de concurrenten uit Beveren knap met 5 op 9 pronkten. Waasland-Beveren-coach Philippe Clement verwachtte een Lokeren dat zou inzakken, maar zag zijn ploeg na amper 34 minuten tegen een 0-3-achterstand aankijken. Marzo opende al vroeg de score met een schot in de herneming, Miric en Terki, na een snelle uitbraak, zorgden voor een ruime voorsprong aan de rust.

Lokeren begon goed aan de tweede helft en kwam bijna op 0-4 via Enoh en Söder, die na een knappe solo tegen de paal besloot. Dat gaf de thuisploeg de kans om terug in de wedstrijd te komen. Met nog iets meer dan dertig minuten op de klok dook Morioka de grote rechthoek in. De Japanner behield het overzicht en legde af voor Ampomah, die in één tijd de 1-3 in doel werkte. Waasland-Beveren had het momentum mee en nauwelijks twee minuten later zorgde Camacho met een vluchtschot bijna voor 2-3.

Waasland-Beveren voerde de druk op en Lokeren kreunde. De thuisploeg claimde een strafschop nadat Demir uitpakte met een schwalbe, maar de scheidsrechter liet zich niet vangen. Uiteindelijk zou Camacho alsnog de aansluitingstreffer tegen de netten werken. Na 72 minuten kwam hij goed ingelopen op een hoekschop en kopte de 2-3 hard voorbij Verhulst in doel.

Lokeren sleepte zich naar het einde en had de nodige overtredingen nodig om de thuisploeg van een gelijkmaker te houden, maar de troepen van Peter Maes keerden uiteindelijk met de eerste zege van het seizoen terug richting Daknam.