StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Het derbyverlies heeft toch wat nagezinderd op en rond de Freethiel. Onze beresterke tweede helft maakte veel goed, maar de verhoopte ultieme gelijkmaker die op basis van een totale dominantie verdiend was, kwam er niet. Ondertussen blijft het een raadsel hoe W-B in godsnaam zo aarzelend begon en in de aanvangsminuten de bal alleen maar breed of achteruit speelde, want van een ploeg die met een 0-3 overwinning was teruggekeerd uit Oostende, mocht toch worden verwacht dat zij een zonder vertrouwen afgezakt Lokeren meteen naar de keel zouden grijpen. Het te vroeg tegendoelpunt heeft wellicht de hele Beverse theorie over het mogelijk wedstrijdverloop in de war gestuurd, maar dan nog blijft het vreemd dat na de Lokerse voorsprong het team totaal geen raad wist hoe daar mee om te gaan en voor het goed was doorgedrongen stond het 0-3. Philippe Clement zou achteraf zeggen dat het een leerzame wedstrijd was geweest en misschien bedoelde hij daarmee de reactie van zijn ploeg (of net het ontbreken daarvan) op een achterstand, want de goal van Marzo betekende voor het eerst dit seizoen in het wedstrijdbegin op achterstand komen. In Genk kwam W-B wel op een 3-2 achterstand die in blessuretijd door Gano ongedaan werd gemaakt, maar dat is niet hetzelfde als meteen een doelpunt moeten ophalen, want dat moet met overleg gebeuren of er gebeurt wat de mannen van Clement zaterdagavond overkwam, nl. defensieve chaos.
En we kunnen er evenmin omheen dat Waasland-Beveren in 4 wedstrijden toch al aan 8 tegengoals zit en het zou te kort door de bocht zijn om daarvoor enkel Merveille Goblet met de vinger te wijzen. Centraal achterin worden er bij momenten te veel cadeaus uitgedeeld aan de tegenstander en het is ook hier weinig zinvol iemand als schuldige aan te wijzen, maar Buatu en Moren zaten al eens een tijdje op de bank en alhoewel Rudy Camacho de betere voetballer van dit trio is, wordt het misschien tijd om eens te experimenteren met een derde centraal duo bv na Camacho-Buatu en Moren-Camacho, waarom eens niet proberen met Buatu-Moren of zou ook Caufriez zijn duit al in het zakje kunnen doen als tandempartner. Toegegeven, de manier van voetballen die Clement predikt, vooruit voetballen, impliceert grotere risico's op tegendoelpunten of zou dat ook een ondertussen achterhaald fabeltje zijn ?
Tot slot : ik hoorde wat gemengde reacties op de Beverse felicitaties van de stadionomroeper voor de wedstrijd aan het adres van de jarige voorzitter van Lokeren Roger Lambrecht. Voor de ene er wat over, terwijl een ander overtuigd was dat zoiets in Lokeren nooit zou gebeuren in het omgekeerde geval. Ik kan begrip opbrengen voor beide afkeurende reacties, maar laten we dit item afsluiten door te stellen dat de beschaving wél tot in Beveren is doorgedrongen en dan kunnen wat mij betreft dit soort attenties toch gewoon plaatsvinden.

PVW.