StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MEDESEIZOENSREVELATIES OP STAYEN TEGENOVER MEKAAR.

Het is dezer dagen wennen aan het klassement van de Jupiler Pro League. Heel wat ploegen die overtuigd zijn bij de play-off I-kandidaten te horen, bevolken thans de rechterkolom en een aantal clubs die vorig seizoen tot het bittere eind moesten knokken voor het behoud, beseffen amper de luxe die hun momenteel overkomt in de linkerkolom te huizen. Qua punten staat Waasland-Beveren keurig middenin te glunderen en mocht er een klassement bestaan dat gebaseerd is op de spektakelwaarde van wedstrijden, zou W-B zeker nog enkele trapjes hoger staan pronken dan in de huidige rangschikking.

Vier wedstrijden zijn te voorbarig om een betrouwbaar beeld te vormen van welke rol een club kan spelen in het verdere competitieverloop, maar wat STVV in dit handvol wedstrijden klaarspeelde mag gerust een sensatie worden genoemd. Met thuis Gent en Standard en uit Zulte-Waregem en Anderlecht hadden de Kanaries veruit het zwaarste programma, maar toch lacht het klassement de Limburgers toe met een formidabele 9 op 12. Bijzonder knap dus en vooral als men weet dat Sint-Truiden in het tussenseizoen met Stef Peeters en Dirk Gerkens 2 sterkhouders moest laten gaan. Er is de voorbije weken dus uitstekend gewerkt op Stayen en de kans bestaat dat, ondanks de prima resultaten, Steeven Langil de troepen van Jonas De Roeck nog komt versterken waarmee de club haar ambities voor dit seizoen onderstreept. Bizar was dan weer het wat duister ontslag van zijn Spaanse coach na amper 2 matchen waarbij een winstpartij zat tegen Gent. Het moet heerlijk zijn geweest voor de coach Jonas De Roeck om afgelopen zondag al meteen in zijn debuutmatch in Anderlecht te gaan winnen en het was niet eens onverdiend. En wat een invalsbeurt was er daar voor de ondertussen meermaals afgeschreven Jonathan Legaer ! Opmerkelijk : STVV miste in Anderlecht Vitokele en Ceballos en dat zijn niet van de minste jongens om te vervangen. Dat het daarin met glans slaagde zegt iets over de mooie en talentrijke groep waarover De Roeck kan beschikken.

Tegen Lokeren strandde Waasland-Beveren vorig weekend op één doelpunt van misschien wel de grootste stunt dit seizoen door een in de eerste helft opgelopen 0-3 achterstand net niet op te halen. In een schitterende tweede helft veegde het de mat aan met een op drift geraakt Lokeren nadat Ampomah in het openingskwartier na de herneming de 1-3 had gescoord. De ultieme supporterswens van de Beverse fans ging niet in vervulling, maar het powervoetbal van een ontketend W-B na rust maakte veel goed van wat een zeer povere eerste helft van W-B had nagelaten. De ontgoocheling dat dit uitgerekend tegen Lokeren gebeurde zette, ondanks die prachtige tweede helft, een rem op de sfeer na de wedstrijd, maar het rapport dat spelers en technische staf na 4 speeldagen kunnen voorleggen is, rekening houdende met de nog beloofde versterkingen, hoopgevend. In zijn eerste wedstrijd zonder Gano en waarin het als favoriet aan de aftrap verscheen, was het voor W-B toch even zoeken naar oplossingen tegen Lokeren en toen die werden gevonden was het kalf reeds verdronken.
Benieuwd of de mannen van Clement zich zaterdagavond bij de aftrap beter in hun sas voelen omdat de favorietenrol dan opnieuw bij de thuisploeg ligt.

Patrick Van Wesemael.