Zo worden uitgestelde transfers zwaar afgerekend.
Zowel de eerste tien minuten van het wedstrijdbegin als een vergelijkbare periode na de herneming nam thuisploeg Sint-Truiden met steriele druk de touwtjes in handen, maar nieuwkomer Davy Roef die overigens een zeer knappe partij speelde, moest niet handelend optreden. Daarna nam W-B beetje bij beetje het commando over en zonder van een geweldige eerste helft te kunnen spreken, hadden de bezoekers uit Beveren bij rust een kleine voorsprong verdiend. Tot tweemaal toe (de eerste fout op Morioka was de minst duidelijke) had Waasland-Beveren een strafschop kunnen (over de tweede op Ampomah was weinig discussie) moeten hebben, maar scheidsrechter Boterberg had boter op zijn hoofd en niet weinig, een hele berg ! Tussendoor (op het half uur) vergat Jens Cools een bal binnen te lopen die na een hoekschop van Morioka door Seck op keeper Pirard werd gekopt en via de paal weer het veld insprong. Meteen na deze fase liet Davy Roef zien waarom hij mag blijven hopen ooit de nr1 in het Constant Vandenstockstadion te worden toen hij met een fantastische redding Boli van de 1-0 hield.

Ook de openingsfase van de tweede helft was voor een goed georganiseerd Sint-Truiden, maar meer dan wat gele kaarten voor W-B leverde dat niet op. De mannen van Philippe Clement konden op het kwartier het evenwicht herstellen, maar spelers als Boljevic en Ampomah die in de eerste helft veel energie hadden verbruikt zaten stilaan door hun beste krachten heen. Aan goede wil ontbrak het echter niet, maar dreigen was er na rust nog nauwelijks bij. De wedstrijd leek op een billijke puntendeling te gaan eindigen, maar aarzelen van Camacho op de rand van het slotkwartier lag aan de basis van de 1-0 die fraai werd binnen geschoten door de pas ingevallen Vetokele.

Tweede opeenvolgende nederlaag van W-B en het was er opnieuw eentje die niet nodig was geweest. Met 5 punten uit even zoveel wedstrijden zakt W-B straks waarschijnlijk naar de rechterkolom, maar het heeft met uit Genk Oostende en STVV natuurlijk 3 op papier lastige wedstrijden gehad en in dat opzicht is 3 punten buitenshuis niet eens zo slecht. Toch zal er na de interlandbreak in de thuiswedstrijd tegen Eupen van speeldag 6 al wat druk op de ketel staan en dat lag na de euforie in Oostende niet meteen in de lijn van de verwachtingen. Positief zaterdagavond was de prima prestatie van Davy Roef en toch ook de bevestiging van de enorme progressie die Opoku Ampomah en Boljevic op korte tijd hebben gemaakt. Morioka speelde een voor zijn doen onopvallende wedstrijd, maar in de ogen van veel van zijn collega's is dat toch een goeie match.
Jammer dat een individuele fout in de defensie aan de basis lag van een nieuwe, tweede opeenvolgende nederlaag, maar gelukkig is het positieve voetbal ook in Sint-Truiden gebleven. Ter herinnering : alle credits voor Clement die nog steeds wacht op versterking op de linkerflank en een spits en terwijl hij daarop zat te wachten zag hij ook zijn Gouden Stier uitbreken met bestemming renbaan Oostende. Lees hierna het JPL-verslagje van de wedstrijd op Stayen en we mogen overigens niet vergeten STVV een dikke proficiat te wensen met zijn fantastische competitiestart. En wat trainer De Roeck betreft, beginnen met een 6 op 6, dat noemen ze debuteren in grote schoonheid !

Stvv blijft maar winnen.

Sint-Truiden heeft op speeldag vijf al zijn vierde overwinning geboekt. Dit keer waren de Kanaries op Stayen met 1-0 te sterk voor Waasland-Beveren. Met 12 op 15 hebben ze hun competitiestart allesbehalve gemist.

Beide teams begonnen afwachtend aan de partij. Buiten een afstandsschot van De Sart voor Sint-Truiden en Cools voor de bezoekers, beiden hoog over, viel er in het openingskwartier niet zoveel te beleven. Het was tot minuut 23 wachten voor het eerste echte doelgevaar. Na een corner van Morioka kon Seck vrij koppen. Pirard kon de bal nog net via de paal uit zijn doel houden. De thuisploeg antwoordde meteen met een scherpe voorzet van Botaka die De Sart net over tikte. Boli kwam voor rust nog het dichts bij de openingstreffer maar hij vond een sterk keepende Roef op zijn weg. Waasland-Beveren probeerde nog wel maar kon geen kansen meer afdwingen. 0-0 bij de rust.

Na de rust ging de intensiteit fors de hoogte in. De duels werden alsmaar feller en dat kwam het spel niet ten goede. Beide ploegen hadden het moeilijk om de bal in de ploeg te houden en kansen te creëren. Verder dan enkele pogingen uit de tweede lijn kwamen ze niet en op de stilstaande fases heersten Pirard en Roef beide in hun doelgebied. Het was wachten tot minuut 73 vooraleer de wedstrijd volledig openbrak. Eerst was er een dubbele mogelijkheid voor de bezoekers via Boljevic en Morioka, maar Pirard stond pal. Aan de overkant was het meteen daarna wel raak. Vetokele profiteerde van mistasten van Camacho en schoot het leer staalhard voorbij Roef. 1-0 na 74 minuten.

Waasland-Beveren probeerde nog wel maar kon geen echte kansen meer bijeen voetballen. Sint-Truiden spingt met deze overwinning naar een gedeelde tweede plaats met Club Brugge, dat morgen nog speelt, op 3 punten van leider Charleroi. Waasland-Beveren blijft achter met een 5 op 15.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match
De dubbele kans voor Waasland-Beveren. De bezoekers missen twee keer nipt, een minuut later ligt hij er aan de overkant wel in. de MAN van de match
Davy Roef liet een zeer sterke indruk na in zijn debuut voor Waasland-Beveren. Ging goed plat op de pogingen van Boli en De Sart. Was kansloos bij de treffer van Vetokele. onze MENING over de match
Een nipte maar wel verdiende overwinning voor Sint-Truiden dat het merendeel van de kansen had.