StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Mag ik voor een keer beginnen met, en nu ze zo hoog staan in de linkerkolom voelen zij zich misschien wat in hun gat gebeten door deze ploegen als "concurrenten" te beschouwen, maar wat knap van Antwerp, Moeskroen en STVV.
Ik heb dit weekend de wedstrijden van deze teams integraal kunnen volgen en het is zeker geen toeval dat zij daar staan. STVV heeft een ruim deel van zijn basis van vorig seizoen behouden en hun mooie rangschikking is daardoor misschien net iets minder verrassend (maar toch), maar wat Antwerp (volgens de Bosuil-entourage zouden ze er pas in november staan) en Moeskroen presteren is gewoonweg verbluffend. En daar gaan we dan weer met al die cliché's over een goeie voorbereiding, spelers die op tijd moeten komen en groep zoveel mogelijk samen houden/automatismen. Goed zondigen tegen al deze regels lijkt mij minstens even succesvol op voorwaarde dat het goed zit met de mentaliteit en voldoende kwaliteit aan boord is.
Qua spelkwaliteit mag W-B zeker zijn voet zetten naast de geciteerde teams, maar op het vlak van de efficiëntie kan/moet het een stuk beter. Logisch natuurlijk, want al een handvol weken wordt aanvallende versterking verwacht, maar het tegendeel is waar, want de club zag een dikke week geleden zijn Gouden Stier naar Oostende vertrekken. Zou het een toeval zijn dat W-B sindsdien 0 op 6 pakte ? We zullen het natuurlijk nooit weten, maar dat Gano noden gemist wordt staat als een paal boven water. Er is nogal wat te doen over het feit dat de sportieve cel niet voorbereid was op het vertrek van Gano, maar daar pleit ik graag voor verzachtende omstandigheden.
Het bedrag waarvoor Zinho kon vertrekken was inderdaad van die hoogte dat enkel de Belgische topclubs hem zouden kunnen halen en laat ons eerlijk zijn, wie dacht twee maanden geleden dat Gano aanspraak zou maken op een basisplaats bij een Belgische topclub ? Elke supporter zou het hem wel gunnen, maar of de echte top aan Zinho besteed is, laat ons hopen voor hem van wel, maar dan zit hij momenteel in Oostende zeker niet op zijn plaats.
En over opvolgers voor Gano gesproken, ik heb het niet zo voor spelers die spontaan worden aangeboden zoals in het geval van Telin. Geef mij maar Ganvoula (ook van Anderlecht) of Ryan Mmaee (Standard), maar deze laatste dan niet met de bedoeling om meteen alle gewicht van de aanval op zijn jonge en onervaren schouders te leggen.
En over een andere huurling gesproken, wat was er aan de hand met Victorien Anbang afgelopen zaterdag ? Gelukkig was het maar een invalsbeurt, maar het leek alsof hij zijn handrem was vergeten afzetten. Kwam niet vooruit en jammer dat een hardwerkende Cools voor hem plaats moest ruimen.

PVW.