StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kom vanavond naar 't Kasseibaantje in Bornem voor een ledenvergadering/sportavond.
Gisteren werd de zomermercato afgesloten en vanavond is sportief manager Danny De Maesschalck van Waasland-Beveren de gast bij Supportersclub Freethielvrienden Bornem (Hingenesteenweg 105).
Het werd een veel besproken transferperiode voor W-B waarin nog heel wat gebeurde op de valreep. Hierover, maar ook over de prima start van Waasland-Beveren (inmiddels lichtjes getemperd door 2 opeenvolgende nederlagen) zullen we het zeker hebben met Danny en voor wie er niet eerder bij was op onze sportvergaderingen, iedereen krijgt de kans om die vraag te stellen waar hij/zij al lang mee worstelt. Heb je nog niks gepland voor vanavond en ben je benieuwd naar weetjes die niet altijd te lezen zijn in de kranten, kom dan vanavond omstreeks 20 uur eens langs in het lokaal van de Freethielvrienden Bornem. Tot straks !

* Zomermercato achter de rug.
Waarom de transferperiode zo lang maken als de meeste zaken pas in de laatste dagen/uren worden gedaan ? Dat heeft natuurlijk allemaal met centen te maken, want sportief is het onmogelijk goeie redenen te verzinnen waarom er zo vaak in de laatste uren van het transferwindow nog zoveel deals worden afgesloten. Bestuursleden bezondigen zich dus ook een keer of 2 per jaar aan paniekvoetbal en naar verluidt loont die aanpak, want uit angst dat overbodige spelers langer op de loonlijst blijven staan wordt er dan gemakkelijker water, soms veel water, bij de wijn gedaan.
De laatste zaken die donderdag op de Freethiel hun beslag kregen waren de inkomende transfer van Tuur Dierckx en de uitgaande van Julian Michel naar Lokeren. De eerste hing al geruime tijd in de lucht, de tweede (die van Michel naar Lokeren) mag gerust een verrassende worden genoemd. Zijn vertrek hing niet echt in de lucht (eerder die van Marquet), maar blijkbaar zagen de buren van Lokeren wel iets in deze fijnbesnaarde middenvelder. Het is niet de bedoeling om als een speler vertrekt hem plots op een voetstuk te plaatsen, maar Julian heeft deels door eigen falen en deels door pech, de verwachtingen bij de supporters toen hij de overstap van Moeskroen naar Beveren maakte, niet kunnen inlossen. Goeie voeten en vista, maar te slap in de duels en onvoldoende diepgang in zijn spel. Een speler waarbij ik altijd het gevoel heb gehad dat hij iets beslissends in zich heeft, maar het kwam er tot nu toe te weinig uit. Pittig detail : een jaar geleden werd Julian in de Wase derby op Daknam er al vroeg uitgetrapt met een tweetal maanden onbeschikbaarheid tot gevolg. Het stond dus in de sterren geschreven dat hij ooit voor Lokeren zou spelen.
Laat ons hopen dat de jongere versie van Michel die ook op de Freethiel rond loopt (François Marquet) snel tot de jaren van verstand komt en dan geloof ik dat we met Philippe Clement een coach aan boord hebben die van hem, net zoals met Boljevic en Ampomah, wel iets kan maken. Met Michel, Cerigioni, Dhondt en Gano liet Waasland-Beveren een viertal spelers al dan niet vertrekken, terwijl Roef en Thelin (beiden van Anderlecht), Ryota Morioka (Slask Wroclaw), Mmaee (Standard) en Tuur Dierckx van Antwerp de rangen kwamen versterken. Drie van de vijf nieuwelingen komen op huurbasis naar de Freethiel, want enkel met Dierckx en Morioka werd een definitieve overeenkomst van 3 jaar onderhandeld. Aan de supporters om te oordelen welke quotatie de zomermercato meekrijgt, maar van mij krijgt de club (ook al omdat het een aantal gegeerde spelers wist te houden) een "zeer goed".

PVW.