StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt sportief manager Danny De Maesschalck.
Vrijdagavond was er de jaarlijkse sportavond/ledenvergadering van de Freethielvrienden Bornem (niet-leden zijn er eveneens welkom, maar durven niet zo gemakkelijk de stap zetten). Het werd naar goede gewoonte een bijzonder interessant gebeuren waarbij Danny De Maesschalck met klasse en op de hem typerende wijze klare wijn schonk op de vele vragen die werden afgevuurd door ondergetekende en de aanwezige supporters. Deze boeiende avond was weer veel te vlug voorbij, althans voor wat betreft het officiële gedeelte, want ik heb me laten vertellen dat er nog een aantal dyhards verlengingen hebben gespeeld tot een uur of drie. Ik hou er aan sportief manager De Maesschalck van harte te bedanken voor zijn hoofdaandeel in deze zeer geslaagde avond en dat compliment geef ik ook graag aan de leden voor hun actieve deelname.

* Ook in de lagere reeksen is men er aan begonnen.
Na de Jupiler Pro en de Proximus League is het voetbal ook in de amateur en de provinciale reeksen weer in alle hevigheid losgebarsten. In de eerste amateurreeks won de komende tegenstander van Waasland-Beveren (Lommel) met 2-1 tegen Oudenaarde en dat is een mooi begin voor Clepkens en co. De tweede amateurreeks A zal dit seizoen, net zoals in het verleden, de meeste aandacht blijven krijgen omdat er heel wat streekploegen uit het Waasland en Klein-Brabant het tegen mekaar opnemen en vaak lopen er een pak vertrouwde Freethielgezichten rond bij die ploegen.
Bornem had een lastige uitwedstrijd in het verschiet bij Petegem en die vrees kwam uit, want de mannen van Robby Buyens verloren met 3-1. Bart Selleslaags liet al meteen met Temse een uitoverwiining noteren op het veld van Torhout en dat noemt men geslaagd debuteren na ook al een uiterst knappe bekerwedstrijd in en tegen Cercle Brugge met helaas de beslissing in het nadeel van Temse in de verlengingen. Sint-Niklaas tenslotte haalde fors uit tegen Londerzeel (3-0) waardoor de trainer met zekerheid nog minstens een weekje mag blijven. Dat klinkt wat spotterig, maar de praktijken van voorzitter Van Lijsebetten zijn inmiddels toch doorgedrongen tot de JPL (remember het ontslag van de Spaanse coach van STVV op speeldag 2 na verlies in Waregem, maar wel nadat in het openingsweekend met 3-2 tegen Gent werd gewonnen).
Tot slot nog even een blik naar Yellow Blue Beveren dat dit seizoen een stapje naar omhoog deed en in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen uitkomt. De mannen van Stefaan Van Rumst verloren de derby tegen Haasdonk met 2-1 en dat na een vroege penalty tegen. Komend weekend ontvangt YB op de Freethiel Schoonaarde dat thuis opende met een overwinning.

PVW.