StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat een prestatie van Laurent Jans en maats.
Het zijn al vijgen na Pasen, maar voor Laurent Jans en zijn vrienden blijft Pasen nog wel even nazinderen. Het 0-0 gelijkspel van Luxemburg tegen Frankrijk afgelopen zondag was de eerste puntendeling van het Groothertogdom in 103 jaar en wie kan het de spelers van Luxemburg kwalijk nemendat zij daar nog even van nagenieten. Hopelijk niet te lang natuurlijk zodat Laurent de focus kan houden bij het eerste cruciaal duel van het seizoen tegen Eupen (laat ons duimen dat het bij dat ene blijft). Fantastische prestatie van het Luxemburgse team en een uitstekende individueel van Jans die ondanks de interesse die er nu al geruime tijd voor hem is, toch keurig op de Freethiel blijft voetballen.

* Reactie op artikel van voorzitter Dirk Huyck ivm overname W-B.
Ik heb het bewuste krantenartikel van zaterdag ivm de geruchten en interesse van investeerders in de overname van Waazsland-Beveren niet gelezen, maar wel de reactie hierop van voorzitter Dirk Huyck en die mocht er wel zijn ! Schitterend en vertrouwen inboezemend artikel met het oog op het veilig stellen van de toekomst van de in 2010 opgerichte fusieclub. Mag ik als supporter hierbij toch (niet meer dan) enkele bedenkingen maken en nogmaals benadrukken dat ik geen kennis heb van het betreffende artikel en evenmin over de nodige juridische know how beschik om ter zake een betrouwbare mening te vormen.
Vooreerst kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat het bewuste artikel en bijbehorende comotie er is kunnen komen door interne bestuurlijke verdeeldheid, lees ontevreden aandeelhouders die dreigen (die dreiging waarschijnlijk ook hard willen maken) om hun aandelen op de markt te brengen. Nog steeds het gevolg van een oude nooit afgezwakte vete over RS Waasland en KSK Beveren ? Vreemd, maar misschien niet voor insiders waartoe ik mij niet reken, dat deze problematiek de kop opsteekt op een moment dat de financiële druk op de club voor het eerst (tijd voor en na de fusie meegerekend) sterk is afgenomen. Uiteraard heeft de transfer van Zinho Gano daar een flinke impact op gehad waardoor het product Waasland-Beveren voor geïnteresseerde investeerders en zij die wat van de hand willen doen, er plots een stuk aantrekkelijker uitziet wat natuurlijk een verklaring is voor de al dan niet kunstmatig gecreëerde interesse. Nu klopt het als een zwerende vinger wat Dirk Huyck in zijn reactie beweert, nl. dat er bijna dagelijks wel uit één of andere hoek (binnen- en buitenlandse) interesse bestaat om iets te doen met de club, maar de ernst van die pistes is procentueel in te schatten op de kans dat ik ooit de Lotto win. Talloze cowboyverhalen deden in het verleden de ronde en eentje daarvan wil ik jullie niet besparen. Het dateert uit de tijd dat Georges Decolfmaecker ondervoorzitter was en hij met een geïnteresseerde Arabier in hotel Serwir te Sint-Niklaas op een avond om 19 uur had afgesproken. De inzet moet meer dan een paar kamelen geweest zijn, want Decolfmaecker was wel wat gewoon. Toen de Arabier een uur na het afgesproken tijdstip nog niet was opgedaagd nam Georges zijn GSM, maar het was een kwestie van nog even geduld te hebben omdat de man beweerde in de buurt van het rond punt in Sint-Niklaas verloren te zijn gereden. Minzame Georges dronk er nog eentje om de tijd te overbruggen, deed een poging om elk uur nog eens te bellen en te bestellen, maar de Arabier heeft nooit de weg naar Serwir gevonden en ik denk dat Georges die avond een taxi heeft besteld om veilig en wel thuis in Vrasene te geraken. En wees gerust, ik maak me sterk dat dit geen alleenstaand verhaal is. Tot slot nog een laatste bedenking : indien Waasland-Beveren de ambitie heeft om voorwaartse stappen in zijn ontwikkeling te blijven zetten, zal er structureel iets moeten veranderen, want met alle respect, de steun van de bakker en de slager op de hoek en af en toe een goeie uitgaande transfer, zijn onvoldoende om de ongelijke strijd aan te gaan met de zwaargewichten die ons voetbal tot de Proximus League toe, overspoelen.

PVW.