StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HET IS AL EEN BEETJE VAN MOETES !

Zaterdagavond gaat Waasland-Beveren op zoek naar zijn eerste thuisoverwinning van het nog prille seizoen en dat mag het doen tegen KAS Eupen dat in de rangschikking slechts 2 punten minder telt dan de Waaslanders. Het is een vergelijkbare situatie met de vorige thuiswedstrijd tegen Lokeren, toen een bewierookt W-B het op speeldag 4 mocht opnemen tegen een moeizaam gestart Lokeren en de thuisploeg in de eerste helft een lesje kreeg in efficiëntie en hoe wakker beginnen aan een wedstrijd. Ook bij Eupen heeft de competitiestart geleerd dat het nog wat zoeken is naar de juiste formatie, maar een overwinning van de Oostkantonners morgen volstaat om haasje-over te spelen met Waasland-Beveren en na een uitstekend begin zou dat toch een ferme domper zijn.

Met Onyekuru (Anderlecht) en Sylla (Gent) als voornaamste uitgaande transfers werd de Eupense clubkas flink gespijsd, maar sportief verloor de club uiteraard een pak aanvallend talent. Naast een handvol jongens van de Aspire Academy waarmee Eupen succesvol samenwerkt, kwam er in ruil voor de geciteerde namen een aanvalsduo dat heel wat jaartjes meer op de teller heeft staan dan Onyekuru en Sylla, maar de combinatie van ervaring en klasse die Leye en Verdier kunnen voorleggen (want over die woelwaters/driftkikkers gaat het) zal elke trainer van de tegenstander in zijn voorbeschouwing wel even blijven stilstaan. Ook Niels Schouterden die net als Verdier de overstap van KV Mechelen maakte, is iemand die men nooit uit het oog mag verliezen en zelfs heel even in beeld was bij W-B als opvolger van Steeven Langil. Op speeldag 5 maakte Eupen een slechte beurt door met 3-0 te verliezen op Daknam, maar speeldag 4 leverde wel de eerste overwinning van het seizoen op (2-1 winst tegen Oostende) met o.a. een doelpunt van de onvermijdelijke Mbaye Leye.

Hectisch is nog een voorzichtige omschrijving van de sfeer in de Beverse bestuurskamer de laatste dagen van de zomermercato, maar de lang verhoopte versterkingen kwamen in de persoon van Dierckx, Mmaee en Kiese-Thelin alsnog aanrukken. Met Morioka, Anbang en Roef die iets eerder overeenstemming bereikten, zou Waasland-Beveren over voldoende kwaliteit moeten beschikken om eindelijk eens een jaartje niet naar onder in de rangschikking te hoeven kijken, maar dan is winst morgen tegen Eupen nu al een must. Dit wordt al meteen een wedstrijd die W-B laat kennis maken met haast zeker de linkerkolom in geval van winst, of het vagevuur in geval van een nederlaag en met Oostende en Gent voorlopig in de hel is dat geen prettig vooruitzicht.
Het goeie voetbal echter dat W-B de eerste vijf matchen van dit nieuwe seizoen bracht moet ons vertrouwen sterken dat deze en andere opdrachten de komende weken en maanden de bevestiging zal brengen van de hoopgevende seizoensaanhef, al is dat niet meteen af te leiden van ons puntenaantal op dit moment.

Patrick Van Wesemael.