StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

De interlandbreak kwam geen uur te vroeg voor de meeste bestuurskamers, want eind augustus is traditioneel een heksenketel op de clubsecretariaten met voor W-B in de sloturen nog de bevestiging van de komst van Thelin en Dierckx en een dag eerder van Mmaee. Samen met Ryota Morioka, Davy roef en Victorien Anbang is de slotconclusie toch wel dat W-B (ondanks het vertrek van Gano en Michel) een kwaliteitsinjectie heeft gekregen die hopelijk vanaf nu zaterdag haar vruchten zal afwerpen. Met sportief manager Danny De Maesschalck komen we nog even terug op het vertrek van Zinho Gano waarvoor in supportersmiddens veel begrip was, maar vaak ook de opmerking is gemaakt dat de club niet voorbereid was op zijn vertrek.
Danny : "Op basis van de gesprekken die we met Zinho hebben gehad en de grootte van het bedrag waarvoor hij zonder onze tussenkomst kon vertrekken, viel geen onmiddellijk vertrek af te leiden. Er zijn natuurlijk wel lijstjes opgesteld met potentiële kandidaten indien en als, maar die jongens wachten uiteraard niet om elders onderdak te vinden tot de zaak-Gano is afgehandeld. En het spreekt vanzelf dat hoe dichter bij het sluiten van de transfermarkt een speler van de lijst wordt genomen, des te beperkter de keuze wordt om hem te vervangen. We zijn met onze budgetten niet in de mogelijkheid reeds een speler aan te trekken in afwachting van het vertrek van een andere, want die werkwijze houdt te veel financiële risico's in."

Het vertrek van Julian Michel heeft minder stof doen opwaaien, maar een transfer van Beveren naar Lokeren en omgekeerd is nooit onbesproken. Hoe moeten we het verblijf van Michel op de Freethiel quoteren ?
Danny : "Ietwat telurstellend, want Julian is iemand met goeie voeten die bij ons echter pech heeft gehad met blessures. Naar onze kern toe hebben we dan gekeken (met Anbang er bij) wie regelmatig aan spelen zou toekomen en wie weinig en voor die laatste optie betreft kwamen we uit bij Marquet en Michel. Budgetair was het aangewezen om voor &eacte&eacten van beiden elders een oplossing te zoeken omdat zij in de sportieve rangorde op nr 4 of 5 zaten, maar het kon dus evengoed Marquet geweest zijn."

Zijn er bij de nieuwkomers voldoende eerstekeuzespelers (het lijkt wel een vleeskeuring) ?
Danny : "Louter sportief zijn we zeer tevreden met de nieuwe jongens. Wat een gedeelte binnen de club liever anders had gezien was dat spelers als Telin en Mmaee voor een jaar worden gehuurd, maar dat komt deels door noodzaak en deels omdat we hebben geopteerd voor jongens die fit waren en onmiddellijk inzetbaar. Hierdoor creëren we voor onszelf voldoende ruimte om jongens extra te gaan scouten de komende maanden en deze, net zoals met Tuur Dierckx, definitief naar de Freethiel te halen."

In de voorbereiding leek er een oplossing in de maak voor het te gemakkelijk incasseren van tegengoals, maar na 5 speeldagen is de conclusie dat ze er nog steeds vlotjes ingaan aan de voor ons verkeerde kant.
Danny : "Bij de meeste van onze tegendoelpunten zijn er individuele fouten gemaakt en die moeten er uit. Op het einde van vorig seizoen is bewezen dat met nagenoeg dezelfde mensen achterin en het defensief gedeelte van het middenveld, de deur redelijk goed op slot bleef en daar moeten we terug naartoe. Individuele fouten zoals in Genk en Sint-Truiden en thuis tegen Mechelen en Lokeren zijn nooit uit te sluiten, maar vallen nu meer op omdat ze kort na mekaar gebeurden."

We zijn nauwelijks 5 speeldagen ver en ondanks de vele positieve commentaren de voorbije weken staat W-B vanavond al voor een eerste must-win-game.
Danny : "Het is duidelijk dat deze wedstrijd qua verdere opbouw van het seizoen ontzettend belangrijk is, niet in het minst naar het vertrouwen en positivisme dat in die eerste weken op ons is afgekomen. Het is zaak niet in een negatieve spiraal te belanden, want de energie om daaruit te komen kunnen we beter in positief voetbal spenderen en daarom doen we er goed aan de punten op de Freethiel te houden."

Het grootste gedeelte van deze groep heeft helaas ervaring met negatieve druk.
Merk je een stijgende nervositeit of overheerst het geloof in een goeie afloop na het getankte vertrouwen bij de competitiestart ?
Danny : "De verloren wedstrijden tegen STVV en Lokeren hebben het vertrouwen bij technische staf en spelers niet doen omslaan in twijfel. Meer zelfs, door de versterkingen van eind vorige week heeft dat geloof een positieve prikkel gekregen."

Graag nog een update van de geblesseerden ?
Danny : "Niels De Schutter en Ronnie Schwartz zijn individueel aan het revalideren op het veld met de kine. De revalidatie van Floriano Vanzo gebeurt grotendeels in de fitness onder leidng van de kine. Bij Niels verwacht ik dat hij over een week of 3 vlot met de groep kan meetrainen (inzetbaar vanaf plusminus eind oktober), maar dat vooruitzicht mag Schwartz waarschijnlijk pas op het einde van het kalenderjaar koesteren (lees wedstrijdfit na de winterstop). Floriano mag vermoedelijk over een week of 2 zijn revalidatie op het veld verder zetten en mag dezelfde periode ambiëren om wedstrijdfit te geraken als Schwartz.

Patrick Van Wesemael.