Nieuwkomers geven visitekaartje af.
Een Lokeren-scenario vermijden, dat zat ongetwijfeld in de voorbespreking van Philippe Clement met een aftastend openingskwartier als gevolg. Het was Luxemburgs international Laurent Jans die daarna de debatten opende met één van zijn vele splijtende demarages op de rechterflank. Laurent vond Morioka als aflossingspunt die op zijn beurt Seck bediende die met een halve omhaal zijn eerste van het seizoen lukte. De 1-0 was het signaal voor een uitmuntend half uur van Waasland-Beveren met tal van kansen en een onwaarschijnlijke 3-0 tussenstand halverwege. Een minuut na de 1-0 (achttiende minuut) van Seck verdubbelde Morioka himself op aangeven van Thelin de score. Op slag van rust (en wederom op aangeven van een zeer verdienstelijke Thelin) maakte de Japanse publiekslieveling Morioka zijn tweede van de avond, zijn vierde al dit seizoen. De ruststand had gerust nog een stuk hoger kunnen oplopen, maar Ampomah, Boljevic en vooral Jans hadden beter moeten doen met de gebode kansen.

Ook in de tweede helft bleef het meesterschap van de thuisploeg met als grootste verschil dat Roef nu af en toe met wat vangballen in het spel werd betrokken. Als we dan toch één minpuntje van zaterdagavond moeten opsommen, is het dat W-B met een kleine 10 minuten te gaan een tegendoelpunt moest incasseren van een Eupen dat in de voorgaande 80 minuten geen bal raakte.
De eerredder van Leye was voor W-B het sein om nog eens alle registers open te trekken met de 4-1 en 5-1 tot gevolg. Een licht aantikken op Mmaee werd bestraft met de zwaarste sanctie en liet Isaac Thelin toe zijn eerste voor W-B vanop de stip te netten waarna de Zweed bedankte met een uitstekende voorzet die de andere nieuwkomer (Mmaee) toeliet knap overhoeks de 5-1 eindcijfers binnen te koppen.

Een schitterend avondje Freethiel leverde de grootste overwinning op van Waasland-Beveren sinds het verblijf in de JPL. Dat Morioka de supportersharten een paar versnellingen hoger deed slaan zijn we inmiddels gewoon, maar wat een wedstrijd ook van huurling Thelin die met 3 assists en een doelpunt zijn visitekaartje afgaf. En ook de 19-jarige Mmaee die iets meer dan een kwartier op het veld stond, zal met een afgedwongen penalty en een goal zijn Bevers debuut niet snel vergeten.
Collectief een hoogstaande prestatie tegen een zwak Eupen, maar dat zijn vaak de lastigste tegenstanders. Wat mij betreft ontsprongen verder ook nog Jans en Seck de hoge middelmaat in positieve zin. Zaterdag kunnen Clement en co ontspannen naar Charleroi en uit bij de vermoedelijk nieuwe koploper heeft W-B weinig te verliezen. Lees hierna het verslagje van de JPL.

Waasland-Beveren rekent simpel af met Eupen.
Waasland-Beveren heeft de drie punten in eigen huis gehouden tegen Eupen. De ploeg van Clement pakte uit met overtuigende 5-1 cijfers.

Na een uitgebreide studieronde sloeg Waasland-Beveren in twee minuten tijd twee keer genadeloos toe. Seck trapte de openingstreffer met een halve omhaal en via de binnenkant van de paal binnen. Amper één minuut later verdubbelde Morioka de score met een inzet van dichtbij.

Ook nadien bleef de thuisploeg het enige team dat voor doelgevaar kon zorgen. Van Crombrugge bracht redding op een schot van Boljevic en zag nadien de pogingen van Jans en Ampomah (nipt) naast zijn kooi eindigen. Vlak voor de rust telde Morioka de bezoekers echter helemaal uit. Zijn afstandsschot vloog dankzij een lichte deviatie voorbij een kansloze Van Crombrugge: 3-0 bij de rust.

De tweede helft leek lange tijd een maat voor niets. Eupen kon geen vuist maken en liet de thuisploeg op een drafje richting de drie punten gaan. De bezoekers zetten Roef na de pauze wel aan het werk, maar de doelman werd nooit echt in verlegenheid gebracht.

Toch bleek de tweede helft niet helemaal overbodig. In het slot van de wedstrijd vielen immers nog drie doelpunten te bewonderen. Leye duwde vijf minuten voor het einde de eerredder tegen de touwen. Een Eupense comeback leverde dat evenwel niet op. Integendeel, de thuisploeg vond zelf ook nog twee keer de weg naar het doel. Thelin(strafschop) en invaller Mmaee werkten de duidelijke 5-1 cijfers op het scorebord.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match

De twee doelpunten in twee minuten tijd van Waasland-Beveren. De thuisploeg kon toen de drie punten eigenlijk al in het klassement bijschrijven.
de MAN van de match
Morioka. De Japanner begon moeizaam aan de wedstrijd, maar bewees opnieuw zijn klasse met een assist en twee doelpunten.
onze MENING over de match
De overwinning van Waasland-Beveren is volledig terecht. De thuisploeg was het enige team dat voor doelgevaar kon zorgen. Eupen kwam bijzonder zwak voor de dag.