StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Mag ik kort een ode brengen aan een aantal ploegen waaronder Waasland-Beveren omdat zij in dit eerste stukje Jupiler Pro League een ware verademing zijn en de zogenaamde clubs die play-off I ambiëren, voorlopig tot meelopers deklasseren. Wat heb ik een groot respect voor wat er in Sint-Truiden, Antwerp, Moeskroen, Kortrijk en Beveren gebeurt en dan heb ik het vooral over het sportief gedeelte en niet over wie de drijvende financiële krachten achter deze clubs zijn.
Misschien is W-B in dit gezelschap zelfs de enige ploeg waar financiële democratie heerst en dat is even knap als bijna uitzonderlijk in het huidige voetballandschap, maar afgaande op de berichten van vorige week in de media is het maar de vraag hoe lang nog ?
En over het gezelschap waarin Waasland-Beveren zich bevindt, er is nog een verschilletje met deze ploegen. Op basis van de sportieve verrichtingen tussen de lijnen is W-B het minst beloond van deze teams. De 8 punten die de mannen van Clement tot nu toe hebben verzameld waren dubbel en dik verdiend, maar tegen Mechelen (blunder van Goblet in de slotminuten), Lokeren en STVV was één puntje uit deze laatste 2 matchen niks te veel geweest. Het is gelukkig nog niet nodig geweest maar ik ben razend benieuwd of dit W-B in staat is iets over te houden aan een wedstrijd waarin het de onderliggende partij is, want zulke matchen komen er ongetwijfeld aan.

* Voetbal in de lagere reeksen.
In de eerste amateurreeks haalde de komende tegenstander van Waasland-Beveren in de Beker van België (Lommel) fors uit op het veld van Patro Maasmechelen. Clepkens en co gingen met 1-5 winnen aan de Belgisch-Nederlandse grens en laat dat toch maar een waarschuwing zijn voor het Wase gezelschap dat volgende week woensdag 20 september naar Lommel trekt. Na 2 speeldagen voert Lommel samen met Verbroedering Geel en Heist de rangschikking aan.
In de tweede amateurreeks stond er met Temse-Bornem een zeer beladen streekduel op het programma, want de huidige coach van Temse Bart Selleslags woont in Bornem en was er geruime tijd trainer van de Klein-Brabanders.
Robby Buyens volgde dan weer Bart Selleslags in Bornem op, maar zag zowat een hele ploeg vertrekken uit financiële noodzaak en moet zich grotendeels behelpen met jonge gasten. Na een 1-1 ruststand verloor Bornem uiteindelijk (naar verluidt) met overdreven 4-1 cijfers. Temse staat nu samen met Boom en Izegem aan de leiding, terwijl Bornem de rij sluit met 0 punten, maar het mag nog andere verzachtende omstandigheden pleiten. Bornem opende het seizoen met 2 uitwedstrijden na mekaar en dat is ongezien en daarenboven rekenen Temse en Petegem tegen wie Bornem tweemaal verloor, zich tot de titelkandidaten. Anderzijds wel knap van Temse dat dus her en der naar voor wordt geschoven als titelkandidaat en met die druk voorlopig prima schijnt om te gaan.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen herpakte Yellow Blue SK Beveren zich dit weekend nadat het vorig weekend de derby in Haasdonk had verloren.
YB hield met 1-0 de punten thuis tegen Schoonaarde en scoorde de winninggoal een kwartier voor tijd nadat het kort na rust met 10 man was gevallen. In de slotfase werd het numeriek onevenwicht hersteld toen ook Schoonaarde met een mannetje minder verder moest. Volgend weekend staat er opnieuw een derby op het programma, want dan speelt YB in Vrasene waar good old Bert Cluytens trainer is.

PVW.