StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Waasland-Beveren liet vorig weekend zijn eerste thuiszege van het prille seizoen optekenen. Het werd een klinkende 5-1 overwininng en Eupen was het kind van de rekening. Zulke sprekende cijfers komen meestal tot stand door een collectief sterke prestatie, maar tegen Eupen liepen er bij W-B toch enkele jongens rond die het goed collectief overstegen. Wie vond sportief manager Danny De Maesschalck "man van de match" ?
Danny : "Ik ga er niemand individueel uitpikken, want het was een overwinning op naam van het collectief. Het zou te gemakkelijk zijn Isaac met zijn 3 assists en goal of Morioka met zijn twee doelpunten aan te wijzen, maar uiteindelijk zijn zij door een sterk collectief tot die goeie prestatie kunnen komen. Enkel het eerste gedeelte van de tweede helft was voor verbetering vatbaar."

Hoe opgelucht was Thelin met zijn prestatie, want het geleur dat aan zijn komst voorafging nam bijna lachwekkende vormen aan.
Danny : "Het is altijd prettig voor een nieuwkomer en in het bijzonder een aanvaller, wanneer die bij doelpunten betrokken is, scoort en het team daardoor wint. Het helpt de integratie in de groep vergemakkelijken, bezorgt een goed gevoel en sterkt het vertrouwen. Na een moeilijke periode is de bevestiging van het vertrouwen in je eigen mogelijkheden voor een speler vaak een opluchting en mooi meegenomen voor de eigen supporters en die van de verhuurder."

Hebben we zaterdag de Thelin gezien die de technische staf voor ogen had om Gano op te volgen ?
Danny : "Dat is soms moeilijk in te schatten, want fysisch was Isaac in orde waardoor hij een paar weken daarvoor tegen STVV nog aan de aftrap verscheen met Anderlecht waaruit toch mag worden afgeleid dat hij wedstrijdfit was. Matchritme daarentegen, een nieuwe groep en hoe word ik daardoor aangespeeld, zijn op dat moment dan weer onbekenden voor de speler in kwestie en zijn nieuwe ploegmaats. Dit wordt zeker nog een verhaal van vallen en opstaan, maar dat is voor meerdere spelers het geval. Naar samenspel en loopacties echter kan het alleen maar beter worden door het trainen en spelen van wedstrijden met de groep."

Cools moest tegen Eupen zijn plaats afstaan aan Anbang en dat was voor heel wat supporters een verrassing. Ook voor U ?
Danny : "Neen, maar ik verklaar mij nader. Zowel Jens als Victorien zijn zeer degelijke voetballers. Victorien is misschien iets zuiveder in de passing waardoor de coach in die wedstrijd voor Anbang koos. De kwaliteiten van Jens ten opzichte van Anbang zitten vooral op het vlak van een groter loopvermogen van Cools, maar in de loop van een lang en zwaar seizoen zal blijken dat beiden zeer bruikbaar zijn voor onze club en het hangt af van welke accenten de trainer wil leggen in bepaalde wedstrijden wie zal spelen. Laat het ons een luxe noemen dat de coach afhankelijk van de klemtonen die hij wil leggen meerdere keuzemogelijkheden heeft."

Is Eupen een ploeg die het moeilijk krijgt om het behoud te verzekeren ?
Danny : "Het is moeilijk om daarover nu al iets te zeggen, want die concluzie hebben we ook vorig jaar getrokken na de vrij eenvoudige 4-2 winst tegen de Panda's en uiteindelijk hebben zij daarna nog ruim voldoende punten gepakt. Het is te voorbarig om op basis van één onderlinge wedstrijd te oordelen."

Deze namiddag stappen Clement en zijn spelers in de bus met bestemming Charleroi. Een confrontatie waarin we niks te verliezen hebben en de druk bij de koploper ligt ?
Danny : "Of Charleroi nu aan de leiding staat of plaats 6 bekleedt doet niks ter zake. Een verplaatsing naar het Stade du Pays de Charleroi was altijd lastig de voorbije jaren omdat zij opteren voor een spelstijl vanuit een strikte organisatie en zeer moeilijk te maneuvreren is omdat ze veel kracht, loopvermogen en gestalte in de ploeg steken. De koppositie van Charleroi zal niets veranderen aan hun vast stramien waar zij onder leiding van Mazzu trouw aan zweren."

Mazzu-Time is in de JPL een begrip geworden. Neemt een coach dat mee in zijn voorbespreking ?
Danny : "Hun manier van spelen brengt dat met zich mee, want Charleroi kan als geen ander team de focus 90 minuten (en langer als het dus moet) op een wedstrijd houden en dat is een sterk wapen. Als toeslaan in het wedstrijdslot (al dan niet toevallig) een paar keer na mekaar gebeurt, gaat men daar als speler op den duur in geloven wanneer de trainer dat argument blijft opwerpen en omgekeerd. Als Charleroi met de blessuretijd in zicht ballen in de zestien begint te pompen en de pressie opdrijft, kan er bij de tegenstander iets ontstaan van, we gaan hem hier toch niet meer tegen krijgen ! Wat een trainer zeker meeneemt in de voorbespreking van de match tegen Charleroi is dat Zij op elk moment in de wedstrijd kunnen toeslaan in de omschakeling. Ze geven ontzettend weinig weg en daarom is het zaak heel efficiënt te zijn voorin. W-B heeft alleszins geen ploeg om in de buurt van de eigen zestien te kamperen en af te wachten, want dan krijgen we gegarandeerdhet deksel op de nus. We moeten naar de visie van de coach ons eigen spel spelen en of dat in Charleroi of thuis tegen Eupen is maakt niet zoveel uit."

De eerste midweekwedstrijd van het seizoen is er eentje voor de beker en wel in Lommel aanstaande woensdag 20 september. Tegenwoordig is het mode dat voor bekerwedstrijden (Belgische en Europese) beroep wordt gedaan op o.a. een andere doelman en tal van veldspelers. Wat is W-B van plan komende woensdag ?
Danny : "Daar zijn bij ons nog geen afspraken over gemaakt. Er zaten de voorbije weken natuurlijk een aantal jongens op de bank die net zo goed titularis konden zijn en dat speelt natuurlijk mee. Veel hangt ook af van wat er deze avond gebeurt naar belasting en blessures toe. Het mag duidelijk zijn dat we woensdag op onze hoede moeten zijn tegen een ploeg uit een lagere reeks waartegen men niks te winnen, maar veel te verliezen heeft."

In zijn voorbeschouwing op het seizoen heeft de voorzitter al enkele keren zijn hoop op een mooi bekerparcours uitgedrukt. Kan men zoiets plannen of hangt het af van geluk met een goeie loting, thuisvoordeel enz. ?
Danny : "Men kan niet anders dan dit wedstrijd per wedstrijd bekijken. Over de match in Lommel moeten we niet flauw doen : doorgaan is een must en excuses uit den boze. Daarna gaan geciteerde zaken zoals welke tegenstander en loten we uit- of thuisvoordeel, een rol spelen. We bestempelen de beker niet als iets bijkomend, maar vragen/eisen als club van de technische staf en spelers dat de beker serieus wordt genomen."

Patrick Van Wesemael.