Bankzitters bepalen mee het resultaat.
Met de meeval van een ploeg in vorm, zo kunnen we misschien nog het best het schitterend gelijkspel van Waasland-Beveren in Charleroi omschrijven. Tegen Lokeren slaagde Waasland-Beveren er een paar weken geleden bijna in een onmogelijke uitgangspositie in de tweede helft recht te zetten, maar de stunt van zaterdagavond in het Stade du Pays de Charleroi is nog een stuk straffer. Geen Waal die er 5 minuten voor tijd bij een 2-0 tussenstand twijfelde aan een verlengde koppositie van de Zebra's, maar toch gebeurde wat waarschijnlijk zelfs de supporters van Beveren niet voor mogelijk hielden. Overigens, ook in het openingsweekend bezorgde Gano in Genk Waasland-Beveren in blessuretijd een puntje (3-3) zodat het begrip "Clement-time" ook in het Waasland gestalte begint te krijgen.

Waasland-Beveren heeft iets tegen ploegen die vooraf een feestje plannen (daar zijn we trouwens zelf onlangs al een keer slecht mee uitgespeeld). Een paar jaar geleden moesten 20.000 Brugse kerstmutsen wederom voor een jaar in de kast en gisteren waren er in Charleroi wat feestelijkheden voorzien omdat het precies 5 jaar geleden is dat Bayat en voorzitter Delbecq de club uit vieze papieren hielpen. Het feestje zal ongetwijfeld zijn doorgegaan, maar de 2 Beverse goals in het absolute wedstrijdslot en het afstaan van de leidersplaats aan Club brugge, was ongetwijfeld een ferme domper op de zeker gewaande feestvreugde.

Louter sportief had de wedstrijd niet eens zoveel om het lijf. W-B slaagde er in met een prima organisatie de thuisploeg onder controle te houden en kreeg via Morioka zelfs de beste kans van de eerste helft, maar de Japanner besloot alleen voor doel op Penneteau. De bezoekers begonnen gretig aan de tweede helft, maar moesten op het uur het initiatief overlaten aan de mannen van Mazzu. In de 65ste minuut mocht een vrijstaande Dessoleil met zijn kale knikker de openingsgoal netten en 8 minuten later leek Rezaei met de 2-0 de deur voor de neus van de Waaslanders toe te smijten, maar toen voelden de invallers Mmaee, Dierckx en Myny zich geroepen roet in het Waalse feestje te gooien. Met een assist en een pre-assist (de eerste knap binnen gekopt door Thelin en de tweede via de binnenkant paal in doel gewerkt door Seck) bewees Tuur Dierckx het ongelijk van de trainer van Antwerp om hem naar de B-kern te verwijzen.
Een schitterend resultaat van W-B op bezoek bij de koploper en zoals Clement achteraf zou verduidelijken, "we hebben nu ook een bank die mee bepalend kan zijn" en dat zou voor de nabije toekomst wel eens heel interessant kunnen worden. Charleroi kreeg in zijn voorgaande 6 wedstrijden slechts 4 goals tegen, maar W-B scoort op verplaatsing minstens even gemakkelijk als op de Freethiel. En of er volk zal zijn komende zaterdag 23 september wanneer Anderlecht naar de Freethiel komt ? Lees hierna het wedstrijdverslagje dat ook terug te vinden is op de website van Waasland-Beveren.

W-B HAALT IN EXTREMIS EEN PUNT BIJ CHARLEROI!
Waasland-Beveren begon goed georganiseerd aan de partij, maar liet het initiatief over aan de thuisploeg. Davy Roef maakte in minuut zes voor het eerste gebruik van zijn handschoenen door een schot van Lukebakio over te tikken. Nadien was er twintig minuten middenveldvoetbal. De netten trilden voor het eerst in minuut 26, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. W-B zette daar enkele knappe acties tegenover, maar de laatste pass ontbrak telkens. Op slag van rust kreeg Morioka nog dé mogelijkheid op een voorsprong, maar hij miste oog in oog met doelman Penneteau.
Na de koffie begon W-B sterker, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Voorbij het uur resulteerde dat in een voorsprong. Lukebakio schilderde een hoekschop op het hoofd van Dessoleil die staalhard voorbij Roef kopte: 1-0. De Zebra's gingen op dat elan door en zetten W-B onder druk. Een kwartier voor tijd kon Rezeai de voorsprong verdubbelen. W-B reageerde met een sterke kopbal van Camacho, maar Penneteau schudde een wereldreflex uit zijn handschoenen. Wat toen volgde is bijna magisch te noemen. Olivier Myny en Tuur Dierckx kwamen tussen de lijnen en bliezen de strijd nieuw leven in. In minuut 87 schilderde Dierckx de bal perfect op het hoofd van Thelin: 2-1. In blessuretijd werd de apotheose een feit. Dierckx met een copy-paste voorzet van die bij de 2-1. Penneteau bokste weg in de voeten van captain Ibra Seck die niet twijfelde en de gelijkmaker tegen de netten duwde: 2-2. Zo wint W-B een punt in 'Mazzu-time' of is het Philletime/Clementtime?
Een zuurverdiend punt voor onze Leeuwen die bleven voetballen en strijden.
Op een zwak moment tussen de één en twee-nul na zagen we een sterk W-B. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.