StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Aan zowat alle voorwaarden om komende zaterdag een zo goed als vol huis te krijgen wanneer Anderlecht naar de Freethiel komt, is dit weekend voldaan.
W-B ontfutselde in blessuretijd de eerste verliespunten voor leider Charleroi in eigen huis en het was niet eens een onverdiend puntje.
Een beresterke Seck zorgde voor Wase euforie in Wallonië door in de 92ste minuut de 2-2 via de paal binnen te werken. Het terugkeren uit een verslagen 2-0 achterstand was uiteraard een argument waar Philippe Clement achteraf graag op terugkwam, maar hij betrok er met evenveel plezier de Beverse bank bij die een niet onbelangrijk aandeel had in de 2 late goals van W-B.
Mmaee, Myny en Tuur Dierckx met zijn 2 voorzetten maakten een korte, maarsterke invalsbeurt en dat is prima nieuws met het oog op een lang seizoen.
Overmorgen woensdag kan Waasland-Beveren al een eerste stap zetten naar een hopelijk druk programma de komende weken. Een uitwedstrijd naar een club van de eerste amateurreeks lijkt op papier altijd wel een haalbare kaart, maar elk jaar opnieuw vallen er in die fase toch een aantal verassingen te noteren. Lommel degradeerde het voorbije seizoen van de Proximus League naar de eerste amateurreeks en is vastberaden die stap terug tot één seizoen te beperken. De noord-Limburgers misten hun start in geen geval, want met 7 op 9 hijgen ze in de nek van koploper Heist Sport dat nog geen misstap maakte. Toch eens benieuwd hoe Waasland-Beveren in Lommel zal omgaan met de absolute favorietenrol, want met het oog op de komst van Anderlecht zaterdag is het wenselijk dat de partij niet langer dan 90 minuten duurt.

* Voetbal in de lagere reeksen.
De komende bekertegenstander van Waasland-Beveren, Lommel met Michaël Clepkens onder de lat, verloor dit weekend zijn eerste competitiepunten. Op bezoek bij Berchem bleef de brilscore ook na 90 minuten op het bord staan.
Koploper in de eerste amateurreeks met 9 op 9 is nu Heist Sport waar Nicolas Orye onderdak heeft gevonden.
In de tweede amateurreeks A pakte Bornem zijn eerste competitiepuntje van het prille seizoen. Tegen Ronse werd het 1-1 en dat is een zeer degelijk resultaat van de mannen van Robby Buyens, want in geval van winst hadden de Ronsenaren met 8 punten op kop gestaan. Die gedeelde leidersplaats is nu voor het Temse van Bart Selleslags en Peteegem die elk 7 punten tellen.
Temse kwam in Brakel tot een 0-0 puntendeling. Opmerkelijk : Boom dat mee op kop stond verloor met 1-2 van torhout, terwijl Sint-Niklaas bovenaan aansluiting vindt na mooie 4-0 winst tegen Pepingen-Halle.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen ging Yellow Blue knap met 1-2 winnen bij het Vrasene van KSKB-icoon Bert Cluytens. Bij rust hadden de jongens van Stefaan Van Rumst al een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft moest de Beverse keeper Vertenten (broer van scheidsrechter Bart Vertenten die in de Jupiler Pro League fluit) toch enkele heerlijke reddingen verrichten. Tien minuten voor tijd prikte YB een tweede keer tegen, maar toen het kort daarna vanuit zuiver buitenspel 1-2 werd, dreigde het nog even spannend te worden. Uiteindelijk kwam de overwinning niet meer in gevaar zodat Yellow Blue hoopvol vooruit mag blikken naar volgend weekend wanneer St.-Gillis Dendermonde op bezoek komt en dat pakte afgelopen weekend zijn eerste driepunter.

PVW.