StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Spontane gedachten bij Lommel.
Woensdagavond speelt Waasland-Beveren zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen en ik maakte de bedenking : welke voetbalherinneringen komen spontaan in mij op bij het horen van de naam Lommel. Om eerlijk te zijn, het waren weinig positieve en de eerste herinnering bracht mij meteen bij de laatste wedstrijd uit de geschiedenis van KSK Beveren. Het was er eentje in tweede klasse op de laatste speeldag en die werd met 3-2 verloren aan de Gestelsedijk in Lommel. KSKB onder leiding van Chris Andries haalde er een 2-0 achterstand op na goals van Jasper Vermeerbergen en Zoran Kokot, maar moest de kelk tot de bodem ledigen en verloor dus uiteindelijk nog met 3-2.
Sowieso kwam het mij voor de geest dat KSK Beveren in Lommel nooit veel heeft geoogst en daarom maar even KSKB-legende Geert De Vreese geconsulteerd die tot dezelfde ontnuchterende vaststelling kwam. Gaan winnen in Lommel als KSK Beveren of Waasland-Beveren, het mocht (en vergissen is menselijk) in de eerste of tweede klasse niet zijn, ook niet een paar jaar geleden toen Lommel getraind door Stijn Vreven W-B uitschakelde in de Beker van België. Op de Freethiel kleurde het verhaal wat positiever en herinner ik mij een paar overwinningen waaronder een vlotte 5-1. Ik zou zeggen sportief manager Danny De Maesschalck, misschien toch deze tekst eens waarschuwend met de technische staf en spelers doornemen in de hoop eindelijk een keer met winst uit Noord-Limburg te kunnen terugkeren.
Wat mij eveneens steevast bij Lommel brengt is de transfer destijds van Marnik Bogaerts die, zo liet ik mij toch vertellen, voor 14.000.000 miljoen Belgische Frank van Lommel naar Beveren verhuisde in de hoop tot jongere versie van Heinz Schönberger te kunnen uitgroeien. Marnik "zou" daarmee de duurste aankoop zijn geweest in de clubgeschiedenis van KSK Beveren en alhoewel Bogaerts technisch een zeer begaafde voetballer was, woog de erfenis om een voetbalgrootheid als Schönberger op te volgen, veel te zwaar. Overigens, Marnik vond zijn liefdesgeluk in Steendorp en huwde met An Van Strijdonck, dochter van Bevers supportersmonument Piet.
En er zijn natuurlijk in het verleden wel wat voetballers met een Lommel-verleden richting Freethiel afgezakt. Bij Marnik gebeurde dat rechtstreeks, maar voor Filip Haagdoren (een half seizoen zonder succes uitgeleend door Anderlecht) en doelman Marc Volders ging dat via een omweg. Vrij recent was er dan uiteraard de overstap van Stijn Vreven die samen met zijn fysical coach van Lommel naar Waasland-Beveren overstapte. De voorbije dagen tot slot is hier de naam van Michaël Clepkens meermaals gevallen die in het tussenseizoen kampioen Beerschot diende te verlaten en dat dit seizoen hoopt over te doen met Lommel. Het is je van harte gegund Michaël en daarom zou het goed zijn dat Lommel zich volledig kan concentreren op het competitieverloop en de beker links laat liggen.

PVW.