StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat was dat allemaal in Extra Time ?
Maandagavond was er de 300ste uitzending van Extra Time en zelden meegemaakt dat een volledig programma aan één enkele club wordt gewijd en wel omdat de trainer was ontslagen. Maar het ging natuurlijk wel over onze eerstvolgende tegenstander in de JPL Anderlecht en daarvoor moet uiteraard alles wijken. Ik heb een interessante vaststelling gedaan maandagavond : mijn concluzie na het volgen van Extra Time was dat Philip Joos, bewust of onbewust, formidabel zijn best heeft gedaan om Waasland-Beveren zaterdagavond in een favorietenrol te duwen wanneer Anderlecht op bezoek komt. De twee opeenvolgende nederlagen van Anderlecht in Beveren zitten daar natuurlijk voor iets tussen, maar er is uiteraard meer. Joos confronteerde studiogast manager Herman Van Holsbeeck al meteen met 2 zaken die hij voorspelde, nl. Thelin gaat scoren tegen zijn "oude" club en Anderlecht verliest in Beveren. Bij die tweede voorspelling zal Van Holsbeeck ongetwijfeld zijn bedenkingen hebben gehad, maar Herman gunde Isaac Thelin wel een mooi seizoen bij W-B met de nodige doelpunten. Van Holsbeeck kreeg ook complimenten van het Panel omdat Anderlecht in de huurovereenkomst met Waasland-Beveren het NIET nodig vond een speelverbod op te nemen voor Thelin in de confrontaties tussen Anderlecht en W-B.
Joos bewierookte in zijn rubriek "de keek op de week" een knappe aanval van W-B op Charleroi met daarbij de opmerking dat een middenveld met Morioka, Seck en Anbang er eentje is om duimen en vingers van af te likken, maar merkte fijntjes op (en dat was terecht zeker) bij de 2-1 van Thelin dat die met Theodorczyck heeft getraind, daarmee verwijzend naar het licht duwtje dat Isaac verkocht aan een speler van Charleroi alvorens de aansluitingstreffer binnen te koppen.
Maar manager Van Holsbeeck had nog een ander interessant weetje in petto : hij vertelde dat de pas ontslagen René Weiler aan enfant terribele Mile Svilar de raad had gegeven voor een seizoen naar Beveren te gaan waar hij vermoedelijk de nodige speelkansen zou krijgen om daarna terug te keren naar Anderlecht en er een grote kans te maken op titularis-doelman. Dat voorstel zou Svilar totaal onrespectvol hebben afgewezen alsof hij alshetware de verbeterde versie van Courtois was en Waasland-Beveren een amateurclubje. Daar hebben we kennis van genomen Mile !
Tiens, had ik niet geschreven dat de hele uitzending van Extra Time aan Anderlecht was gewijd ? Zo te zien kreeg W-B ook nogal wat aandacht. Trouwens, het staat nu al vast dat de thuiswedstrijden van Waasland-Beveren nu zaterdagavond 23 september om 20.30 uur tegen Anderlecht en volgende week zaterdag 30 september tegen Antwerp, volledig zijn uitverkocht en dat moet toch als muziek in de oren van de Beverse kassier klinken. Voorzitter Dirk Huyck smeekt al een tijdje op een goed gevulde Freethiel en meer abonnementen (het zijn er ondertussen meer dan 3000) en hij vindt dezer dagen gehoor, maar het bewijst eveneens dat de supporters graag willen terugkomen naar de Freethiel als er wat te beleven valt en ook die stelling wordt bevestigd. En nu maar hopen dat W-B vanavond in Lommel nog wat extra vertrouwen kan bijtanken met het oog op de partij tegen de Brusselaars. Ook hier nog eens een correctie maken van het artikel gisteren dinsdag in de Freethielsprokkels. KSK Beveren won toch één keer in Lommel en wel in mei 2008 op de laatste speeldag van tweede klasse en dit na een goal van Ibou.

* Zou Morioka bijna nog bij Club Brugge hebben gezeten ?
Volgens Alexander Teklak, gewezen verdediger van Charleroi en medewerker van een sportprogramma op zondagavond op de RTBF televisie, zou Club Brugge eind augustus nog een bod van 3 miljoen Euro op Ryota Morioka hebben gedaan. Het voorstel van Blauw-Zwart zou, alweer onder voorbehoud, door Waasland-Beveren naar de prullenmand zijn verwezen. Benieuwd welk standpunt W-B zou hebben ingenomen over al dan niet spelen van Morioka tegen onze club ?

PVW.