StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE BEGINT ER NU MORGEN ALS FAVORIET AAN DE WEDSTRIJD ?

Het lijkt een wat ongewone vraag wanneer de affiche Waasland-Beveren - Anderlecht betreft, maar door de 2 nederlagen in even zoveel jaar, de flukse start die W-B heeft genomen en het ondermaats presteren van Anderlecht de voorbije 7 speeldagen, is de media daarin gevolgd door de publieke opinie, geneigd het bescheiden Waasland-Beveren naar voor te schuiven als favoriet voor het duel van zaterdagavond 20.30 uur. Toch nog even vlug het geheugen opfrissen : vorig seizoen werd de ruststand (2-1) ook de eindstand in het voordeel van Waasland-Beveren na goals van eerst Gano, de gelijkmaker van Teodorczyk en Jens Cools met een halve omhaal. Minstens even sensationeel als het resultaat was het feit dat de thuisploeg reeds na 22 seconden met een mannetje minder verder moest na rood voor Seck, maar desondanks de voorsprong kon vasthouden.
Het seizoen daarvoor werd Floriano Vanzo in de 86ste minuut de matchwinnaar (1-0).

Voor de tweede keer dit seizoen komt er een ploeg naar de Freethiel die kort daarvoor zijn trainer ontsloeg. In het geval van Lokeren en Peter Maes (Maes had thuis tegen Moeskroen al wel zijn come-back gemaakt) liep dat maar net goed af, want een 0-3 voorsprong halverwege werd in een zinderende tweede helft van W-B nog bijna ongedaan gemaakt. Begin deze week kwam dan weer het nieuws dat René Weiler het niet zag zitten langer trainer te zijn van Paars-Wit en de leiding van Anderlecht Nicolas Frutos had aangesteld als tijdelijke vervanger.

Een trainer ontslaan is nooit het gevolg van een luxesituatie en alhoewel het als muziek in de oren klinkt dat W-B in de pers vaak als favoriet naar voor wordt geschoven, is en blijft de tegenstander het instituut Anderlecht. Klasse (ook op bestuurlijk niveau, denken we maar aan de toestemming om Thelin te laten spelen) is ruim voldoende aanwezig en er mag toch een reactie worden verwacht van die spelers van Anderlecht welke langer samenwerken met Weiler niet zagen zitten.
Voor de ene dus het ideale moment om een kwakkelend Anderlecht te ontvangen, maar voor hetzelfde geld is uitgerekend nu de Brusselaars ontvangen een vergiftigd geschenk.

We hebben het deze week al enkele keren gehad over het mooi gebaar van Anderlecht om Thelin niets in de weg te leggen aan de aftrap te verschijnen tegen Anderlecht, maar er is er nog eentje die op dezelfde gunst kan rekenen en die ongetwijfeld gebrand ligt op een sterke prestatie. Davy Roefwil deze kans wat graag met beide handen grijpen om zijn hopelijk toekomstige (en ook een beetje zijn huidige) werkgever te overtuigen hem na dit seizoen opnieuw naar het Constant Vandenstockstadion te halen. Roef kwam echter niet ongeschonden uit de midweekse bekerpartij in Lommel en moet hopen op groen licht van de medische staf om zijn plaats onder de lat in te nemen.

Tot slot nog een blik op de bekermatchen van beide ploegen afgelopen woensdag. Zowel Anderlecht als W-B konden zich plaatsen voor de volgende ronde, maar dat gebeurde zonder de minste glans. Waasland-Beveren hield aan het bezoek aan Lommel een rode kaart voor Thelin en een blessure voor Roef over, maar vooral een onprettig gevoel. Een doelpunt van Onyekuru volstond voor Anderlecht om met het kleinste verschil in Westerlo te winnen, maar interimcoach Frutos zag dat er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is. Ik las een artikel op Sporza Voetbal waarin Frutos zeer lovend was over zijn collega Philippe Clement en zich bewust was dat zijn team een zware avond wacht in Beveren, een concluzie die hij trok nadat hij W-B en Thelin in het bijzonder tweemaal aan het werk zag.

Patrick Van Wesemael.