StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

De tijd van experimenteren en excuses creëren is voorbij. Speeldag 8 komt er dit weekend aan en na de uitwedstrijd in Charleroi vorig weekend en de bekermatch in Lommel midweeks, maakt Anderlecht vanavond zijn opwachting in een uitverkocht en hopelijk kolkend Freethielstadion. Trends tekenen zich voorzichtig positief af, maar vragen om bevestiging en dan zijn matchen thuis tegen Anderlecht en Antwerp zeer interessante duels.

W-B oogstte weer veel lof voor de schitterende remonte die het op bezoek bij koploper Charleroi maakte, maar waar situeert sportief manager Danny De Maesschalck kwalitatief deze wedstrijd ten opzichte van de voorgaande 6 partijen.
Danny : "Het was de moeilijkste tot nu toe omdat Charleroi op meerdere vlakken een positieve balans kan voorleggen. Geeft weinig weg en zet een stugge organisatie neer om van daaruit vlijmscherpe counters te lanceren. We hebben er bij momenten goed gevoetbald, maar er waren ook momenten dat we de weg naar voor kwijt waren, maar bij een uitwedstrijd in Charleroi is dat niet onlogisch. Het zag er lang naar uit dat het een 0-0-wedstrijd zou worden, want W-B kwam na rust maar zelden in gevaar waardoor de openingsgoal en de 2-0 wat mij betreft uit de lucht kwamen vallen. Dat desondanks de kopjes niet naar beneden gingen en de ruggen werden gerecht om in de resterende tijd die amper een kwartier bedroeg, eerst op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer en vervolgens de gelijkmaker, getuigt van een grote weerbaarheid die ons nog goed van pas kan komen in de loop van het seizoen."

Is dat de typische meeval die een ploeg in vorm heeft/afdwingt ?
Danny : "Het is alleszins geen te verwaarlozen argument, maar anderzijds ook de bevestiging dat we goed in de wedstrijd zaten. Tegen een Charleroi dat ons zou hebben overspeeld was een dergelijke come-back onwaarschijnlijk geweest. Zelfs met een voorsprong bleef er twijfel voelbaar bij de thuisploeg en dat geeft de tegenstander vleugels, maar het is inderdaad een ongeschreven voetbalwet dat in een betere periode de ballen goed vallen en in een mindere een bal vol op de paal vliegt in plaats van binnenkant paal en binnen, maar dat maakt deze sport juist aantrekkelijk."

Philippe Clement had het over onze bank die mee het verschil kan maken dit seizoen.
Danny : "Tuur heeft bij Club Brugge en Kortrijk, net zoals Olivier bij ons, al mooie dingen laten zien en het zijn spelers die voor hetzelfde geld titularis zijn. In geval van nog een resultaat te moeten forceren is het een voordeel een beroep te kunnen doen op jongens met het statuut van titularis, ook al vertrekken ze in die bepaalde match op de bank."

Moeten we van Lommel meer onthouden dan de kwalificatie ?
Danny : "Klopt. We hadden het graag anders gezien en meer dominant geweest. Een optelsom van een paar procenten minder geconcentreerd, vlug op achterstand komen en al even snel op voorsprong komen waardoor men opnieuw en onbewust in die onderschattingsmodus belandt. Voeg daarbij de rode kaart voor Thelin en het mag duidelijk zijn dat het een avond/wedstrijd was om snel te vergeten. Als ik echter bepaalde berichten lees waaruit moet blijken dat Lommel speelde als Barcelona, heb ik blijkbaar een andere wedstrijd gezien. Zonder goed te spelen hebben we over de hele wedstrijd bekeken 2 doelpunten gemaakt en 2 niet te missen kansen de nek omgewrongen en die balans kan Lommel niet voorleggen. Waar ik het wel mee eens ben is dat zij het betere van het spel hadden."

Bij het volgen van Extra Time afgelopen maandag ontstond de indruk dat de media Waasland-Beveren in de favorietenrol proberen te duwen, een optelsom van momenteel in vorm en de laatste twee thuisconfrontaties tegen Anderlecht gewonnen. Hoe gaan jullie daarmee om, want de druiven zouden wel eens zuur kunnen smaken als het slecht afloopt ?
Danny : "Aan die manier van denken doen wij niet mee. Het komt mij vreemd voor dat een club met een vele malen hoger budget als underdog zou starten. Onze doelstelling tegen anderlecht is niet anders dan tegen Eupen : proberen ons spel te spelen en de punten in Beveren te houden. De voldoening achteraf is uiteraard groter wanneer dat gebeurt tegen de veelvoudig landskampioen dan tegen een ploeg waar iedereen vooraf van winst uitgaat. Met ons moeizaam recent verleden zou het de wereld op zijn kop zijn W-B plots tot favoriet te bombarderen."

Is Goblet mentaal klaar wanneer Roef niet kan spelen ?
Danny : "Zolang staat hij nog niet aan de kant natuurlijk ! Ik ben overtuigd dat Merveille iemand is die de knop snel kan omdraaien als het nodig is. Bovendien is Anderlecht een mooi podium om zijn kwaliteiten te etaleren."

Patrick Van Wesemael.