StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg NEDERLAAG WAARVAN MEN ALS SUPPORTER SLECHT SLAAPT.

Waasland_Beveren heeft al op speeldag 8 zijn meest zure nederlaag van het seizoen geleden. Tegen een ondermaats Anderlecht dat het nagenoeg de hele wedstrijd stevig onder controle had en daarbij een verdiende (weliswaar te kleine voorsprong op basis van het aantal kansen had opgebouwd) , gebeurde het onmogelijke alsnog.

Een fantastische Boeckx, eigen gebrek aan efficiëntie en een flaterende Christof Dierick hebben er voor gezorgd dat na het laatste fluitsignaal een onbegrijpelijke 1–2 eindstand op het scorebord stond in plaats van een probleemloze 3—1 of 4-1 in het voordeel van een bij momenten weer schitterend voetballend Waasland-Beveren. Omdat hierna een verslagje van de JPL volgt, beperk ik mij tot enkele bedenkingen.
W-B speelde zijn zoveelste knappe match van dit nog prille seizoen en blijft bevestigen. De slechte bekerwedstrijd midweeks in Lommel was "gelukkig" een uitzondering op eenzame diepte.
Wat de ploeg verweten kan worden is dat het percentage een stuk moet opgetrokken worden, want kansen waren er ruim voldoende om Anderlecht met het schaamrood op de wangen terug naar Brussel te sturen. Dit elftal blijft, ondanks zijn zeer goed niveau van de voorbije weken, nog steeds groeien en verdient en krijgt dat ook, het vertrouwen van iedereen die positief voetbal een warm hart toedraagt. In de voorbeschouwing van 10 minuten op Proximus waarin ook interviews zitten met de beide coaches, hoorde ik twee waarheden als een koe zo groot en die wil ik jullie niet onthouden.
Philippe Clement vertelde dat het voor hem niet uitmaakt wie er naar de Freehtiel komt omdat hij gewoon met dit elftal goed en positief voetbal wil brengen dat niet afgestemd is op de tegenstander en dat maakte hij ruimschoots waar. De verslaggever van dienst merkte voor de wedstrijd op dat scheidsrechter Christof Dierick een herexamen had moeten doen (weliswaar voor de fysieke testen), maar volgens zowat alle waarnemers ter plaatse op de supporters van Anderlecht na, had een theoretisch herexamen beter op zijn plaats geweest. Hoekschop gegeven aan Anderlecht die er totaal geen was en een zuivere haakfout in de slotseconden door de vingers gezien. Wat is er toch met die arbiters uit het Waasland die Beveren fluiten (Vertenten is afkomstig uit Beveren en Dierick uit Stekene) ?

PVW

Anderlecht wint (en dankt Boeckx).
Waasland-Beveren leek lang op weg naar de drie punten, maar dankzij een ijzersterke Boeckx en twee beslissende acties van Stanciu pakte Anderlecht alsnog de drie punten.

Roef was geblesseerd bij de thuisploeg, Goblet kwam in doel. Vooraan kwam Kiese Thelin in actie tegen zijn moederclub. Vijf wijzigingen bij Anderlecht in vergelijking met de bekermatch tegen Westerlo. Kums startte op de bank, Stanciu kreeg zijn eerste basisplaats. Teodorczyk was geblesseerd, Harbaoui was de diepe spits. Frutos posteerde een viermansdefensie voor Boeckx.

Waasland-Beveren startte het best. Boljevic profiteerde van uitglijden van Sowah en vond Kiese Thelin aan de tweede paal. De huurling van paars-wit duwde de bal koel naast Boeckx in doel. Even later had Morioka al de 2-0 aan de voet, maar Boeckx voorkwam oog in oog met de Japanner de grotere kloof.

Ook op een kopbal van Moren moest de doelman van Anderlecht vol aan de bak. Nadien herstelde Anderlecht het evenwicht, maar gevaarijk was het amper. Verder dan een afstandsschot van Stanciu kwam het niet in de eerste helft.

Frutos greep in en bracht Onyekuru in de plaats van Bruno. Veel verandering bracht dat niet. Dendoncker kon wel binnenkoppen na vrije trap, maar samen met vier ploegmaten stond hij buitenspel. Op het uur kwam ook Gerkens in de ploeg, een bleke Sowah mocht gaan rusten. Kiese Thelin kon net niet bij een voorzet van Seck en aan de overkant mikte Stanciu nog eens van ver net naast.

Dierckx bracht een nieuw elan bij de thuisploeg. Zijn eerste actie was bijna meteen raak. Maar Boeckx redde en even later viel de goal aan de overkant. Na een hoekschop geraakte de bal niet weg. Stanciu kwam mooi naar binnen en draaide de bal buiten bereik van Goblet in doel. Even later stonden de bezoekers zowaar op voorsprong. Stanciu met een hoekschop en Spajic was sneller op de bal dan Goblet en kopte binnen. Aan de overkant was er nog een goede Boeckx nodig om een vluchtschot van Angban onschadelijk te maken en ook op een poging van Myny stond Boeckx in de weg.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT van de match

Morioka had oog in oog met Boeckx de 2-0 aan de voet, maar geraakte niet voorbij de doelman van Anderlecht.
de MAN van de match
Boeckx. Hield niet alleen Morioka van de 2-0, maar pakte in de slotfase ook nog uit met drie cruciale reddingen.
onze MENING over de match
Waasland-Beveren voetbal vrank en vrij en werd daarvoor beloond. Omdat het naliet een bleek Anderlecht de doodsteek te geven, bleef het lang spannend. In plaats van 2-0 ging Anderlecht er op en er over.

Door Tom Van Aken