StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Het kan niet anders of we komen nog even terug op het onrecht dat W-B zichzelf aandeed, daarbij gul geassisteerd door scheidsrechter Dierick. Om er Frank Boeckx bij te betrekken die een dijk van een wedstrijd keepte is misschien een brug te ver, want dat wordt natuurlijk van een doelman gehoopt/verwacht. Een vaker gehoorde opmerking zaterdagavond na de match was dan ook : verwissel de keepers en W-B wint met de vingers in de neus. We zitten met zijn allen stiekem te hopen dat Merveille Goblet meer regelmaat in zijn prestaties krijgt, maar de realiteit is dat hij nauwelijks progressie maakt. In elke wedstrijd laat hij enkele flitsen van zijn klasse zien, maar er gaat evenmin een match voorbij of hij laat een kostbare steek vallen zoals bij de winninggoal van Anderlecht toen hij op een hoekschop mistastte en Spajic kon profiteren. We zeggen het niet graag, maar de balans begint stilaan zwaar door te wegen (Genk, Mechelen en Anderlecht).
Toegegeven, op stilstaande fases lopen er wel vaker dingen mis in onze defensie en het zou te kort door de bocht zijn om hiervoor alleen naar Merveille te wijzen. Verder opgevallen : in Sports Late Night op Vier zondagavond vond Bob Peeters de fout op Thelin in blessuretijd geen penalty vanwege niet in kansrijke positie. Een revanchereactie op W-B ? Geert De Vlieger die eveneens studiogast was dacht er in ieder geval anders over. Feit is dat W-B zaterdagavond een prestatie van formaat leverde tegen Anderlecht en dit een wedstrijd was die men in geval van herspelen, nooit een tweede keer kan verliezen. En ik weet dat men met schouderklopjes (het zijn zelfs ferme tikken) geen punten koopt, maar wat mij betreft blijft goed voetbal spelen een basisvereiste en volgen in de meeste gevallen daarna de punten automatisch.
Zondagnamiddag was ik Charleroi-Club Brugge aan het volgen en toen naar het einde van de wedstrijd toe Frank Raes en Gert Verheyen een blik wierpen op het virtueel klassement, werd Moeskroen genoemd als verrassend knap puntenpakker waarna onmiddellijk werd overgeschakeld naar Waasland-Beveren met zijn bij momenten fantastisch voetbal. Nogmaals, men koopt er geen punten mee, maar het klinkt toch als muziek in de oren bij de supporters. En over die supporters gesproken : die waren zaterdag massaal op post en naar verluit zou het komende zaterdag met de komst van Antwerp nog net een tikkeltje voller (laat ons hopen niet overvol) zitten en dan druipt de magie van het Freethielstadion af en dit had ik alvast nooit meer voor mogelijk gehouden !
Weg met cijfertjes over stamnummers, kleuren of andere toeren, alleen de Freethiel kan mijn voetbalhart beroeren.

PVW.