StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldata 13 t.e.m. 18 plus Croky cup bekend.
Maandag werden de speeldata bekend van de competitiewedstrijden 13 t.e.m. 18, evenals de datum voor de 8ste finale in de Croky Cup. Deze interessante bekermatch gaat door op woensdag 29 november om 20.30 uur met Eupen als tegenstander. Voor de data van de speeldagen 13 t.e.m. 18 verwijs ik graag door naar de kalender op deze website. Het loont zeker de moeite, want nagenoeg alle wedstrijden van W-B wijken af van het klassieke zaterdagavonndpatroon om 20 uur.

* Het zal toch niet waar zijn hé !
Komend weekend is Club Brugge-Gent naast Anderlecht-Standard één van de topaffiches in de JPL. Tot voor kort een topwedstrijd omwille van de sportieve gebeurtenissen op de groene rechthoek, maar het heeft er alle schijn van dat de editie dit weekend volledig in het licht staat van Hein Vanhaezebrouck. Als de Buffalo's opnieuw verliezen is de kans zeer groot dat de Gentse coach aan de deur wordt gezet zodat De Witte en co tijdens de interlandbreak op zoek kunnen gaan naar een vervanger en Gent op 14 oktober aan een post-Vanhaezebrouck tijdperk kan beginnen. En wie is de tegenstander van de Buffalo's op 14 oktober dachten jullie ??? Juist, Waasland-Beveren ! Als deze niet eens zo lastige voorspelling uitkomt, zou W-B daarmee de derde ploeg op 10 wedstrijden treffen die net zijn trainer heeft bedankt. Laat ons dus hopen dat Gent nog even wacht om Hein in de voetsporen van Kristinsson en Weiler te jagen. Het zou natuurlijk kunnen dat lepe Vanhaezebrouck de eer aan zichzelf wil houden zodat het gebruik van het woordje "ontslag" wordt vermeden op zijn C4. De 2 miljoen die hij daarmee misloopt ten opzichte van wanneer Gent hem zou bedanken voor bewezen diensten wordt ongetwijfeld door zijn toekomstige werkgever gecompenseerd.
Mag ik tot slot nog wat woordgebruik citeren dat ik op maandag las over de manier waarop Anderlecht in Beveren aan de 3 punten geraakte. Het varieert van een mirakel over een hold-up tot een sublieme Boeckx die met enkele wereldsaves uitpakte. Wanneer zal het W-B eens lukken om na een dergelijke omschrijving met een driepunter aan de haal te gaan, want die doen volgens mij evenveel deugd als we de taferelen in de Brusselse kleedkamer voor ECHT mogen aannemen.

*Voetballiefhebber ? Stap dan op 14 oktober in Bornem op de bus naar Gent.
Men hoeft niet eens supporter van Waasland-Beveren te zijn om op 14 oktober met ons mee te rijden vanuit Bornem naar de Ghelamco-Arena. Als voetballiefhebber is W-B zoals het tot nu toe speelde een genot voor het oog en dan is een uitwedstrijd in de Gentse Ghelamco-Arena op meerdere vlakken een sportieve gebeurtenis om naar uit te kijken. Interesse ? Stuur een mailtje naar info@freethielvrienden.be en je ontvangt verdere informatie per mail. Een belletje naar 0475-91.29.92 volstaat eveneens om de nodige informatie te krijgen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
In de tweede amateurreeks A verloor Bornem met 2-0 van Harelbeke zodat een eerste overwinning voor de mannen van Robby Buyens nog even op zich laat wachten. Het jeugdige Bornem ligt nooit zwaar onder en heeft een driepunter nodig om zich aan op te trekken. Het verrassende Sint-Niklaas pakte een puntje (1-1 in Torhout) en Temse stuurde Ronse met droge 3-0 terug naar de Vlaamse Ardennen zodat de mannen van Bart Selleslags op kampioenenkoers blijven liggen.
In de tweede provinciale Oost-Vlaanderen speelde Yeloow Blue een wedstrijd die vergelijkbaar was met die van W-B tegen Anderlecht. Het was tegen St.-Gillis-Dendermonde heer en meester, kwam ook 1-0 voor, maar moest in de slotfase de gelijkmaker op strafschop toestaan. Met 7 op 12 hebben de mannen van Van Rumst alleszins hun start niet gemist.

PVW.