StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* We krijgen er maar geen genoeg van !
Maandagavond in Extra Time na de rubriek van Filip Joos (de kijk op de week) werd uitgebreid teruggeblikt op de manier waarop W-B Anderlecht had ingeblikt (dit zijn wel mijn woorden) en ik haal er graag nog één citaat uit van ik meen Filip Joos. Aan de hand van beeldmateriaal demonstreerde hij hoe (en ik gebruik zijn woorden) Waasland-Beveren voetbalde op de manier zoals dat van Anderlecht zou worden verwacht.
Jan Mulder werd er als supporter van Anderlecht bleek van en vroeg zich af of Beveren dit een heel seizoen zou volhouden. Ik kan je geruststellen Jan, een bedreiging voor play-off I is W-B niet, maar het mooi voetbal proberen we zo lang als mogelijk vast te houden. Als je graag eens voetbal van de bovenste plank ziet Jan, ik kan je het nummer van het secretariaat wel bezorgen, maar niet tegen Antwerp zaterdag want dan is het uitverkocht. Overigens, wat een unicum dat de Freethiel zaterdag tegen Antwerp eivol zit en alhoewel dat eveneens een groot deel de verdienste van de bezoekers is, kunnen we er niet omheen dat het Waasland met de week nadrukkelijker de weg terug naar de Freethiel vindt en laat dat een signaal zijn naar onze clubleiding om hieruit de nodige concluzies te trekken.

* Nieuws van onze Zeeland-watcher Rudi De Jonghe.
Altijd prettig om iets te horen van gewezen Freethielgangers die elders hun voetbalgeluk hebben gevonden. Bijkomend prettig is dat we met Rudi De Jonghe iemand hebben die de prestaties van HSV Hoek op de voet volgt en daar loopt wel wat rond met Beverse roots. We ontvingen dit gedetailleerd overzichtje van Rudi waarvoor dank.

PVW

Hoek heeft een prima voorbereiding achter de rug én de spelers met Beverse roots zijn allen basisspelers.
Jordi De Jonghe, doelman, zit bijna aan 200 officiële matchen, Fabian Wilson (rechtsachter) zit aan 180, deze jaargang scoorde hij reeds en leverde al 3 assists af.
Aaron Verwilligen is de verdedigende middenvelder, Zinho Chergui linksmidden (scoorde en gaf 2 assists), net als 2* spits Sidy Ceesay (hij is stilaan op dreef gekomen).
Topscorer is een in België welbekende speler, Niek Van Sprundel : Hij scoorde in 9 partijen (oefen, KNVB-beker én kompetitie) reeds 12 keer.
Tegen de profs van Dordrecht speelde men 2-2 gelijk, enkel in de kompetitie werd 2x met 2-1 verloren.
Alle andere partijen werden gewonnen, ook het 1 reeks hoger spelende ASWH werd uitgeschakeld in de beker (1-3).
In de kompetitie staat de club op 2 punten van een promotieplek.
De afgelopen week haalde HSV Hoek de nationale media, omdat de ref na verlengingen in de bekerpartij tegen het 2 reeksen hoger spelende FC Lisse, de strafschoppen in een verkeerde volgorde liet afwerken (zie onderstaande link).
(Klik hier)

RDJ.