StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Of we het nu graag hebben of niet, de wedstrijd van vorig weekend tegen Anderlecht is nog een hele week blijven nazinderen. Woensdag op Proximus11 sprak Peter Vandenbempt in zijn wedstrijdverslag van Anderlecht-Celtic over "de held van de Freethiel" alvorens de naam van Frank Boeckx te noemen en zo kan ik gerust nog een tijdje doorgaan met citaten. Plezant om te horen, maar tegelijkertijd is het telkens weer een kras in ons gekwetst supportershart. Aan sportief manager Danny De Maesschalck vroeg ik of het de beste match van W-B tot nu toe was, want tegen Anderlecht voelt altijd alles anders (extra geprikkeld) aan.
Danny : "Het was zeker één van de betere wedstrijden die we dit seizoen gespeeld hebben. Zoveel kansen ! Ik heb zeker geen voorkeur, want op de zwakke eerste helft tegen Lokeren na, vind ik dat we ook in de andere wedstrijden een zzeer goed niveau hebben gehaald. Niveau's vergelijken is trouwens moeilijk, want dat hangt ook af van de tegenstander. Op Charleroi spelen we niet slecht, maar dat was een ander soort voetbal. Anderlecht laat van nature uit altijd wat ruimte om te voetballen en dat ligt de meeste van onze jongens beter dan puur in duel spelen."

Het Beverse middenveld (Morioka, Seck en Anbang) wordt tegenwoordig vaak in de hemel geprezen, maar doen we daarmee de rest van het elftal niet tekort ?
Danny : "Voetbal is sowieso een collectieve sport en het gaat verder dan de 11 jongens die op het veld staan. Het middenveld is het hart van de ploeg waar tempo, vooruit of achteruit spelen gestalte krijgt en daar zitten we natuurlijk met een prima mix van kracht, gestalte en creativiteit. Anbang bv. zit momenteel nog niet aan zijn beste niveau. Hij is iemand met enorm veel kwaliteiten, maar mist soms de drive om dat elke minuut van de wedstrijd te tonen."

Welk gevoel overheerst na een wedstrijd zoals die tegen Anderlecht ? De ontgoocheling van een bepalende en falende arbitrage of het feit dat we Boeckx de kans hebben gegeven een wereldpartij te spelen ?
Danny : "Met de kansen voor Myny en Morioka (Ryota had ook Boljevic kunnen, misschien moeten aanspelen) was zeker meer te doen, net als de mogelijkheid voor Tuur Dierckx. Het schot van Anbang was perfect en kon enkel door een supersave worden gestopt. Als de 2-0 van Morioka was gevallen hadden de cijfers voor Anderlecht hoog kunnen oplopen. Tot daar de eigen missers, maar wanneer die onbegrijpelijke hoekschop niet wordt gefloten zie ik Anderlecht nooit in de wedstrijd komen."

We incasseren wel 2 goals op een stilstaande fase (2 corners).
Danny : "De eerste 'nepcorner' was een slecht ontzetten van de bal door Seck waardoor die bij Stanciu komt (prima afgewerkt, maar iets te weinig druk op de bal) en bij de tweede hoekschop verliest volgens mij Ibra het duel omdat hij een tikkeltje te laat vertrekt.
Tijdens de wedstrijd was het mij minder opgevallen, maar na het bekijken van de beelden van de tweede goal ging ook Goblet niet vrijuit."

Kan een spelersgroep zwaar aangeslagen zijn na zo'n dijk van een wedstrijd ?
Danny : "Dat is een enorme ontgoocheling, want het enige wat echt telt zijn de punten en dat staat volledig los van de winstpremie. Dat heeft te maken met mee opschuiven in het klassement, bevestigen van vorm en loon naar werken krijgen. Het gevoel van een goeie wedstrijdhebben gespeeld wordt ondergesneeuwd door de kater van het verlies en de manier waarop. En ook de taak van de technische staf en iedereen die aan begeleiding doet wordt een stuk gemakkelijker wanneer goed spel zich vertaalt in punten aangezien ook zij worden geconfronteerd met een klassement en het is uiteraard prettiger de werkweek aan te vatten na een overwinning dan na een zure nederlaag."

Leeft ook bij jullie het gevoel dat deze groep potentieel en mits wat meer meeval bij het kransje play-off I-kandidaten mocht horen ?
Danny : "Zonder te overdrijven vind ik dat 6 of 7 punten meer best had gekund. Anderlecht moet altijd een driepunter opleveren, net als Mechelen en een puntje tegen Lokeren zou evenmin gestolen geweest zijn. Dit eenvoudig rekensommetje loopt snel op waardoor er ongetwijfeld aansluiting was gebleven met de top 6 en die vaststelling had zeker voor een boost bij de spelers gezorgd."

Er was eind vorige week ook goed nieuws, want W-B lootte Eupen in de 8ste finales van de Croky Cup.
Danny : "Het belangrijkste was een thuiswedstrijd krijgen, maar we mogen ons zeker niet miskijken op de met 5-1 gewonne thuismatch tegen Eupen. Maar het klopt, thuis moet dit een haalbare kaart zijn. Naar toeschouwers toe zal het door midweekvoetbal beperkt zijn, maar dat weegt niet op tegen de gunstige kwalificatiekansen."

Vanavond is het Freethielhuis zo mogelijk nog meer gevuld dan tegen Anderlecht. Naar welke van deze 2 wedstrijden keek je het meest uit ?
Danny : "Persoonlijk Anderlecht, want ik zelf heb niet die binding met Antwerp zoals heel wat mensen hier in Beveren. Het zullen twee totaal verschillende wedstrijden zijn waarbij ik een stug en defensief Antwerp verwacht dat ons op kracht en in de omschakeling zal proberen te destabiliseren. Het zal belangrijk zijn voor W-B uit de dekking te lopen, veel te bewegen en variatie in het spel te brengen en dan ligggen er mogelijkheden."

Naast de gunstige bekerloting kwam er dinsdagnamiddag nog goed nieuws, want het Beroepscomité bracht het schorsingsvoorstel voor Thelin terug van 2 speeldagen tot 1 voorwaardelijke speeldag. Een meevaller waarop jullie niet hadden gerekend ?
Danny : "Inderdaad, we hadden gehoopt op de halvering van het schorsingsvoorstel en dan is een voorwaardelijke straf goed meegenomen. Er was in het verslag van de scheidsrechter sprake van een kopstoot aan een speler van Lommel, maar dat hebben we gelukkig kunnen weerleggen aan de hand van opgevraagd beeldmateriaal bij de regionale televisie omdat er geen andere cameraploegen waren. Die beelden hebben we bij het Beroepscomité vergeleken met de beelden van de straffeloosheid van Harbaoui ten opzichte van Seck en dat heeft zeker meegespeeld, evenals het feit dat Thelin meteen na zijn uitsluiting zonder enig misbaar naar de kleedkamer is gestapt. Overigens, op diezelfde beelden van de match in Lommel is duidelijk te zien hoe een speler van de thuisploeg doorgaat op Davy Roef en zijn been strekt in plaats van intrekt. "

Patrick Van Wesemael.