W-B maakt het verschil in de tweede helft.
Een afgeladen vol Freethielstadion zag in de eerste helft een net iets beter Antwerp, maar tot tweemaal toe kon Davy Roef een voorsprong voor de bezoekers verhinderen. Het enige wat Waasland-Beveren hier tegenover kon stellen was een afstandstrap van uitblinker Anbang. Eigenlijk was deze eerste helft en ook de rest van de partij een beetje te vergelijken met die van tegen Lokeren, maar met als grootste verschil nu Roef tussen de palen waardoor W-B met een lichtjes gevleide brilscore mocht gaan rusten.
De tweede helft was maar net op gang gebracht toen Aleksandar Boljevic met een schitterende trap in de verste hoek scoorde. Toegegeven, bij de voorafgaande fase claimde Antwerp terecht een ingooi, maar scheidsrechter Eric Lambrechts kende die aan W-B toe waarna Boljevic voor de 1-0 zorgde. En toen barstte het feest pas echt goed los. Diezelfde Boljevic had even later de 2-0 aan de voet, maar hij had blijkbaar onvoldoende vertrouwen geput uit zijn prachtig doelpunt, want hij legde nog af op Morioka. Laatstgenoemde bracht in de 64ste minuut na een knappe assist van Ampomah de 2-0 op het scorebord en dat Tuur Diericcx voor het orgelpunt van de avond mocht zorgen met de 3-0 was voor Tuur zelf en de Beverse aanhang een droomscenario.

Waasland-Beveren speelde niet zijn beste wedstrijd, maar het doet deugd te ervaren dat het ook die partijen naar zijn hand kan zetten. En wat een dijk van een wedstrijd voor de middenvelders Seck en Anbang die gisteren hun maatje Morioka op een iets mindere dag betrapten, maar Ryota was wel nog goed voor een knappe goal en een assist. Camacho daarentegen ging bij momenten aan het knoeien, maar gelukkig gaf Antwerp op die momenten niet thuis om die nonchalence af te straffen.
W-B blijft na deze schitterende overwinning mooi in de linkerkolom en mag gaan genieten van een interlandbreak om daarna zonder stress de lastige uitwedstrijden naar Gent en Zulte-Waregem aan te vatten. Het wordt een fantastisch seizoen en geweldig dat een volle Freethiel getuige was van deze streekderby, want wie er was komt zeker terug, behalve die van Antwerp natuurlijk !
Geniet hierna van het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge dat we voor jullie op de website van W-B gingen halen.

Patrick Van Wesemael.

WAASLAND-BEVEREN SPEELT ANTWERP MET 3-0 NAAR HUIS
Een mooie avond op de Freethiel, dat is wat het moest worden én is geworden.
Geel-blauw won zonet met 3-0 van R. Antwerp FC. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Aleksandar Boljevic, Ryota Morioka en Tuur Dierckx scoorden er elk eentje.
De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Heel veel middenveldvoetbal en enkele schoten van ver was bijna het enige dat te noteren viel. Op slag van rust moest Davy Roef toch voor het eerst ingrijpen. Rudy Camacho werd aangetrapt en bleef liggen. De bezoekers speelden verder en Davy Roef moest zich voor de bal gooien. Hij deed dat perfect en bracht redding. Rusten bij 0-0.
Na de rust begon geel-blauw verschroeiend. Aleksandar Boljevic bracht W-B op voorsprong met een knap schot in het verste kruis. Prachtig doelpunt! Vlak na het uur bood Morioka Boljevic zijn tweede doelpunt aan. Die was echter te onzelfzuchtig want hij wou de bal nog terugleggen op de meegelopen Japanner. Hij deed dat echter te onnauwkeurig. Kans verkeken. Twee minuten later zag Ampomah de Japanner in de ruimte duiken. De perfecte steekpass volgde en Morioka werkte koelbloedig af: 2-0. Tien minuten voor tijd was het de kers op de taart. De ingevallen Tuur Dierckx trapte het derde doelpunt tegen de netten. Hij rondde een ingestudeerd nummertje perfect af met een hard schot. Een dikke pluim voor de technische staf, altijd leuk als zoiets lukt. W-B tikte de wedstrijd perfect uit. Tijd voor een weekje interlandvoetbal nu.