StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hoe regelmaat toch zeer genietbaar kan zijn.
We zijn 9 speelronden ver in de Jupiler Pro League en omdat er een interlandbreak voor de deur staat, deze korte tussenbalans. Bij Waasland-Beveren kan die moeilijk evenwichtiger zijn, want er werd 3 keer gewonnen, even zoveel keer gelijk gespeeld en ook driemaal verloren. Met zulke cijfers is men geneigd het woord regelmatig te gebruiken en in het voetbal heeft dat vaak iets negatiefs waardoor er wel eens over een grijze muis wordt gesproken. Waasland-Beveren vormt daar dit seizoen een grote uitzondering op, want deze muis is springlevend en laat zich niet door de eerste de beste poes vangen. Het team van Philippe Clement zit zeker bij de top 3 als het gaat over spektakelwaarde en alhoewel het vroeg in het seizoen dreigde onthoofd te worden door het vertrek van topschutter Zinho Gano, heeft het na 9 speeldagen op leider Club Brugge na, de meeste goals gemaakt.
Blauw-Zwart was al 22 keer productief, W-B vond 21 maal de weg naar de netten en Zulte-Waregem staat met 20 gescoorde goals op plaats 3. Met Ryota Morioka heeft W-B misschien wel de meest veelzijdige speler van de Jupiler Pro League in zijn rangen, want of het nu op scoren of assists aankomt, het maakt voor de Japanner geen verschil. Zo was het meest positieve aan de overwinning zaterdag tegen Antwerp nog het feit dat Ryota zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, maar de ploeg desondanks vlot weg liep van de bezoekers in een sterke tweede helft. Winnen en goed spelen met een gewone Morioka, het zegt ook iets over de rest van het team. Zoals Ibrahima Seck momenteel speelt moet hij tot de betere spelers van de JPL op zijn positie worden gerekend en ik ben hoopvol dat Victorien Anbang diezelfde eer zal toekomen of nu al benadert. Wat een duo op dat middenveld en zoals ik iemand hoorde opmerken, Seck heeft zijn buik van rode kaarten vol, want vorig seizoen rond deze tijd had hij er al een tweetal te pakken. Wat zonde voor Jens Cools die zonder aanwijsbare oorzaken naar de bank verhuisde en van daar lijdzaam moet toezien hoe Anbang zich week na week nadrukkelijker manifesteert als rijzende ster. In dit beknopt overzichtje pik ik er graag nog een speler uit die het aan het maken is, weliswaar veel minder opvallend, maar uiterst efficiënt. Twee jaar kommer en kwel waren voldoende voor Valtteri Moren die de bank en de lappenmand kotsbeu was en thans zijn basisplaats dubbel en dik verdient. Veel minder risico in zijn spel dan Rudy Camacho waardoor ik hem een beetje vergelijk (daarom niet qua stijl) met destijds Ramy Gershon van wie het mij altijd opviel dat na het integraal herbeluisteren van een wedstrijd van W-B op televisie, de Israeliër er altijd wel met een of ander lichaamsdeel tussen zat. Dat gevoel heb ik ook met Valtteri die, net als Gershon, regelmatig mee naar voor trekt en tegen Anderlecht bijna succesvol was met een kopbal. Buatu zit zoals Cools wellicht met gemengde gevoelens op de bank, maar misschien wordt dat de sterkte van onze ploeg. Een seizoen duurt lang, vergt veel krachten met gekwetsten en schorsingen als gevolg en dan is het zeer interessant voor een trainer om naar een frisse en gemotiveerde bank te kunnen kijken. Dierickx, Mmaee, Cools en Buatu houden zichzelf, maar ook het hele elftal scherp en staan ongetwijfeld een keer als we het niet verwachten, plots aan de aftrap.

Een prettige achtste plaats is het resultaat van negen speeldagen genieten en even zoveel degelijke tot uitstekende wedstrijden. De score zaterdag tegen Antwerp is misschien wat ruim uitgevallen, maar op de overwinnng zelf valt niks af te dingen. Onze provinciegenoten uit Lokeren kunnen dit seizoen op voetbalgebied een en ander opsteken van W-B, maar omgekeerd hebben we ook een werkpunt ten opzichte van de buren : zij slagen er in en waren er nog enkele keren dichtbij om een wedstrijd waarin ze bij momenten worden overlopen zoals gisteren in Waregem, met een overwinning te besluiten en dan denk ik met revanchegevoelens terug aan de partij van een week geleden tegen Anderlecht.
En om dit artikel te besluiten kan ik er uiteraard niet omheen vast te stellen dat deze gunstige mix zijn impact op de publieke belangstelling niet heeft gemist. Op een week tijd was de Freethiel tweemaal zo goed als uitverkocht en alle goeie intenties van onze voorzitter ten spijt die hiervan al langer droomt, had ik persoonlijk dit scenario niet meteen voor mogelijk gehouden. Het kan dus en laat ons hopen dat de clubleiders deze positieve trend op meerdere vlakken, gebruiken om de lang verhoopte en beloofde weg naar boven tastbaar te maken.

PVW.