StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vandaag extra oefenmatch ingelast.
Deze namiddag speelt WB een match achter gesloten deuren tegen NAC Breda getraind door Stijn Vreven. Vorig seizoen, maar dan in november speelden beide teams ook al tegen elkaar en toen werd het 2-0 na goals van Marquet en Ampomah.
Dat er achter gesloten deuren wordt gespeeld heeft meestal een praktische oorzaak en de kost die een dergelijke organisatie met zich meebrengt is vaak niet in verhouding tot de inkomsten.

* Clement doet het !
Trainer zijn is een veelzijdig vak. Wanneer ik coaches en spelers een wedstrijdanalyse hoor maken vraag ik mij meermaals af, hebben die het over dezelfde sport. Met mensen een hele week werken onder vaak enorme druk en deze in het weekend overleveren aan tal van factoren die men niet in eigen handen heeft (tegenstander, arbitrage, supporters enz;), het is absoluut geen gewone job en het zal niemand verbazen dat de trainers die in hun carrière nooit met een ontslag te maken hadden, grote uitzonderingen zijn.

Een coach moet veel kwaliteiten herbergen, maar op de vraag hoe men een goeie trainer kan onderscheiden van een gewone, komt dikwijls hetzelfe antwoord : een oefenmeester die spelers beter maakt is een goeie. Deze trainerswijsheid dan maar een keer proberen toe te passen op Philippe Clement en wat blijkt ? Een aantal jongens die er vorig jaar (sommigen zelfs het seizoen daarvoor al waren, halen wel degelijk een merkelijk hoger niveau dan voordien. Ampomah flitst zoals we van hem enkel in de voorbije play-off II enkele keren zagen waardoor die prestatie wat werd geminumaliseerd tot, het is maar po2 of geen of weinig belang meer. Boljevic haalt een niveau waarmee hij concurrentieel is geworden voor een basisplaats en dat was daarvoor minder het geval. Seck viel vorig seizoen op door zijn 2 fantastische doelpunten in het begin van het seizoen, kende daarna veel hoogtes en laagtes en pakte evenveel rood als hij scoorde, maar wat gezegd van het niveau dat Ibrahima dit seizoen van speeldag 1 tot speeldag 9 ononderbroken haalt ? En dan is er nog Valtteri Moren die staat te verdedigen alsof hij de voorbije 2 seizoenen een onbetwiste basisspeler was, maar hij en wij weten natuurlijk beter, al hebben blessures in zijn geval ook mee parten gespeeld.

Bij zoveel weelde is men bijna geneigd te denken dat een aantal gasten die vorig seizoen het mooie weer maakten (Jans en Demir om er maar enkele te noemen) zijn bijgebeend door de anderen, maar hun niveau lag al bijzonder hoog natuurlijk en uiteraard heeft elke speler grenzen, los van wie er trainer is. Kortom, het is onmiskenbaar een feit dat Philippe Clement zijn stempel drukt, spelers kneedt tot een verbeterde versie en dan heb ik het niet eens over zijn gedurfde en zeer gewaardeerde aanpak om dominant te voetballen. Ik heb zelfs het vermoeden dat Ryota Morioka door het vertrouwen dat Clement hem geeft en de rol die hij voor de Japanner heeft uitgezocht, mee aan de basis staat van zijn ontdekking hier in West-Europa, want hoe anders valt te verklaren dat de meest polyvalente middenvelder van de JPL (scoren en laten scoren is zijn handelsmerk) toch al een tijdje onopgemerkt in Europa rondliep en dat als ondertussen middentwintiger. Er wordt dikwijls gesproken over “goed ingekocht” als het over spelers gaat, maar in dit geval geldt dat ook voor de architect van het huidige Waasland-Beveren. Goe bezig Fluppe !

Daarom is dit geen toeval : kort nadat ik deze tekst had gemaakt ontving ik een mail van iemand die op de website van Voetbalprimeur had gelezen dat Clement bovenaan het verlanglijstje prijkt van Gent, maar het typeert Philippe dat hij zijn werk wil afmaken in Beveren. Ik vraag mij af hoeveel tijd hij voor die job heeft ingeschat ?

PVW.