StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waasland-Beveren wint van NAC Breda.
Donderdagnamiddag heeft W-B vriendschappelijk en achter gesloten deuren met 1-2 gewonnen tegen het NAC Breda van Stijn Vreven. De wedstrijd was via internet te volgen op de Facebookpagina van NAC en Philippe Clement bracht een mix aan de aftrap van enkele basisspelers aangevuld met een aantal beloften. Aan de rust was er nog niet gescoord, maar in de tweede helft slaagde W-B er in een 1-0 achterstand op te halen met goals van Caufriez en Tuur Dierckx op strafschop. Ik heb me laten vertellen dat er bijzonder veel inzet was bij W-B en daar heb ik 2 verklaringen voor : er stonden gisteren wel wat gasten op het plein die bij Vreven geen basisplaats hadden en die willen uiteraard graag zijn ongelijk aantonen. Bovendien is het momenteel leuk voetballen in het fanion van W-B en die ervaring lusten de bankzitters natuurlijk ook wel.

* Werk aan de winkel voor het bestuur.
Een spelerskern in tact houden is sowieso geen simpele opdracht, want er zijn altijd jongens die denken dat het gras groener is aan de overkant, maar nog moeilijker wordt het wanneer het gaat over spelers die zich regelmatig op een positieve manier in de kijker spelen. Van Davy Roef, Ryan Mmaee, Victorien Anbang en Isaac Kiese-Thelin weten we nu reeds dat zij haast zeker volgend seizoen terugkeren naar de club die hun momenteel uitleent, maar er zijn nog een aantal andere katjes te geselen voor de clubleiding. De contracten van Erdin Demir, Valtteri Moren en Ibrahima Seck lopen op het einde van dit seizoen af en het is niet omdat Seck momenteel de pannen van het dak speelt en al langer te kennen heeft gegeven graag naar Engeland te willen, dat een contractverlenging van de 2 anderen een formaliteit is. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar, want er zal niets aan het toeval worden overgelaten om deze jongens te overtuigen langer op de Freethiel te blijven en reken maar dat een aantal factoren zoals, welke inspanning doet de club om de huidige goed draaiende spelersgroep samen te houden, daarin een belangrijke rol "kunnen" spelen. Voor het merendeel van de spelers bij W-B die er al even rondlopen moet het nu toch ontzettend prettig trainen en spelen zijn in vergelijking met voorgaande jaren en dat smaakt waarschijnlijk naar meer.
Een kwestie dus van als bestuur zoeken naar het beste compromis en er is wel een en ander mogelijk natuurlijk. Een contractverlenging (liefst van alle 3) zou top zijn uiteraard, maar in de andere gevallen is het wellicht kiezen tussen de pest en cholera. Of deze spelers doen het seizoen uit waardoor men nog een heel seizoen sportief plezier heeft van deze gasten waarna zij gratis kunnen vertrekken. Of er wordt meegewerkt aan een vertrek tijdens de wintermercato waardoor W-B nog wat kan incasseren (hopelijk voldoende) en daarmee naar de markt kan op zoek naar vervangers.
Het is herfst en de dagen worden elke dag een beetje korter en daarom zou ik het bestuur de raad geven op tijd te gaan slapen en vroeg op te staan.

PVW.