StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Vandaag nemen we met onze sportief manager weer de draad op waar we hem gisteren hadden los gelaten.

Waren jullie op de hoogte dat Clement het hof werd gemaakt door Gent ?
Danny : "De trainer heeft ons inderdaad laten weten dat de vraag naar zijn interesse vanuit Gent is gesteld en er meteen zijn antwoord aan toegevoegd. Dat was tweeërlei : een gegeven woord aan Waasland-Beveren, maar ook ten opzichte van de spelers en dus boeken toe. Onze club heeft er geen probleem mee dat Gent zijn oor eerst bij Philippe te luisteren heeft gelegd om naar zijn interesse te polsen. In voetbal kunnen zaken soms een enorme vlucht nemen, maar ik denk wel dat Clement een zorgvuldig traject heeft uitgestippeld (net zoals met zijn spelersloopbaan) met welke snelheid hij zijn trainerscarrière wil zien evolueren. Iemand met een duidelijke kijk die weet wat hij wil en dat kan men afleiden aan zijn manier van spelen."

Klopt het dat er een eerste verkennende gespreksronde is geweest met Seck, Demir en Moren en hebben we er niet alle belang bij nu het goed gaat die besprekingen in een stroomversnelling te brengen ?
Danny : "We hebben onze intenties naar die spelers toe kenbaar gemaakt, maar uit respect voor deze titularissen hebben we hun niet het mes op de keel gezet door te stellen dat we morgen een beslissing verwachten. Deze intenties nemen zij mee om met het gezin en de manager te evalueren in de hoop over een paar weken een volgende stap te zetten. Positief is alvast dat geen van de drie weigerachtig stond tegenover onze intenties met hun door te willen gaan. "

Bij de competitiestart hing het blijven van Seck al aan een zijden draadje. Is dat draadje 3 maanden later en 9 geweldige wedstrijden verder nog even dun ?
Danny : "Hij staat zeker open voor dialoog, maar het draadje is uiteraard nog altijd ragfijn. Wij zien in Seck een verstandige gast die, nu hij de competitie en de arbitrage beter kent, geleerd heeft van zijn fouten, getuige daarvan zijn tot nu toe enige, maar onterechte gele kaart. Hij haalt nu een constant hoog niveau en hoort zeker bij de betere middenvelders van het land en het is logisch dat een club een speler met die referenties wil verlengen. Maar zelfs na een verlenging bestaan er in het voetbal geen garanties."

Dat die ploeg nu fantastisch draait, is dat een detail of toch meer dan dat ?
Danny : "Dat speelt sowieso mee ! Het zijn broodspelers die willen winnen en plezier beleven aan hun sport. Maar onderschat de factor coach in deze niet."

Tot slot graag een persoonlijke mening over de volgende stelling : of deze groep tot het einde van het seizoen samen houden om te zien tot wat ze in staat zijn, of tijdens de wintermercato een eindecontractspeler laten vertrekken omdat daar de club beter van wordt ?
Danny : "Zonder twijfel ga ik voor de eerste piste. Een attractief seizoen spelen en wie weet in de beker iets extra klaarmaken, dat is toch ook een zege voor de club en zijn entourage. Als die hoop zou uitkomen is blijvende interesse voor die spelers een logisch gevolg en krijgen we op meerdere fronten winnaars. De tijd is rijp om de technische staf en spelers aan het einde van het seizoen met uitspraken als, knap gedaan, te belonen en het is ons streven ook de supporters eindelijk een keer te laten terugblikken op een geslaagd seizoen en niet een gedeelte ervan.

Patrick Van Wesemael.