StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DERDE KEER GOEIE KEER ?

Morgen staat speeldag 10 in de Jupiler Pro League op het programma en voor de derde keer neemt Waasland-Beveren het op tegen een team waar net een nieuwe trainer aan de slag is gegaan. Tegen Lokeren (Peter Maes) en Anderlecht (Frutos) liep dat telkens verkeerd af en we moeten duimen dat morgen in Gent een uitzondering op deze vervelende regel wordt gemaakt. Overigens, wie de wedstrijden tegen Lokeren en Anderlecht bijwoonde is nog altijd op zoek naar de oorzaak hoe men er in slaagt een match waarin het de tegenstander zo domineerde (uitgezonderd de eerste helft tegen Lokeren), kan verliezen.

De voorbije jaren werden de namen van KAA Gent en Hein Vanhaezebrouck telkens in één adem uitgesproken. Vanhaezebrouck was na de geweldige successen die hij met de Buffalo's boekte een begrip geworden in Belgische trainersmiddens, maar het was toch vooral uitkijken naar de interviews met Hein na een verloren wedstrijd, want die waren werkelijk om te smullen. Een fantastische coach, daar twijfelen weinigen aan, maar wat mocht die man zich bij momenten veel veroorloven ! Maar zelfs bij de beste trainers kan het gebeuren dat op een gegeven ogenblik de mayonaise tussen coach en de meeste spelers niet meer pakt en die fase was in Gent overduidelijk bereikt. Een aantal spelers die nog mee aan de basis lagen van het kampioenenelftal (Milisevic, Dejaegere, Foket, Neto, Asare, Saief en noem er gerust ook Simon bij, halen ofwel niet meer het constant hoge niveau van een paar jaar geleden, of zijn door blessures tijdelijk uitgeschakeld. En eigenlijk was dit verhaal ook van toepassing op Yves Vanderhaeghe bij Oostende. Prachtige jaren heeft Yves daar gehad en schitterend werk geleverd,maar op een zeker moment is het op en helpen zelfs paniektransfers zoals die van Zinho Gano niet om het tij te keren. Een ding staat vast : op papier heeft Gent (en dat heeft de clubkas zeker gevoeld) een spelerskern van wie stukken beter mag worden verwacht, maar voorlopig kwam het er nog niet uit. Voorlopig, want zowel de suppporters van de Buffalo's en dit weekend ook die van Beveren respectievelijk hopen/vrezen dat de kleinste vonk voldoende zou kunnen zijn om het vuur te doen overslaan, want dat er voldoende kwaliteit is staat als een paal boven water.

De 3-0 overwinning van W-B tegen Antwerp in een uitverkochte Freethiel was een formidabele opsteker met de interlandbreak voor de deur. Het spel van de Waaslanders tot nu toe was top, maar de uitbetaling in punten niet in verhouding. Op allerlei vlakken heeft de club de wind in de zeilen en zelfs wanneer het clubvoetbal een weekendje plaats moet ruimen voor interlandvoetbal, vindt de media de weg naar de Freethiel, denken we maar aan de korte, maar mooie reportage met Philippe Clement in Sportweekend afgelopen zondag. Wat is die man zich op korte tijd aan het profileren als comming man in de trainerswereld ! Gelukkig hebben zijn sterke benen in het verleden borg gestaan voor het dragen van iets wat zwaarder doorweegt dan velen denken, "succes". En wat fantastisch, maar bijna onrealistisch in dit wereldje, dat die man zoveel belang hecht aan gemaakte afsrraken met club en spelers. Als Waasland-Beveren ooit een ideale figuur zoekt om mee aan een project te bouwen, Clement is er zo eentje !

In het verleden heeft Waasland-Beveren voor zo ver ik mij herinner nooit geoogst in Gent, maar het was er wel enkele keren dichtbij. In theorie zou het huidige W-B in staat moeten worden geacht het vuur aan de schenen te leggen van een ploeg die zoekende is, maar uiteraard over voldoende klasse beschikt om met enkele flitsen de partij in haar voordeel te beslechten. Daarom moeten de Waaslanders hopen, maar vooral er zelf iets aan doen, een vroege achterstand te vermijden en wie weet zelf toe te slaan zoals Vanderhaeghe zich ongetwijfeld nog weet te herinneren van de 0-3 in Oostende. Wat jammer dat Laurent Jans uit Luxemburg terugkeerde met een knieblessure en vermoedelijk meerdere weken is uitgeschakeld.

Patrick Van Wesemael.