StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Alle knopen in het interlandvoetbal zijn doorgehakt en de Jupiler Pro League verschijnt weer op het voorplan met voor Waasland-Beveren vanavond om 20.30 uur het Oost-Vlaamse derby in de Ghelamco-Arena. Heeft het internationaal voetbal impact gehad op de voorbije trainingsweek van Waasland-Beveren, met die vraag begon mijn wekelijkse babbel met sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Vooral naar de wedstrijd toe tegen Gent is het jammer dat Laurent Jans met een blessure aan de mediale band van de knie is teruggekeerd. Spelen in Gent vanavond is uitgesloten en we moeten hopen dat een langere inactiviteit beperkt zal blijven. Of Jur Schrijvers hierdoor aan de aftrap zal verschijnen valt af te wachten, want hij sloot pas donderdag aan op training na een blessure. In een trainingsweek met interlandvoetbal wordt door het gemis van enkele jongens soms iets anders gewerkt, meer individueel of in kleinere groepjes en dat kan als noodgedwongen alternatief wel eens nuttig zijn."

Voor de derde keer in 10 wedstrijden speelt W-B tegen een ploeg die pas haar trainer heeft ontslagen. Maakt dat deel uit van de voorbereiding op die wedstrijd ?
Danny : "Het is zeker geen item, eerder een bijkomstigheid. Natuurlijk kan een trainerswissel een rol spelen omdat door een andere aanpak bepaalde jongens zich eventueel meer bevrijd voelen bij het uitvoeren van sommige taken. Zoiets kan meespelen, maar voetbal is geen exacte wetenschap en vaak blijft dat effect ook uit of is het van korte duur."

Worden vooraf gemaakte scoutingsrapporten over Gent naar de prulenmand verwezen en teruggegrepen naar die van Oostende in dit geval ?
Danny : "Men probeert als technische staf uiteraard te kijken in het hoofd van de coach bij de tegenstander en in het geval van Hein en Yves is er zelfs een gelijklopend verleden. Vanderhaeghe speelt regelmatig met 3 achterin en het hangt er van af of hij voor die aanpak kiest dan wel de voorkeur geeft aan een viermansdefensie. Ik verwacht geen grote wijzigingen in het elftal bij Gent, maar een persoonlijke voorkeur van een trainer voor een bepaald type speler is evident. En dat die scoutingsrapporten plots waardeloos zijn geworden klopt niet, want wanneer spelers al een tijd samenspelen, blijven zij dikwijls nog een tijdje terugvallen op de automatismen uit het verleden."

Het programma van W-B wat volgt is zacht uitgedrukt niet van de poes.
Danny : "Iedereen beseft dat we voor een zware maand staan met 3 uitwedstrijden (Gent, Zulte-Waregem en Standard) en een thuiswedstrijd tegen Korrtrijk. Daartegenover staat het gevoel dat we tegen elke tegenstander puntenverlies kunnen leiden, maar evengoed zowel thuis als uit tegen diezelfde tegenstanders voor een verrassing kunnen zorgen. Dat gevoel neemt men als groep mee en sterkt het vertrouwen op een goeie afloop. Op dat vlak zit het wel goed bij ons momenteel, maar een goed gevoel alleen is geen garantie op succes."

Nog een woordje over de geblesseerden ?
Danny : "Niels De Schutter traint volop mee met de groep en tracht in vriendschappelijke en beloftenmatchen aan zijn wedstrijdconditie te werken. De wedstrijd van deze avond komt voor hem echter te vroeg. Ronnie Schwartz zal tussen nu en 2 weken gedeeltelijk aan de groepstrainingen deelnemen en Vanzo is ondertussen individueel buiten bezig met de bal. Het gaat de goede kant op met Floriano, maar hij heeft nog iets langer nodig om terug te keren dan Niels en Ronnie."

Patrick Van Wesemael.