StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Later vandaag volgt er nog een wedstrijdverslag van Gent - W-B, maar van onze Zeelandwatcher Rudi De Jonghe ontvingen we een bijzonder interessant relaas van een uniek gebeuren in het tornooi om de KNVB-beker (Beker van België bij ons) waar Hoek dat meerdere oud-spelers van KSK Beveren in zijn rangen telt, betrokken was bij een ontknoping van iets wat je niet kan verzinnen, en ook nooit meer meemaken zal... HSV Hoek moest 2 uur op de bus om aan een strafschoppenreeks te beginnen van een wedstrijd die een paar weken geleden door een scheidsrechterlijke dwaling bij het nemen van de penalty's, een foutief verloop kende.

HSV HOEK wint de meest besproken strafschoppenreeks in de voetbalhistorie,hoofdrol Jordi De Jonghe.

Nadat de rechter uitspraak deed, dat deze strafschoppenreeks over moest, was het afgelopen zover.
Het bestuur van Hoek besloot hun supporters thuis te laten,om geen olie op het vuur te gooien, ook OP het veld zou men de eventuele winst ingetogen vieren.
Dit had immers niemand gewild, het was een scheidsrechterlijke dwaling.
Met een 6-tal personen waren we aanwezig,bestuur incluis, in een met 1000 toeschouwers gevuld Sportpark in Lisse.
De massaal uitgerukte media,die bv; doelman Jordi De Jonghe een ganse dag volgden , van op zijn werk tot aan het gebeuren,stonden achter het doel.
De reeks strafschoppen kwamen ook live in de huiskamers via FOX-sports, de Nederlandse versie van Telenet, zeg maar.
Drie oed-Beveren-spelers kwamen duidelijk in het verhaal naar voor..Fabian Wilson kon Hoek een ronde verder trappen,maar schoot over.
Aaron Verwilligen scoorde vervolgens wel. Wanneer Jordi De Jonghe de 7* strafschop tegenhield, mocht aanvoerder Reguilio Van de Pitte het vonnis voltrekken.
Hij trapte de HSV Hoek alsnog naar de volgende bekerronde : woensdag 25 oktober trekt men naar Eredivisie-club Heracles Almelo.
Hieronder een sfeerverslag van én een interview met doelman De Jonghe.
Het nieuws bereikte zelfs Spanje...

www.omroepzeeland.nl(klik hier)

www.omroepwest.nl(klik hier)

www.marcodorint.com(klik hier)