StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat hebben de matchen van W-B in Sint-Truiden en Gent gemeen ?
Het waren zeker geen goeie wedstrijden, maar op het moment dat men als supporter van de Waaslanders het gevoel krijgt dat de moeilijkste momenten achter de rug zijn en de tijd stilaan rijp was voor die goal, viel het doelpunt telkens aan de overkant. Roef had in Gent met enkele prima, maar nu ook weer geen wereldsaves, de nul gehouden tot Seck bij een 0-0 tussenstand in de 65ste minuut een dot van een kans kreeg. De afwerking bij Ibrahima haalt echter voorlopig niet het niveau van zijn hoog spelniveau, want anders had de 0-1 op de bordjes gestaan en zou Gent dan nog in staat geweest zijn een vuist te maken ? Twee uitblinkers van de voorbije weken bij Waasland-Beveren leken wel onder de indruk van de Ghelamco-Arena, want zowel Morioka als Anbang waren niet in hun dagje, een vaststelling die eveneens geldt voor Aleksandar Boljevic.
Wat mij betreft is de uitdaging voor W-B de komende weken en maanden het vermijden van nederlagen in wedstrijden zoals die in Gent en Sint-Truiden waarin het niet of amper moest onderdoen voor de tegenstander. We mogen absoluut niet mopperen over de productiviteit dit seizoen, maar die komt meestal tot stand in wedstrijden waarin W-B heer en meester is. Efficiënter zijn in mindere matchen waarin men maar 1 of 2 kansen krijgt, dat is uiteraard ook een gave en wie weet een werkpuntje voor Philippe Clement en zijn spelers. Ik zou het haast vergeten, maar de Beverse fans verdienen zeker een grote pluim voor hun massale aanwezigheid en sportief gedrag in Gent. Proficiat gasten !

* Voetbal in de lagere reeksen.
Het was geen goed weekend voor het Beverse voetbal. W-B liet de voorbije weken een betere indruk dan die van zaterdagavond in Gent en in de tweede provinciale Oost-Vlaanderen verloor Yellow Blue diezelfde avond met 1-4 van Doorslaar. Overdreven cijfers, want met de 0-0 ruststand mochten de bezoekers zich in de handen wrijven aangezien YB in die periode tweemaal de binnekant van de paal trof. Bij het begin van de tweede helft viel de 0-1 waarna het in snel tempo 0-4 werd. In de slotfase redde YB volkomen terecht de eer, maar daar zat coach Stefaan Van Rumst waarschijnlijk niet meer op te wachten. Volgend weekend moet Yellow Blue voor de volle pot gaan bij het nog puntenloze Zaffelare.
In de tweede amateurreeks leed Bornem een kostbare 1-3 nederlaag tegen KRC Gent dat voor aanvang van de wedstrijd nog een puntje minder telde dan de mannen van Robby Buyens. Bart Selleslags boekte met Temse een belangrijke overwinning bij de buren van Sint-Niklaas waardoor Temse geruisloos meesluipt in de subtop. Het klassement wordt aangevoerd door Petegem en onderin de rangschikking zijn de teams met zoveel dat ze mekaar alshetware vertrappelen. Het wordt daar een lang en zwaar seizoen voor heel wat ploegen, maar voordeel is dat ze met velen zijn.

PVW