StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Schryvers scoort al meteen goeie punten.
Het is een mooie binnenkomer geworden voor Jur Schryvers. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn competitiedebuut voor Waasland-Beveren tegen Gent als vervanger voor de geblesseerde Laurent Jans en dat leverde hem al onmiddellijk een vermelding op in het elftal van de week van een Vlaamse krant. In een volle Ghelamco-Arena zijn debuut maken als twintigjarige is geen lachertje, zeker als men weet dat de man van wie hij de plaats moest innnemen wekelijks bij de betere spelers van de ploeg hoort omdat hij verdedigend steeds zijn match speelt en daarenboven met de regelmaat van de klok de rechterflank afloopt om belangrijke offensieve steun te verlenen. Speel maar eens een samenvatting van W-B af en het zal opvallen hoe vaak Laurent Jans zich bij een aanval laat betrekken.

Zaterdag tijdens Gent - W-B viel het mij op dat Jur Schryvers een aantal gemeenschappelijke positieve vergelijkingen vertoont met Jans en dat is op zijn zachtst uitgedrukt een dikke meevaller.

Om eerlijk te zijn, toen de overgang van Jur naar Waasland-Beveren bekend werd gemaakt en zowel onze club als Philippe Clement die hem uiteraard kent als zijn broekzak, verklaarden dat deze transfer als een investering op termijn moest worden gezien, had ik niet gedacht dat de uit de Kempen afkomstige Schryvers zo vlug tot dergelijke prestatie in staat was. Natuurlijk vraagt zijn knappe wedstrijd van zaterdag om bevestiging, maar zijn match in Gent geeft alleszins een geruststellend gevoel in geval onze Luxemburgse international een keer verstek moet laten gaan. Een mooi cadeau dus van Clement en niet onbelangrijk, het betreft hier een definitieve overgang van Club Brugge naar W-B waardoor onze club nu al gewapend lijkt om een eventueel vertrek van Jans te kunnen opvangen, maar men kan het uiteraard ook bezien als een goeie dubbele bezetting voor de positie van rechtsachter, want een vereniging die ambitie heeft maakt daar best werk van.

PVW.