StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WAT IS BESLISSEND ? EEN BEETJE UIT VORM OF FLINK GEHAVEND ?

Zulte-Waregem en Waasland-Beveren mogen zondagavond speeldag 11 in de Jupiler Pro League afsluiten en dat is een wedstrijd waaraan beide ploegen met de nodige vraagtekens beginnen. De thuispoeg kon de voorbije 2 matchen geen vuist maken tegen respectievelijk Lokeren en Antwerp en dat mag enigszins verrassend worden genoemd gezien de vliegende start die Dury en Co namen.
Uiteraard zijn de bijkomende Europese wedstrijden een extra belasting op fysisch vlak, maar wanneer de resultaten, zowel nationaal als Europees meevallen, worden die fysieke inspanningen meestal beter verteerd.

Ik was in de mogelijkheid de laatste 2 competitiematchen van Zulte-Waregem integraal te volgen op televisie en die waren totaal verschillend. Tegen Lokeren creëerde het meer dan 2 handen vol kansen, maar botste het op super efficiënte bezoekers met een verrassende 1-3 eindstand als gevolg in het voordeel van de Waaslanders. Het was een typisch resultaat van een wedstrijd waarin de ene ploeg kans na kans bijeenvoetbalt, maar scherpte in de afwerkng mist om vervolgens keihard het deksel op de neus te krijgen middels enkele dodelijke counters. Afgelopen zondagavond was Zulte-Waregem op de Bosuil slechts een schim van de strijdvaardige ploeg een week voordien en was het gemis aan duelkracht volgens Dury de voornaamste oorzaak van de kurkdroge 3-0. Ook na de relatieve leegloop in het tussenseizoen beschikken de Gaverweekbewoners over voldoende kwaliteit om een plaatsje in play-off I te claimen, maar ik heb zo het gevoel dat de leemte die good old en koele killer Mbaye Leye heeft nagelaten, ver van opgevuld is tot nu toe.
In schril contrast met de genoemde 2 duels in de JPL stond de Europese wedstrijd van Zulte-Waregem midweeks tegen Vitesse. Het was een open en aangename match om volgen die 2 winnaars had kunnen krijgen en daarom was de 1-1 puntendeling uiteindelijk een correcte weergave. De thuisploeg bracht bij momenten weer flitsen van goed voetbal, maar wellicht doet het Europese tintje een ploeg boven zichzelf uitstijgen.

De nederlaag die W-B opliep in Gent was er eentje die kon vermeden worden, want de Buffalo's maakten weinig indruk. W-B stond relatief weinig kansen toe, maar vooral de Gentse defensie werd onvoldoende op de proef gesteld en die was te pakken, afgaande op de vaststelling dat de enige goeie kans die Waasland-Beveren creëerde via Seck (met dank aan invaller Dierckx) een doelpunt had moeten opleveren. Er waren te weinig uitblinkers in Gent (alleen Roef en Schryvers kwamen in aanmerking voor die onderscheiding) en dat de naam van Jur wordt genoemd is geweldig voor de debutant, maar zegt iets over het niveau van de andere jongens, want dat was aan de lage kant.

Philippe Clement zal voor morgenavond zijn beste puzzelkwaliteiten moeten boven halen, want op Demir na ontbreekt de hele achterlijn. More en Jans liggen in de lappenmand en Camacho zit op het strafbankje voor zijn vergrijp in de Ghelamco-Arena. Schryvers en Buatu zullen zeker opdraven in het Regenboogstadion en de kans dat ook Caufriez zijn seizoensdebuut maakt is reëel.
Tegen het ietwat aarzelend Zulte-Waregem van de voorbije weken lagen er voor W-B ongetwijfeld mogelijkheden, maar een nagenoeg hele defensie vervangen in een uitwedstrijd bij een vaste kandidaat-play-off I, rechtvaardigt twijfel over een goeie afloop aangezien Clement een beroep zal moeten doen op minder ervaren jongens.

Patrick Van Wesemael.