StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Waasland-Beveren speelde afgelopen weekend in de Ghelamco-Arena een matige wedstrijd, maar zelfs dan behoorde een puntje tot de realiteit. De ontgoocheling bij de entourage zat hem dus in het feit dat er tegen het Gent van vorig weekend meer in zat dan een troosteloze 2-0 nederlaag. Deelde sportief manager Danny De Maesschalck zaterdag die teleurstelling ?
Danny : "Mijn persoonlijke ontgoocheling was dat we niet ons normale niveau hebben gehaald. Collectief was het 10/15 procent minder en dus onvoldoende, ook al omdat we de lat hoger durven leggen dit seizoen."

Was het onze minste match van het seizoen ?
Danny : "Het niveau lag hoger dan de eerste helft tegen Lokeren, maar in Gent hebben we offensief gezien (als team) over de hele wedstrijd bekeken te weinig gebracht. Meer dan de helft van de spelers haalde niet het peil van de wedstrijden daarvoor."

De trainer heeft deze week een aantal individuele gesprekken gevoerd omdat hij niet uitsluit dat sommige jongens wat minder fris in het hoofd zijn, lees nog met andere dingen bezig zijn.
Danny : "Hij heeft iedereen scherp willen zetten met de bedoeling de focus te houden. Gent was in die optiek een interessante les om te beseffen dat het proces van progressie onvoldoende is gevorderd om op 85 procent van onze mogelijkheden een wedstrijd naar ons toe te trekken. Een prestatie als die in Gent kan een keer voorvallen, want de 9 voorgaande matchen waren van een ander/beter gehalte. En nogmaals, in het verleden zouden we ons kunnen verzoenen hebben met deze al bij al nog degelijke partij, maar we zijn van oordeel dat deze ploeg tot meer in staat is dan wat zij in Gent hebben getoond. Een aantal jongens hebben zich de voorbije weken in de kijker gespeeld en daarmee omgaan is voor hen een nieuw gegeven."

Was Schryvers zaterdag het Beverse lichtpunt ?
Danny : "Kan ik mee akkoord gaan. Jur heeft zeer degelijk gedebuteerd en meer moeten we daar ook niet van maken. De weg is nog lang, maar er zat muziek in zijn prestatie en dat is hoopgevend met het oog op de toekomst. Debuteren in de Ghelamco-Arena en meteen Mozes Simon voor de kiezen krijgen, het was niet eenvoudig, maar hij heeft ons vertrouwen niet beschaamd."

Hoe lang moeten we Valtteri Moren missen ?
Danny : "Moeilijk te zeggen, maar er is geen scheurtje en dat is een meevaller. We verwachten wel dat het enkele weken kan duren vooraleer hij pijnvrij kan meetrainen en spelen."

Zorgt de nooddefensie van komende zondag in Waregem voor twijfel/lichte paniek ?
Danny : "Paniek zou een slechte raadgever zijn, maar het gemis van Moren, Jans en Camacho bezorgt de technische staf wel extra kopzorgen. De wie, wat en hoe-vragen waren legio in de loop van de week, maar zij hebben het geloof in een goeie afloop niet aangetast."

Tegenover deze afwezigheden staat dat Zulte-Waregem niet in de allerbeste vorm steekt en donderdag Europees speelde (het overigens zeer behoorlijk deed tegen Vitesse).
Danny : "Zulte-Waregem is donderdag met opgeheven hoofd van het veld gestapt en het is best mogelijk dat zij dit gevoel meenemen naar de wedstrijd van vanavond. Zulke zaken zijn onvoorspelbaar en een kantelmoment zoals dat van Ibra in Gent kan bepalend zijn om een resultaat over de streep te trekken en een mindere partij toch met 3 punten af te ronden."

Patrick Van Wesemael.