StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als zelfs de koploper in de JPL een bewonderaar in zijn rangen heeft !
Zondag waren de op papier interessante wedstrijden Anderlecht-Genk en Club Brugge-Antwerp, maar veruit het meest spektakel was er in het Waregemse Regenboogstadion te beleven waar W-B na een aarzelend begin waarop Roef een uitzondering vormde, brandhout maakte van een vooral op defensief vlak flaterend Zulte-Waregem. Efficiëntie ten top vond de interviewer van dienst op Sports Late Night, maar daar was Philippe Clement het niet mee eens, want dan hadden de cijfers nog hoger opgelopen vond de Beverse coach en gelijk had hij. Toch was het vooral het bijzonder vermakelijke voetbal van Morioka en co dat de studiogasten Ruud Vormer, Eddy Snelders en Geert De Vlieger had gecharmeerd. Geen betere manier om zijn voldoening uit te drukken dan die van Ruud Vormer die stelde : "ik kan wel gnieten van het voetbal van Beveren", waarop Eddy Snelders zijn bewondering voor het knap werk van Clement als volgt weergaf, "onwaarschijnlijk hoe Philip van een modaal voetballend ploegje een spektaculair elftal heeft gemaakt." In zijn wekelijks voetbalpraatje op Radio1 maandagochtend gaf Peter Vandenbempt een open doekje aan W-B en zijn trainer met daarbij de bedenking dat de mannen van Clement als ze de punten hadden gepakt die hun toekwamen (maar dat hadden ze zelf moeten doen verduidelijkte hij), nu al op een play-off I-positie hadden gestaan.
Het klinkt natuurlijk allemaal als muziek in de oren, zeker wanneer het uit de mond van insiders komt, maar morgen is er met thuis Kortrijk alweer een nieuwe uitdaging en dat die er op papier haalbaarder uitziet dan de twee voorgaande, verdient een waarschuwing. Clement gaf zelf al aan dat de overwinning in Waregem ongedaan wordt gemaakt wanneer de punten woensdagavond (of een gedeelte er van) mee naar het Guldensporenstadion worden genomen. De clubleiding is zich alvast bewust van het belang van deze wedstrijd en doet, net als voor de wedstrijd in Waregem, een extra inspanning om de spelers in geval van een overwinning tegen Kortrijk, te belonen.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue was dit weekend betrokken partij in een zeer spektakelrijke wedstrijd die op 4-4 eindigde, maar die puntendeling was pas het eerste competitiepuntje voor Zaffelare. Nochtans leidde YB bij rust met een geruststellende 1-3 voorsprong, maar thuisploeg Zaffelare slaagde er in die achterstand op te halen waarna de mannen van Stefaan Van Rumst wederom op voorsprong klommen (3-4). Zaffelare kwam echter terug langszij met een onwaarschijnlijke 4-4 eindstand tot gevolg. Volgend weekend ontvangt Yellow Blue op de Freethiel Heikant (Zele) dat door een overwinning over YB is gesprongen.
In de tweede amateurreeks speelde Bornem verdienstelijk 1-1 (en er zat meer in voor de mannen van Robby Buyens) op bezoek bij Pepingen. Temse liet een steekje vallen thuis tegen Mandel United, maar staat nog op een keurige vijfde plaats in de rangschikking weliswaar ondertussen op een zestal punten van leider Rupel Boom. Sint-Niklaas heeft zijn degelijke start verknoeid en verloor thuis tegen St.-Eloois-winkel en voelt met 7 punten de hete adem in de nek van Londerzeel, Bornem, Pepingen en Torhout.

PVW.