StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KORTRIJK WORDT VANAVOND EEN LASTIGE !

Het regende niet voor het eerst dit seizoen complimenten aan het adres van Philippe Clement en Waasland-Beveren na de spektaculaire 2-5 in Waregem zondagavond. Het klopt dat een paar verdwaalde Waregemse Sinterklazen W-B een handje toestaken, maar ook het uitpaken van cadeautjes vereist een koelbloedigheid die niet evident is. Een ding begint bij de entourage van Waasland-Beveren druppelsgewijs door te dringen : na 11 speeldagen kan ons aantal punten, het bijna constant goed niveau en de dominante manier van voetballen waarvoor Clement heeft gekozen, niet meer worden toegeschreven aan een toevalstreffer. Er zit een idee achter de successen van de voorbije weken/maanden en het zou mij verbazen wanneer dit met de week steviger ondrbouwd kaartenhuis van de ene op de andere dag zou instorten met onherstelbare schade als gevolg. Het moet momenteel prettig voetballen zijn bij W-B en bouwheer Clement heeft nog wel wat mooie troefkaarten achter de hand in geval van schorsingen of blessures en dat zou wel eens het verschil kunnen maken tussen spelen om in te blijven of het onderste gedeelte van de linkerkolom aanklampen. Een bijna volledige defensie missen in Waregem, twee zo goed als debutanten moeten opstellen (Schryvers en Caufriez) en toch met een geweldig resultaat naar huis komen, dan kan het niet anders of er zijn positieve stappen gezet de voorbije maanden.

Voor vanavond is het goeie nieuws dat Rudy Camacho na zijn schorsing terugkeert, maar daar tegenover staat dat Victorien Anbang met een liesblessure forfait moet geven en ook zijn aantreden komende zondagavond in Standard is hoogst twijfelachtig. Hierdoor komt haast zeker Jens Cools opnieuw in de ploeg, terwijl Schryvers en Buatu in de basiself blijven staan. Benieuwd hoe man in vorm Thelin zal omgaan met de vele positieve commentaren die hij na zondagavond en ook wel daarvoor mocht aanhoren. Nuchtere gast naar het schijnt (van een Zweed kan niet anders worden verwacht natuurlijk) die goed ligt in de groep en 200 procent de focus houdt, ook op training.
Mooi dat hij in een kranteninterview de maats bij zijn succes betrekt door te stellen zoveel aanvoer te krijgen dat scoren wel MOET lukken.

Met Kortrijk ontvang W-B straks een tegenstander die in woelig vaarwater vertoeft. De start van de Kortrijksanen was nochtans niet onaardig, maar vrij snel begon de motor te sputteren, in die mate zelfs dat het aanblijven van Yannis Anastasiu afgelopen weekend nog aan een zijden draadje hing, maar met een heerlijke treffer (de gelijkmaker tegen Gent) bezorgde Kage zijn coach een nieuwe houvast. Dankjewel Hervé Kage, want onze ervaring dit seizoen met ploegen die pas van trainer wisselden waren allesbehalve hoopgevend (0 op 9).
Het lastige aan de match deze avond voor W-B is dat de entourage met niets minder dan een overwinning tevreden zal zijn en daar sluit Philippe Clement zich ongetwijfeld graag bij aan, maar wie tegen Gent een puntje thuis weet te houden kan een beetje ballen zou Bossie vinden en zo is het ook. Als ploeg stelt Kortrijk de laatste weken teleur, maar individueel heeft het meerdere spelers die een beslissende actie in de voeten hebben en wees gerust dat zij zonder protesteren de rol van underdog zullen aanvaarden. Was het puntje tegen Gent een geïsoleerde gebeurtenis of luidt het de wederopstanding van Kortrijk in, omstreeks 22.20 uur krijgen we hierover uitsluitsel.

Opvallend : Waasland-Beveren scoorde tot nu toe 26 keer in 11 wedstrijden en doet daarmee evengoed als leider Club Brugge. Gano vertrok met 4 goals naar Oostende, maar is ondertussen bijgehaald door Thelin die er uiteraard wat later aan begonnen is. Indien W-B Kortrijk straks van zich kan afschudden pakt het 9 op 12 en schuift het met zekerheid op in het klassement.
Mag dit een oproep zijn om nu er geen provinciaal voetbal is vanavond met zijn allen naar de Freethiel af te zakken om er de gedeelde seizoensrevelatie mee naar de overwinning te schreeuwen.

Patrick Van Wesemael.