Het was wat mij betreft het enige dat nog ontbrak dit seizoen : een mindere wedstrijd spelen en (met dank aan Davy Roef die de 2-2 verhinderde met een prachtsave) toch de volle inzet op de Freethiel houden. Als W-B er in slaagt dit soort wedstrijden van wie er elk seizoen sowieso een handvol voorkomen, na 90 minuten met een driepunter af te sluiten, is de kans groot dat de jaargang 2017-2018 het beste eindklassement sinds de fusie oplevert voor W-B in de JPL.

Rekening houdende met de affiche waren er voor een woensdagavond behoorlijk wat supporters naar de Freethiel afgezakt in de stille hoop een copy te krijgen van het zondagavondspektakel aan de Gaverbeek, maar dat niveau haalde de wedstrijd helaas slechts af en toe tijdens de tweede helft.
Philippe Clement verraste door Tuur Dierckx aan de aftrap te brengen in plaats van Ampomah en in een elftal dat reeds flink was onthoofd door de afwezigheden van Jans, Moren en Anbang, was dit een risicovolle keuze. De snelle opeenvolging van wedstrijden zal ongetwijfeld mee aan de basis hebben gelegen van die beslissing, maar de gok van Clement leverde al binnen de 5 minuten 2 mooie kansen op voor Tuur. Kaminski en Dierckx zelf waren de oorzaak dat een vroege treffer uitbleef. Na deze vlotte openingsfase van de thuisploeg bleef het bij veel goede wil, maar de strakke organisatie van de bezoekers (en uiteraard was dat hun volste recht) voorkwam een genietbare pot voetbal, al zat de glibberige toestand van het veld daar vermoedelijk ook voor iets tussen. Rusten met een brilscore dus en dat was een logische weergave van het matige spel gedurende 45 povere minuten voetbal.
Er moest iets gebeuren in de tweede helft om de duurzame overwinning in Waregem niet te neutraliseren en Jens Cools mocht in de kleedkamer blijven ten voordele van de op het zicht niet helemaal fitte Anbang. Het was Rudy Camacho die met een forse trap naast de debatten in de tweede helft opende, maar de koude douchekraan werd aan de overkant open gedraaid. Anbang en Dierckx werden in de wind gezet gevolgd door een uitschuiver van Schryvers waardoor Budkivski voor de verrassende 0-1 (52ste minuut) kon zorgen. Clement greep in en bracht Ampomah voor Dierckx waardoor het spelbeeld compleet in het voordeel van W-B kantelde. Toch was het wachten tot de 70ste minuut op de gelijkmaker. Schryvers met een gemeten voorzet op de knikker van Seck en de man die het meest aanspraak kon maken op een doelpunt (Ibra had kort daarvoor al eens de buitenkant van de paal getroffen met een kopbal) kopte ditmaal staalhard voorbij Kaminski. Een bal van Thelin werd nog voor de lijn gekeerd, maar in de 80ste minuut werd de thuisploeg beloond voor haar ijverige zoektocht naar de winninggoal en het was zeker niet de grootste van de bende (Ryota Morioka) die, ook al met het hoofd, voor de verdiende voorsprong zorgde. Die kwam nog heel even in gevaar, maar Davy Roef toverde kort voor tijd een superreflex uit de handschoenen om Attal van de gelijkmaker te houden.

W-B bevestigt voor het eerst dit seizoen een uitzege met thuiswinst. De 6 op 6 is knap, de 9 op 12 nog indrukwekkender. Stel je voor : Waasland-Beveren heeft op dit moment de beste voorhoede van het land en met 28 goals in 12 wedstrijden doet het nu al evengoed als vorig seizoen na 30 speeldagen. Davy roef grapte hierover na de wedstrijd : "ik zou het eigenlijk niet mogen zeggen, maar met zo'n voorlijn mag ik er al eens eentje binnen krijgen."
Laat ons hopen dat het risico om Anbang in te brengen na rust geen gevolgen heeft voor zijn aantreden van zondagavond 18 uur in Luik. Ondertussen en afhankelijk van de resultaten van deze avond, kunnen we "even of iets langer" met volle teugen genieten van het prachtig klassement dat de technische staf en spelers de supporters aanreiken. W-B kan zondagavond met een gevoel van, alles mag, niks moet, naar Sclessin. Het is de eerste stap van een nieuw lastig drieluik (uit Standard, thuis Moeskroen en naar Jan Breydel) waarna de heenronde wordt afgesloten en dat zou voor W-B wel eens kunnen gebeuren op een onverhoopt schitterende plaats in de rangschikking.
De match van woensdagavond heeft alvast geleerd dat het goed zit in de hoofden van de Beverse spelers, want rustig gebleven na de 0-1, met overleg gezocht naar eerst de gelijkmaker en daarna de voorsprong en die al bij al eenvoudig kunnen vasthouden. Dit elftal maakt week na week stappen en zo zien we het graag.