StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EEN NIEUW SPEKTAKELSTUK MORGENAVOND MAG NIET VERBAZEN.

Met 18 punten uit 12 wedstrijden prijkt Waasland-Beveren fier net beneden de top6 en daarbij valt het op dat de uitwedstrijden qua spektakelwaarde niet moeten onder doen voor de thuiswedstrijden. Sint-Truiden en Gent vielen wat uit de toon, maar hoefden zelfs dan geen verliespartijen op te leveren. Genk (3-3), Oostende (0-3), Charleroi (2-2) en Zulte-Waregem (2-5) hadden daarentegen iets magisch in petto voor de supporters en afgaande op het buikgevoel acht ik de kans reëel dat de wedstrijd op Sclessin aan dit indrukwekkend lijstje wordt toegevoegd. Belangrijk : de geciteerde spektakelwedstrijden brachten in dit voorbeeld heel wat punten op, maar het zal zeker een keer voorvallen dat W-B na een sensationele match met lege handen achter blijft.

Tegen Kortrijk midden deze week boog Waasland-Beveren in een betere tweede helft een 0-1 achterstand om in een moeizame maar verdiende 2-1 overwinning. Dit is weer een nieuwe en interessante ontwikkeling, want tot vorig seizoen zouden dergelijke mindere wedstrijden maar zelden tot een goed einde worden gebracht. Dat de voorbije 6 op 6 kon gebeuren met een vertimmerd elftal is daarbij een zeer prettige vaststelling. Goed meegenomen ook dat gasten als Buatu, Schryvers en Caufriez, vroeger dan zijzelf hadden verwacht, mochten proeven van het succes wat ongetwijfeld zal bijdragen tot een grotere betrokkenheid.

Standard thuis, dat is een ploeg die er voor gaat en die offensieve drang moet perspectief bieden voor een wakker W-B. Er komen zeker mogelijkheden op Sclessin met snelle jongens als Ampomah en Boljevic, het voetbalvernuft van Morioka en Anbang (als die er bij is) en het beste werkpaard van de stal Seck. Wanneer Thelin het opportunisme van de Gaverbeek inschakelt en Davy Roef het niveau van de voorbije weken aanhoudt, moeten de Rouches vrezen voor een gevaarlijke tegenstander.

Tot een tweetal weken geleden liet een bezoek aan Sclessin gerechtvaardigde hoop toe om er als tegenstander iets te rapen. Aanhoudende bestuurlijke chaos, het komen en gaan van spelers en een trainer die helemaal past bij het geschetste plaatje, begin er maar aan als speler om in dit klimaat goed te presteren. Maar op 2 weken tijd is de mist toch, ietwat verrassend, lichtjes opgetrokken boven Luik met eerst een opgehaalde achterstand en winst na een goeie match tegen Kortrijk en vervolgens een knappe 1-3 in Moeskroen met daarna een niet te onderschatten brilscore op de Bosuil afgelopen donderdag. Standard is dus aan de betere hand, maar sowieso is en blijft Sclessin voor elke ploeg in de JPL een schitterend kader om te voetballen, een waarheid die uiteraard ook voor de tegenstander geldt. Standard heeft diep gezeten de voorbije weken en het lot van Sapinto aan een heel dun draadje gehangen, maar als het zondagavond wint springt het ttoch al over Waasland-Beveren en blijft er voldoende tijd om nog iets te maken van het seizoen.

Iets in mij zegt dat het weer een leuke pot voetbal gaat worden zondag in de vooravond en omdat sprookjes zo mooi zijn moeten we hopen dat de Wase editie nog een tijdje doorgaat.

Patrick Van Wesemael.