StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

De wedstrijden volgen mekaar nu in snel tempo op. Een week geleden was er Zulte-Waregem, midweeks kwam Kortrijk naar de Freethiel en vanavond mag Waasland-Beveren een poging doen om de stunt van Waregem in Luik over te doen en dan heb ik het niet over de sensationele cijfers, wel over de inzet van 3 kostbare punten. Was het moeilijk voor de spelers om na de sensationele 2-5 in Waregem de concentratie te houden voor de match woensdag tegen Kortrijk, dat was mijn eerste vraag aan sportief manager Danny De Maesschalck.
Danny : "Dat viel goed mee ! Het was waarschijnlijk lastiger geweest indien die match op vrijdagavond was gespeeld en de jongens een vrij weekend voor de boeg hadden. Nu was het vroeg dag, want zondag omstreeks middernacht toegekomen in Beveren en op maandag startte de voorbereiding van de match tegen Kortrijk op woensdag. Er was dus weinig ruimte om de bloemetjes eens buiten te zetten indien er gasten met die gedachten hadden rondgelopen, maar daar heb ik niets van gemerkt. Daarbij heeft zeker meegespeeld dat de voorzitter meteen na de wedstrijd in de kleedkamer is gegaan met de mededeling dat er tegen Kortrijk een extraatje te verdienen viel en naar die beloning hadden de mannen wel oor. Die belofte en de aanpak van de trainer en zijn technische staf zorgen er wel voor dat iedereen de voetjes op de grond houdt."

Wat is voor U het belangrijkste geweest van de winst in Waregem : de cruciale reddingen van Roef of de vier goals van Thelin ?
Danny : "Het was een moeilijk begin en gezien het gemis van een drietal titularissen in de defensie was dat niet onlogisch. Positief was dat na een goed kwartier de dingen beter werden opgepikt en het solider werd. De ruimtes werden optimaal benut en er was efficiëntie bij de afwerking. Dat onze spits dan 4 keer scoort waarvan de eerste 3 prima afgewerkt, is goed meegenomen. Nummr 4 was de kers op de taart, een makkie, maar toch koelbloedig gebleven bij het passeren van de doelman."

Ampomah vertrok tegen Kortrijk op de bank en dat vond ik zowel gedurfd als geringschattend naar de tegenstander, los van de partij van Dirckx.
Danny : "Klopt niet. Tuur heeft al meerdere goeie invalsbeurten achter de rug en was klaar om zijn kans te grijpen wat ook bleek in de eerste minuten. Met spelers als Dierckx en Myny op de bank en de snelle opeenvolging van wedstrijden, vind ik dit een normale keuze in de wetenschap dat Ampomah wel wedstrijdfit was, maar de belasting door onvoldoende recuperatie in zijn situatie voor blessures had kunnen zorgen. Wanneer het resultaat na 45 minuten in ons voordeel was uitgedraaid had Ampomah zeker rust gekregen. Hij was met wat last uit de match tegen Zulte-Waregem gekomen, niet gekwetst, maar ook geen 100 procent."

Anderzijds, als er met Ampomah toch was gestart en er bij rust een gunstige tussenstand op het scorebord had gestaan, moest er geen risico worden genomen met Anbang in de tweede helft.
Danny : "Het was niet aangewezen Victorien aan de wedstrijd te laten beginnen en een helft of een uur te laten staan. Maandag had hij nog hinder, maar dinsdag is er een spektaculaire verbeterng in zijn toestand gekomen waardoor we besloten hebben hem voor de wedstrijd te onderwerpen aan een uitvoerige test en die was positief. Door de voorgeschiedenis van Waregem hebben we, ondanks die positieve test, toch geopteerd hem aanvankelijk op de bank te zetten en enkel in geval van noodzakelijkheid een beroep op hem te doen. Dat is ook gebeurd en de laatste 5 minutengaven aan dat het genoeg was geweest, maar hij heeft donderdag niet de minste reactie gehad zodat hij normaal gezien tegen Standard aan de aftrap kan verschijnen."

Voor mij was de volwassen manier waarop W-B reageerde na de 0-1 achterstand kort na de rust een interessant gegeven. Ook voor U ?
Danny : "In het verleden zouden we inderdaad de kopjes naar beneden zien gaan in een vergelijkbare situatie en de reactie van de groep zegt zeker iets over de kwaliteit er van. De inbreng van Ampomah bracht meer snelheid en dreiging in de acties en het is prettig vast te stellen dat die veerkracht werd beloond en uiteraard super voor het vertrouwen."

Is het op basis van de laatste resultaten van de Rouches een minder gunstig moment om naar Standard te gaan ? Hebben de Luikenaars hun moeilijkste periode achter de rug ?
Danny : "Dat durf ik niet zeggen, maar een verplaatsing naar Standard op gelijk welk moment blijft altijd lastig omdat men er, net zoals op de Bosuil, moet kampen in een verhit sfeertje. Een kwestie van bestand zijn tegen veel enthousiasme en duels en er lopen opnieuw enkele jongens rond die op individuele klasse beslissend kunnen zijn."

Is het een voordeel dat we "ontspannen" naar Luik kunnen vertrekken ?
Danny : "Ik blijf er bij, we kunnen zowel thuis als uit tegen elke ploeg winnen, maar ook verliezen, want zo miniem zijn soms de verschillen. De algemene teneur in de groep ingelepeld door de trainersstaf is dat zij altijd voor de 3 punten moeten gaan en dat zal zondag niet anderzs zijn."

Het lijkt alsof we buitenshuis gemakkelijker tot spektakelwedstrijden komen (3-3 in Genk, 0-3 in Oostende, 2-2 in Charleroi en 2-5 in Waregem). Toeval ?
Danny : "Gedeeltelijk akkoord, want de 3-0 tegen Antwerp, de 5-1 tegen Eupen en Anderlecht 90 minuten degraderen tot meeloper, zijn eveneens feiten waar we niet omheen kunnen; We merken ook wel dat de tegenstanders zich meer en meer proberen in te stellen op onze offensieve intenties en als we op verplaatsing spelen is een thuisploeg aan zijn publiek verplicht iets meer op zoek te gaan naar een doelpunt. Als deze ploeg ruimte krijgt kunnen we bijzonder gevaarlijk zijn. Ik zou zeker niet beweren dat we op de Freethiel moeite hebben om het initiatief te nemen, want in de verloren partijen tegen Lokeren en Anderlecht hebben we 3 van de 4 helften veruit de bovenhand gehad, net als tegen KV waar we in de slotminuten door een individuele fout 2 punten laten ontglippen."

Afronden doen we mmet een blik op de lappenmand. Het positieve nieuws daar is het mogelijk wederoptreden van laurent Jans. De comeback van Valtteri Moren is voor de terugronde en die begint na de interlandbreak die er aankomt na de matchen tegen Moeskroen thuis op speeldag 14 en uit Club Brugge op speeldag 15.

Patrick Van Wesemael.