StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beterschap Ingwin !
Vorige week bereikte mij vervelend nieuws van Ingwin Daman. Ingwin is een begrip in Beverse voetbalmiddens en al jaren de stuwende kracht achter supportersclub Beverboys. Tijdens een fietstochtje van thuis naar de Freethiel om er in het Themacafé wat gebruikelijke klussen na een thuiswedstrijd op te knappen, maakte Ingwin een zware val met vooral aan de arm ernstige breuken. Ingwin was genoodzaakt meerdere dagen in het ziekenhuis door te brengen en mocht pas gisteren maandag het ziekenhuis verlaten. Er wacht hem een lange revalidatie en langs deze weg hou ik er aan Ingwin ontzettend veel sterkte toe te wensen tijdens zijn herstelperiode die ongetwijfeld moeilijke momenten zal kennen. Jammer dat Waasland-Beveren hem zondagavond geen riem onder het hart kon steken met een mooie overwinning in Standard, maar uitgesteld is niet verloren Ingwin ! Dat je snel weer onder de vrienden mag zijn makker, want de Freethiel zonder je vertrouwde gezicht is niet dezelfde.

* Voetbal in de lagere reeksen gevolgd door wat interessante info over HSV Hoek.
Yellow Blue ontsloeg vorige week zijn trainer Stefaan Van Rumst en maakte zondag bekend dat de 47-jarige Patrick Geertsen de opvolger van Van Rumst wordt. Geertsen had momenteel geen club, maar was de voorbije vier seizoenen aan de slag bij Sinaai.
De wedstrijd van dit weekend tegen Heikant Zele namen de assistenten van Van Rumst over, maar zij moesten toezien hoe YB zijn meerdere moest erkennen in de bezoekers. Nochtans klom de thuisploeg vroeg op voorsprong, maar halverwege had Heikant de scheve situatie al volledig rechtgezet (1-2). Een derde bezoekend doelpunt op het uur deed de boeken toe. Volgende week wacht Patrick Geertsen en zijn mannen een moeilijke uitwedstrijd naar TK Meldert.
Yellow Blue is inmiddels afgegleden naar een gevaarlijke derde laatste positie in de stand.
In de tweede amateurreeks A deed Bornem een schitterende zaak na 1-0 winst tegen Torhout. Ook Sint-Niklaas beet fel van zich af en won met 0-3 bij Westhoek, terwijl Temse de lastige verplaatsing naar Winkel Sport (Sint-Eloois) met een 1-1 puntendeling besloot.
Van onze Zeelandinformant ontvingen we de volgende fijne bijdrage over het altijd Bevers getinte HSV Hoek met uiteraard dank aan Rudi voor zijn inbreng.

PVW

De "Europese" week voor HSV Hoek.
1. AFC - HSV Hoek : 2-2
Op zaterdag een ritje naar Amsterdam om bij de Bekende Nederlanders uit te komen : in hun wijk speelt de Amsterdamsche Football Club.
Je loopt daar zomaar Ivo Niehe, Jack Van Gelder en andere TV-persoonlijkheden tegen het lijf.
Was men onder de indruk ? Men was van 'de snelle omschakeling' verwittigd en toch stond het na 20 minuten 2-0 voor de thuisploeg.
Na rust een totaal ander spelbeeld. Ex-Hamme speler Rik Impens scoorde de 2-1 en in de blessuretijd kopte ex-Ronsenaar Van Renterghem de verdiende 2-2 binnen.

2. Heracles Almelo - HSV Hoek (1/16° Finales KNVB Beker) : 3-1
Op naar het 300 km verderop gelegen Almelo : voor iedereen gratis inkom, gratis kofie,thee en broodjes : ja, in België kan men nog wat leren van de Nederlanders (oefenpartijen bv. zijn altijd gratis bij te wonen). Met Bram Castro en Dario Van den Buijs (zoon van Stan) telt ook Heracles 2 Belgen in hun kern.
Een 9000 toeschouwers waren aanwezig in het Polman-Stadion, waarvan 500 uit Zeeland.
Na 30 minuten is Hoek de bovenliggende ploeg,maar het 4 reeksen hoger spelende Heracles heeft meer efficientie.
Een foute inspeelpass wordt meteen afgestraft (1-0) , een afgeweken schot zorgt voor de overdreven 2-0 ruststand.
Na rust hetzelfde spelbeeld : Hoek de bal, Heracles de kansen..tot Niek Van Sprundel een terugspeelbal oppikt,doelman omspeelt en de 2-1 scoort !
De thuiscoach greep meteen in : 2 basissspelers die hij rust wou gunnen , moesten alsnog aan de bak om de volgende ronde te halen.
Net op het moment dat Van Renterghem de 2-2 op een haar na mist,scoort de thuisploeg de beslissende 3-1.
Hoek presenteerde zich als een fris voetballende ploeg,met een sterke fysieke kracht en technische kwaliteiten.
Van Beverse zijde begonnen Jordi De Jonghe,Zinho Chergui,Aaron Verwilligen en Fabian Wilson aan de partij. Sidi Ceesay viel in na een uur.
Beelden:

3. HSV Hoek - Swift : 1-1
Waar Hoek naar Heracles trok, speelde het Amsterdamse Swift woensdag nog in De Kuip bij Feijenoord (4-0 verlies) en schakelde het een ronde eerder Bekerhouder Vitesse uit.
Na 8 minuten schoot Zinho Chergui de 1-0 binnen. Het werd een éénrichtingswedstrijd...Opnieuw goed voetbal,veel mogelijkheden en een 5-tal kansen op de 2-0 ,vooral Sidi Ceesay en Fabian Wilson speelden zich in de kijker.
Maar dan kwam de voetbalwet naar boven : als je zelf de kansen niet afwerkt....inderdaad..Swift had in de 85ste minuut aan 1 kans genoeg om een punt mee te nemen naar de hoofdstad.

Wat de stand betreft, HSV Hoek blijft op 2 punten van een promotieplek staan, bij gelijke stand blijf je waar je bent, win je dan klim je, bij verlies dan zak je weg : zo is dat in een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen , uitzondering gemaakt voor het ongenaakbare Noordwijk.

RDJ