StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KROON OP HET WERK ZETTEN TEGEN MOESKROEN.

Met Waasland-Beveren - Moeskroen zijn we al aan speeldag 14 toe in de heenronde van de JPL en wacht enkel over twee weken de verplaatsing naar Jan Breydel om een tussenbalans op te maken. Die heenronde is met 18 punten uit 13 wedstrijden nu al bijzonder geslaagd, maar winst tegen het Moeskroen van Rednic zou voor de kers op te taart zorgen en wie weet even of iets langer mogen proeven van een plaatsje in de top6. Of we ons in dat geval neerleggen bij een toekomstig verlies in Brugge op zondag 19 november ? Natuurlijk niet, maar eerst proberen tegen een revelatiegenoot de volle buit binnen te halen en dat nemen ze ons niet meer af. Draaien met minstens 21 punten, wat zou dat fantastisch zijn !

Laten we even terug keren naar eind juli en het begin van de Jupiler Pro League. De twee ploegen en hun trainer die morgen tegenover mekaar staan werden in de diverse prognoselijstjes getipt als kandidaat-zakkers en hun coaches als de bezitters van een stoel waarvan de poten nogal losjes gemonteerd werden. Vier maanden en 13 speeldagen verder ziet de realiteit er heel anders uit : tal van collega-trainers van Rednic en Clement werden intussen bedankt voor niet-bewezen diensten en nog een aantal stond al een tijdje met de kruk van de voordeur in de hand, maar hadden het geluk dat de sleutel nogal stroef draaide (Stuivenberg, Sa Pinto, Anastasiu).
W-B en Moeskroen staan bijna halverwege het seizoen op een zuchtje van de top6 en dat zal pikken bij enkele clubs met onvergelijkbaar groter budget voor wie play-off I misschien wel een must is (Gent, Genk, Oostende en Standard). Super gedaan dus van de coaches Clement en Rednic, al vergeten we misschien iets te vaak een schouderklopje te geven aan zij die de plannen en de bouwmaterialen aan de architecten van de ploeg bezorgden, nl. de clubbesturen. Zij hebben toch wat lekkers in de schoen van Sinterklaas gestopt en reken maar dat de concurrentie heeft gewatertand bij het zien van zoveel moois.

Moeskroen telt in de rangschikking een puntje meer dan Waasland-Beveren en toch valt het op dat Philip Clement als trainer hoger scoort dan zijn collega Mircea Rednic. Die vaststelling zal de voetballiefhebber niet verwonderen, want beide trainers staan voor een totaal verschillende aanpak/stijl. De berekende en soms risicoloze aanpak van de Roemeen staat bijna lijnrecht tegenover de gedurfde en dominante stijl van Clement, maar halverwege de competitie spreekt het resultaat verwaarloosbaar weinig (één enkel puntje) in het voordeel van Rednic. Een unieke kans dus morgenavond voor Philippe Clement, al was het maar heel even, om zijn poepje te laten ruiken en wie weet met een kleine voorsprong naar de interlandbreak te gaan, want binnen twee weken op speeldag 15 hebben zowel Moeskroen als W-B een vergelijkbaar lastige wedstrijd (Waasland-Beveren trekt naar Jan Breydel en Moeskroen ontvangt Anderlecht).

Speeldag 13 was er voor W-B eentje om snel te vergeten. Op tien minuten na was Standard de betere partij en daardoor dik verdiende winnaar. Meegenomen was de achtste goal voor Kiese Thelin en de bijzonder puike partij van Davy Roef waardoor de 3-1 nederlaag op Sclessin een aanvaardbaar aanzien had. Staat Laurent Jans nu wel aan de aftrap ?
Moeskroen van zijn kant speelde een wedstrijd met twee gezichten tegen Antwerp. Op voorsprong aan de rust, maar wat blij dat in blessuretijd de 2-2 werd gescoord door een debuterende achterspeler die luistert naar de mooie naam Nathan De Medina. Uitkijken is het eveneens naar de 21-jarige Mexicaan Omar Govea die zowat overal wordt geroemd voor zijn geweldige traptechniek.

Patrick Van Wesemael.