StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DE VISIE VAN DANNY.

Het katertje van het verlies in Standard is doorgespoeld en vanavond krijgen we een nieuwe kans om te proosten, maar dan hopelijk op de winst tegen mederevelatie Moeskroen.
Eerst komen we met sportief manager Danny De Maesschalck nog even terug op de nederlaag afgelopen zondag in Luik waar W-B prima aan de partij begon met onmiddellijk een goeie kans voor Ampomah. De uitstekend gepakte penalty door Roef tien minuten na de kans voor Ampomah had een boost moeten geven om Standard naar de keel te grijpen, maar het draaide anders uit.
Danny : "De strafschopfase (ook al werd de penalty gepakt) heeft een wat verlammende werking gehad en het geloof aangetast dat er iets te rapen viel zondagavond. Daarna zijn kort op mekaar de twee tegengoals gevallen en die zijn we nooit te boven gekomen."

Nochtans, het begin was hoopgevend met een prima kans voor Ampomah.
Danny : "Ik vond ook dat we deftig aan de match zijn begonnen. We moesten niet eens ons beste niveau bovenhalen om Standard af te houden, maar zonder aanwijsbare oorzaak sloop er plots twijfel in de rangen. De passing werd slordig en de ploeg ging veel te ver uit mekaar spelen waardoor er heel wat ruimte op het middenveld ontstond. Seck probeerde hier en daar corrigerend op te treden met als gevolg dat we overal een beetje tekort schoten en van die ruimte tussen de linies heeft Standard handig gebruik gemaakt."

Deze wedstrijd heeft geleerd dat we er nog niet helemaal klaar voor zijn gaf Philippe Clement achteraf als verklaring. Waren drie wedstrijden op een week van het goede te veel ?
Danny : "Het gevaar bestaat de zin voor realisme te verliezen wanneer het spel en de resultaten meevallen, maar ik blijf er bij dat 75 procent van deze groep 1 of 2 jaar heeft gespeeld tegen de degradatie en het zou van misplaatst optimisme getuigen te veronderstellen dat het proces van aanpassing in een handomdraai is verwerkt. Als ik zie met wie we de wedstrijd aanvangen : Telin (vorig seizoen 4 of 5 matchen aan de aftrap), Ampomah en Boljevic (geen titularis), Anbang (5 matchen vorig seizoen gespeeld), Jur Schryvers (in Standard aan zijn vierde match in eerste klasse begonnen) en Roef (een tweetal wedstrijden afgelopen seizoen onder de lat), dan is het gebrek aan een constante die nodig is om de top6 te ambiëren, begrijpelijk. Als sporter met ambitie wil men dit niet weten, maar het is wat mij betreft logisch dat dit soort wedstrijden er tussen zitten."

Heeft W-B de Rouches weer in de race naar play-off I geholpen ?
Danny : "Die mening hou ik er niet op na. De voorbije weken hebben bewezen dat Standard voldoende kwaliteit heeft om een zeer degelijk elftal op de been te brengen. Dat zij het iets gemakkelijker hebben tegen een ploeg zoals W-B die graag mee het spel wil maken en in de eigen kansen gelooft is begrijpelijk, maar ons elftal tegen zijn natuur laten voetballen en een dubbele gordel optrekken in onze zestien is geen optie."

Komt er met Moeskroen vanavond een vergelijkbare tegenstander aan als Kortrijk vorige week woensdag ?
Danny : "Nee. Dit zijn geen vergelijkbare ploegen. Moeskroen heeft tot nu toe bewezen over een zeer degelijk elftal te beschikken. Ik verwacht wel dat zij vanuit een goeie organisatie komen voetballen, maar in geen geval open en bloot de strijd aangaan. Een gevaarlijke ploeg in de omschakeling en zeker niet negatief voetballend. Een geheel met genoeg voetballende capaciteiten om gewaarschuwd te zijn voor een lastige tegenstander."

Stel dat er wordt gewonnen tegen de mannen van Rednic, dan hebben we niet eens halverwege de competitie 21 punten en daar past maar één woord bij : fantastisch !
Danny : "Klopt. Niet enkel het aantal punten, maar ook de manier van voetballen op de meeste momenten moet voor de supporters een verademing zijn geweest. Het contrast met de voorgaande jaren was bijzonder groot en op die ingeslagen weg willen we graag doorgaan."

Volgens onze sportief manager trainde donderdag Laurent Jans voor het eerst met de groep weer mee nadat hij een reactie had op de eerste trainingsarbeid vorige week en liggen zijn speelkansen voor vanavond op fifty-fifty.
Schitterend nieuws kwam er deze week voor Nana Opoku Ampomah die een eerste uitnodiging in de bus kreeg voor de Ghanese nationale ploeg en of hij daarmee in de wolken was (zou men hier ook over de zevende hemel mogen spreken) ? Mooie bekroning in ieder geval voor Ampomah die uiteraard te danken is aan de progressie die hij heeft gemaakt en die was op haar beurt mogelijk dankzij het team. Ampomah vertrekt waarschijnlijk zondag voor een interland tegen Egypte. Ook voor JPL-revelatie Morioka viel er een geluksbrief in de brievenbus bij Waasland-Beveren zodat de kans niet denkbeeldig is dat Ryota op dinsdag 14 november in Jan Breydel aan de slag kan tegen onze Rode Duivels. Verschil met Ampomah is dat het voor Morioka niet de eerste oproeping is voor de nationale ploeg van Japan. Intressant is dat Ryota hopelijk al eens kan proeven van de sfeer in Jan Breydel, want aan het einde van die week (zondag 19 november) staat Club Brugge – Waasland-Beveren op het programma en NIET op 12 november zoals ik gisteren verkeerdelijk in de voorbeschouwing van W-B - Moeskroen heb geschreven.

Patrick Van Wesemael.