Het was een prachtige week voor Nana Opoku en Ryota Morioka, want nadat zij eerder deze week een uitnodiging voor hun nationaal elftal in de brievenbus van het Beverse secretariaat vonden, gunde Philippe Clement hun zaterdagavond een applausvervanging tegen Moeskroen. Beiden waren auteur van een Bevers doelpunt dat hun telkens op een presenteerblaadje werd aangeboden door Erdin Demir. Door deze 2-0 overwinning staat Waasland-Beveren op een voorlopige vijfde plaats en de kans is reëel dat het speeldag 14 van de Jupiler Pro League afsluit in de top6 en dat zou toch een onverhoopt groot succes zijn, maar geen doel op zich natuurlijk.

Na de midweekse thuiswedstrijd tegen Kortrijk maakte ik reeds de bedenking dat W-B de voorbije maanden belangrijke stappen in zijn ontwikkeling naar volwassenheid heeft gezet en die vaststelling werd gisterenavond na de 2-0 winst tegen een dapper Moeskroen bevestigd.
De Henegouwers waren voetballend over de hele partij minstens de evenknie van W-B, maar beschikten aanvallend niet over dezelfde perfectie als de thuisploeg. Met een kopbalsterke Morioka en een vaak dreigende en de laatste tijd ook gemakkelijk scorende Ampomah had W-B wel 2 spelers in de rangen die het verschil kunnen maken. Gouden Stier Kiese Thelin zat zaterdagavond stevig in de greep van de bezoekende defensie en kon nooit aanspraak maken op zijn tiende seizoenstreffer.
Met een schitterende goal in elke helft (Morioka met een knappe kopbal na een gemeten voorzet van Demir in de 25ste minuut) en Ampomah na een prachtaanval via Boljevic en Demir op het uur, beloonde Waasland-Beveren zich voor de volwassen manier van voetballen en de rustige manier waarop het geduldig bleef zoeken naar enkele kansen die er per wedstrijd altijd wel komen. Het meest verzorgde spel kwam van de bezoekers, maar dat leidde slechts zelden tot gevaarlijke standjes in het doelgebied van Roef die enkele keren gevat moest tussenkomen. Een keer was Davy verslagen toen het in de 81ste minuut 2-0 stond, maar de vrijschop van specialist Govea spatte uiteen op de paal. Het werd dus een logische 2-0 overwinning voor W-B dat een nacht en een mooi gedeelte van zondag mag genieten van de vijfde plaats in de rangschikking en dat is een te koesteren moment met de interlandbreak voor de deur en een geweldige affiche op komst er na met de topper in Jan Breydel op zondag 19 november. Zou Philippe Clement van die wedstrijd nu al af en toe eens wakker liggen ?

In de maanden oktober en november namen de supporters van Waasland-Beveren traditioneel een patent op de uitspraak : "vandaag moeten we winnen" en dat was steevast met de bedoeling goede zaken te doen in de strijd tegen het behoud. In de loop van de voorbije week heb ik diezelfde uitspraak meermaals gehoord, maar ditmaal in een totaal andere context, nl. met het oog op een gouden zaak te doen voor de top6. Dat zaakje is ondertussen vlug even geregeld en dat het alweer gebeurde in een goed gevulde en sfeervolle Freethiel bewijst dat er ook op dat vlak iets beweegt. Lees hierna een meer gedetailleerd verslag van de wedstrijd dat we voor jullie vonden op de website van Waasland-Beveren.

W-B DUIKT OPNIEUW DE TOP ZES BINNEN NA 2-0 OVERWINNING

Waasland-Beveren heeft opnieuw aangeknoopt met een overwinning. Onze Leeuwen wonnen met 2-0 van Excel Mouscron. Ryota Morioka opende de score, Nana Opoku Ampomah zette de dubbele voorsprong op het bord. W-B duikt opnieuw de top vijf binnen nu.

W-B begon scherp aan de partij. Na amper drie minuten kwam Nana Opoku Ampomah goed naar binnen. Zijn schot was goed op doel, maar doelman Logan Bailly reageerde scherp. In minuut 25 was het wel raak. Erdin Demir dwaalde de linkerflank af en zette perfect voor. Ryota Morioka knikte opnieuw de bal tegen de netten: 1-0. Vlak voor het halfuur was het weer Ampomah die naar binnen sneed, maar deze keer zoefde zijn knal naast het kruis. 1-0 was de ruststand.

Na de koffie begon W-B opnieuw heel vurig. Na nog geen twee minuten kwam Aleksandar Boljevic tot een schot. Opnieuw vond hij de vuisten van Bailly op z’n weg. Op het uur verdubbelde geel-blauw de voorsprong. De manier waarop kan je alleen maar prachtig noemen. Demir en Boljevic zetten een knappe combinatie op. De linksachter vond nadien Ampomah en die knalde in één tijd binnen. Twintig minuten voor tijd toverde Bailly nog een knappe redding uit zijn handschoenen op een schot van captain Ibra Seck. Negen minuten voor tijd zag Davy Roef een vrije trap van Govea tegen de staak vliegen. Ook hij speelde opnieuw een goeie partij. Een clean sheet is wat hij verdient. Onze Leeuwen speelden de wedstrijd volwassen uit en wonnen verdiend met 2-0.

Opstelling W-B: Roef, Demir, Buatu, Boljevic, Seck, Angban, Jans (88' Caufriez), Ampomah (78' Dierckx), Morioka (92' Myny), Camacho, Thelin

Opstelling Moeskroen: Bailly, De Medina, Govea, Olinga, Bolingi, Mohamed, Awoniyi, Gulan, Nkaka, Vojvoda, Godeau

Gele kaarten: 9' Camacho, 39' Ampomah, 80' Angban, 86' Gulan